Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Nem akarok a menzán enni, de...

Nem akarok a menzán enni, de a szüleim erőltetik. Mit tehetek?

Figyelt kérdés
érvek kellenének

2020. aug. 30. 09:37
 111/151 anonim ***** válasza:
82%

112

Akkor megtanulnak főzni hétköznap is :)

Vagy a gyerek főz magára.

Vagy több napra főznek a szülők.

Mindig csak a kifogás, kifogás, kifogás. Azt könnyű találni, bezzeg megoldást😏

De amúgy hidd el, a szendvics is jobb mint a menza...

Megjegyzem, én sem viszek minden nap meleget. Mondjuk 5-ből 3-4x.

108-as voltam.

2020. aug. 30. 18:09
 112/151 anonim ***** válasza:
22%

114!

Vagy nem. Nem főznek hétköznap, mert sokáig dolgoznák, mert nekik megfelel a munkahelyi menza, mert nem tudnak, mert nem akarnak.

A gyerek valoban megtanulhat fozni, bar nehéz lesz, ha nem lesz miből.

Kifogás vagy sem, ha a szülők nem akarják hohy otthon egyen, akkor nem engedik. Ennyi. Ők döntenék, nem te és nem én.

2020. aug. 30. 18:20
 113/151 anonim ***** válasza:
64%

Imádom, hogy az emberek nagy része állandóan csak a kifogásokat tudja gyártani. Nem mondom, hogy mindenre van megoldás, de az, hogy egy gyereknek ne kelljen ezt a moslékot ennie, ne legyen már világvége. Nem normális az a szülő, aki olyanra kényszeríti a gyerekét, amit nem szeret.

De nem normálisak azok az emberek sem, akik 0-24 csak belekötnek a másikba, és mondhatsz bármit, csak azért is belédállnak. Mondok egy megoldást, kifogások. A kifogásokra is mondok megoldást, újabb kifogások. Azokra is mondok megoldásokat, jönnek a következők. És már persze nem is ott tartunk, hogy a gyereket miért kötelezik a menzás kajára, hanem ott hogy akkor az a hülye, aki talál megoldást. Na persze, aztán lehet majd nézni ki mire jut a saját gondolkodásával. Aki csak a kifogásokat tudja gyártani, az úgy fog élni, aki a megoldásokat keresi, az meg úgy. De vicces már komolyan, hogy a magyarok 90%-ának az értelmi szintje egy 5eves gyerekét üti meg épphogy, azzal a különbséggel, hogy írni meg olvasni tud úgy-ahogy, bár tény jobb lenne, ha nem tudna. Birka ígyis-úgyis az a 90%, a szemetek ezt használják ki, és ennél fogva iranyítják, manipulálják a népet. A tisztességes meg csak szimplán meggazdagszik rajtuk, mert ki tud emelkedni a tömegből (hozzáteszem, ebből nem nehéz😉).

További kellemes időtöltést a kifogások keresésével, a kötözködéssel, és mások hibáztatásával :)

2020. aug. 30. 18:21
 114/151 anonim ***** válasza:
69%

115

Akkor a szülők adnak pénzt a gyereknek, ő vásárol és ő főz magára.

Hoppá. Már megint egy megoldás egy kifogásra. Unalmas.

Ebben egyetértek, hogy nem mi döntünk a gyerek kajáltatásáról, de a szülei mélyen magukba nézhetnek, mit olyan k***a nehéz kivitelezni ezen😆

2020. aug. 30. 18:24
 115/151 anonim ***** válasza:
22%

116!

A kerdezo nem a kifogásokat gyártja? Pont ugyanaz a helyzet. Neki nem tetszik a menza, mert.... A szülei meg nem akarják hogy otthin egyen, mert...

Érdemes elgondolkodni a saját ertelmi szinteden is, mert ott sincs am minden rendben.

2020. aug. 30. 18:25
 116/151 anonim ***** válasza:
19%

117!

A jó ég áldjon már meg, te nem tudsz gondolkodni? Ha nem akarják hohy otthon egyen, akkor nem vásároknak be, és nem is adnak neki pénzt rá. Neked kifogás, nekik meg döntés. Ennyi a történet.

2020. aug. 30. 18:26
 117/151 anonim ***** válasza:
15%

Azt azért ti sem gondoljátok komolyan, hogy otthon egy tini ugyanannyi pénzből lefőzögeti az egy tál ételét, mint amibe a menzai kerül. Elméletben lehet, gyakorlatban, meg a fele kárba megy, megromlik, csak egy db akármi kell, azt felbontja, akkor két hétig nem kell az a hozzávaló, ott penészedik rájuk. Másnap már nem eszi meg, fagyasztóba ott felejti.

Akkor inkább szendvicset vigyen be, én a büdös életben nem ételhordóztam a suliban.

2020. aug. 30. 18:41
 118/151 anonim ***** válasza:
97%

Szerintem a szülők érdekeltek abban, hogy gyermekük egészséges legyen, írtad, hogy "egészségesebb ételeket ehetnék itthon mint a menzán".

Én ezzel az érvvel jönnék elő, igyekeznék meggyőzni a szüleimet arról, hogy egészségem szempontjából jobb, ha nem étkezek a menzán. Szerintem ha szülő lennék, engem ez az érv meggyőzne.

2020. aug. 30. 19:33
 119/151 anonim ***** válasza:
79%
Vagy csak mond meg hogy nem fogod megenni azt a moslékot, teljesen mind1 hogy kifizetik-e vagy sem, előbb utóbb rájönnek hogy ablakon kidobott pénz.
2020. aug. 30. 19:43
 120/151 anonim ***** válasza:
85%
#120 akkor te otthon hogy főzöl, ha minden felbontott cuccot addig tárolsz, amíg megromlik?? Nem minden háztartás egy hatfős család... Én pl egyedül élek, soha nem romlott rám semmi, pedig minden nap mást eszek. Ha neked minden felbontott hozzávalók megromlik a fele, akkor stratégiát kellene váltanod. :D
2020. aug. 30. 20:17

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!