Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Nem akarok a menzán enni, de...

Nem akarok a menzán enni, de a szüleim erőltetik. Mit tehetek?

Figyelt kérdés
érvek kellenének

2020. aug. 30. 09:37
 101/151 anonim ***** válasza:
28%
🍲🍲🍲
2020. aug. 30. 15:48
 102/151 anonim ***** válasza:
40%
És belekötött, na ezért írtam hogy nincs értelme.
2020. aug. 30. 15:49
 103/151 anonim ***** válasza:
75%

Az OK, de egyrészt lehet fözni egyszerre 3-4 adagot, és a fölsöleges 2-3 adagnyit egyenként lefagyasztani - akkor pár hét múlva elö lehet szedni és még fözni sem kell, ott van készen, másrészt nagyon sok receptet meg lehet csinálni egyszemélyre is, harmadszor meg esetleg a család többi tagjának is jól jön.

De mindenesetre az EGY adag nem drágább, mint a menza.

2020. aug. 30. 15:49
 104/151 anonim ***** válasza:
11%

106!

Egyreszt nem mindenki szereti a fagyasztott etelt, másrészt nem lehet mindent lefagyasztani.

Amúgy engem nem kell győzködni, az én gyerekem nem menzás, a kérdezőnek a saját szüleinek kell előadnia a problémáját. De érveket magának kell találni, hogy miért nem akarja és bizony simán lehet ám, hogy anyagilag nem fér bele nekik. Ha kap etkezesi tamogatast, akkor akar ingyenes is lehet, anelkul meg féláras.

Havasoknak, amit szerintem már írtak előttem, hogy állítson össze egy hónapra egy menüt árakkal és hasonlítsa azt össze a menza árával. Ha olcsóbb, vagy ugyanannyi, alap lehet egy beszélgetésre.

2020. aug. 30. 16:50
 105/151 anonim ***** válasza:
83%

Na, mostmár be van bizonyítva, hogy ki lehet hozni egy főre egy ebédet 377Ft-ból. Szuper!

De:

1. Senki nem mondta, hogy 377Ft-ból kell kihoznia a kérdezőnek a kaját. Vagy a saját menzájának az árából. Akkor mit vagytok ezen úgy fennakadva?

2. Gondolkozzatok már kicsit. Befizetik menzára. Nem eszi meg (teljes mertékben megértem, hogy miért nem), utána hazamegy, és az otthoni kajából eszik (egy ebéd mennyiséget, később egy vacsorát). Akkor nem lenne olcsóbb csak a házi kosztot enni, és nem befizetni a gyereket menzára feleslegesen? Így nézve akkor megeszi az otthoni kaját tökmindegy mennyiért, de a kedvetekért, legyen egy összeg, mondjuk 600Ft. Erre még rájön a napi menzás ebéd, legyen 400Ft. Ezt ugye nem eszi meg, 400Ft kihajítva az ablakon. Ha valaki eljutott az általános iskola 4.osztályig, kiszámolhatja, hogy ez 1000Ft/ebéd. Viszont ha a szülők nem fizetik be, akkor is ugyanazt eszi a gyerek, csak 600Ft-ért😃 Ugye milyen egyszerű? És igen, drágább az otthoni mint a menzás, de mégis olcsóbb, ha a nem eszi meg azt úgyse😉

Innentől kezdve szerintem teljesen mindegy, hogy kijön-e abból az istenített 377Ft-ból az ebéd, mert úgysem azt a 377Ft-os ebédet fogja megenni.

Remélem, sikerül megérteni mindenkinek végre.

2020. aug. 30. 16:57
 106/151 anonim ***** válasza:
59%
És pont ilyenkor nincs itthon mikrós popcorn meg kóla...
2020. aug. 30. 16:59
 107/151 anonim ***** válasza:
89%

És hogy a kérdező is kapjon választ, ne csak a nethuszárkodás menjen...

Tessék, itt van pár érv:

1. Nem eszem meg a menzás kaját, azt az adagot pedig itthon pótlom be, felesleges befizetnetek.

2. A menzás kaja undorító, ehetetlen. Nem laktat, fel van vizezve. Sokszor találtunk benne hajat, műanyagot. Nem mossák el rendesen a tányérokat evőeszközöket. (Itt akár lehet túlozni is nyugodtan)

3. Nem szeretnék azokkal az evőeszközökkel enni (felhozhatod a Covid-helyzetet is, ha van remény hogy ezzel hathatsz rájuk)

4. Túl sokan vagyunk az ebédlőben, időpazarlás annyit ácsorogni azért a minőségű kajáért. Akkor inkább megcsinálom én, így megtanulok főzni (tehát nem vész kárba az idő), és ehető ebédem lesz minden nap.

Ha pedig minden kötél szakad, esetleg elmérgesedik a helyzet, akkor lehet a szülők fejéhez vágni dolgokat. Lehet hogy lesz érte bünti, de hidd el, el fognak gondolkodni rajta. Például:

1. Tenyleg ennyire nem fontos nektek, hogy mi a jó nekem?

2. Miért köteleztek arra, hogy moslékot egyek? Ti sem esztek azt!

3. Azt akarjátok, hogy rosszul legyek a kajától? Vagy az éhségtől?

Amúgy ha tényleg nem válik be semmi, és van egy jó barátod, vele lehet ám üzletelni. Elmondod neki, hogy utálod a menzás kaját, de a szüleid nem engedik, hogy ne azt egyél. Ha ő megeszi, szereti a menzás kaját is, akkor próbálkozz: Te odaadod neki a saját menzás kajádat (legalább jól is lakik a barátod), ő pedig hozzon neked szendvicset helyette. Tudom, ez hideg kaja, de még mindig jobb mint az az ebédnek csúfolt ocsmányság.

Remélem, adtam ezzel pár tippet, ha gondolod, írd meg nyugodtan, mi lett a vége ennek - akár privátban, ha nem akarod ennek a közönségnek kitálalni.

2020. aug. 30. 17:09
 108/151 anonim ***** válasza:
100%
Régi gimimben nagyon sz@r volt a menza, egy évig szenvedtem, aztán végül inkább készített nekem otthonra melegételt, iskolába meg szendvicseket kaptam.
2020. aug. 30. 17:46
 109/151 anonim ***** válasza:
11%

108!

Csak szólok, hohy nem mindenütt főznek hétközben, ergo max szendvicset tud enni otthon, ha náluk is ez a rendszer

2020. aug. 30. 18:01
 110/151 anonim ***** válasza:
100%
Lehet de a sima szendvics jobb mint a menzás kaja!
2020. aug. 30. 18:08

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!