Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Anya kötekedik a súlyom miatt...

Anya kötekedik a súlyom miatt és csúnyának tart, mit tegyek hogy hagyjon már?

Figyelt kérdés

Annyi a lényege az egész történetemnek hogy 17 éves lány vagyok kicsi korom óta kövér vagyok egyébként nem eszek sokat hanem a családomban apa génjeit örököltem és neki a családja hát kövér...(nekem a combom az ami nagy meg a karjaim)

Sokat doglozok azért hogy lefogyjak mindennap nagyon keveset eszek igen tudom hogy ez nem egészséges... (400-500 kalóriát eszek naponta amikor nem dolgoztam a fogyásért akkor 1000-1500 kalóriát vittem be). Nagyon hamar le dobtam 6kilót és meg sem dicsér se semmi hanem nekem áll közekedik hogy lehetne kevesebb is (jelenelg 110 vagyok). És hogy ne csodálkozzak hogy ha 1 hónap alatt én 200 vagy 300 kiló leszek (azt a 6kilót kb 1 hónap alatt dobtam le meg túleröltettem mindig magam) És akkor nem hagy békén kötekedik hogy nem hoyg csinos karcsú lennék. Meg ilyeneket mond..meg minden más hülyeséget meg hogy most ittam egy kávét (ilyen kavarós kávét 60kalóriás meg még ma nem ettem semmit) és akkor nekem ált azért is hogy hová iszom mert hogy még dagadtabb leszek... Soha nem dicsér meg de soha.... Mit csináljak anyával... Kérlek privátba írjatok nekem...

2020. aug. 29. 16:24
1 2 3 4 5 6 7
 61/62 anonim ***** válasza:
19%
Utolsó írta a kérdező, hogy jelenleg 110 kg.
2020. aug. 30. 14:35
 62/62 anonim ***** válasza:
39%

Kedves Kérdező, ne haragudj, ha olyat mondok, ami eddig már volt, de nem volt gyomrom hozzá, hogy minden választ elolvassak, akkora baromságokat mondtak egyesek, hogy az elképesztő...

Muszáj többet enned, koplalástól is lehet hízni és még betegebb lehetsz ettől a jövőben. Nem tudom, hogy pontosan milyen vizsgálatokon voltál, de endokrinológust és nőgyógyászt mindenképpen ajánlok neked. Vérvételből nem sok mindent lehet így kideríteni. Derékra, hasra és combira hízás lehet inzulinrezisztencia, illetve egyéb hormonális probléma következménye. Az IR-t terheléses vizsgálattal állapítják meg, sima vérvételből ez se fog kiderülni. Gondolom néztek TSH-t a pajzsmirigyedre, nos nem csak a pajzsmirigygondoktól lehet hormonális zavarod. Esetleg valamilyen felszívódási gondod is van, ami már együtt jár a hormonbajjal.

Egyél sok husit, ami nem olyan zsíros, tojást, sok zöldséget, gyümölcsöt, a banánt kerüld. Tésztát és a kenyeret hanyagold, olykor ehetsz azért, de ne fehérkenyeret, vannak szénhidrátcsökkentett kenyerek, egyéb édes péksütemény teljesen tabu.

Olyan nem létezik, hogy egy egészséges ember alig eszik, mozog és nem tud fogyni, biztos van valami a háttérben.

Édesanyád rendkívül korlátolt. Azt ugye vágod, hogy lényegében miatta van ez a problémád? Egy nagy nulla volt a gyerekkori étkeztetésed, a stressz is amit okoz csak növeli a tünetedet, illetve az ő feladata lenne téged mindenféle orvoshoz hurcolni. Már bocsánat, de ennyire hülyének lenni szülőként az nem semmi.

Vedd tudomásul, hogy Édesanyád nem a legélesebb kés a fiókban és hisztizd ki a további orvosi látogatásokat, ha máshogy nem megy. Aztán ha kiderül mi bajod van, akkor szépen lehet szembesíteni, hogy ő b@szta el és milyen idióta volt még pluszban, hogy folyamatosan csak piszkált téged, ahelyett hogy szülő létére tett volna valamit a gyerekéért. Aztán pedig rendbe is fog jönni a súlyproblémád és duplán befoghatja végre a sok baromságát.

Ha nem tudod, hogy kezdj neki az orvoskeresésnek vagy nem tudod mégse anyáddal megértetni a helyzetet, akkor nyugodtan írj privátot. Illetve tudok tanácsot adni, hogy hogyan tartsd magadnak a megfelelő, elégséges tápanyagot tartalmazó diétát, nem szabad éhezni! A lényeg, hogy sz@rd le, hogy mit mond anyukád, mert nettó baromság. Nehogy ilyen keveset egyél továbbra is, esetleg próbálj meg főzni magadnak értelmes kaját. "Zseniális" felfogása van anyukádnak, nagyon sajnállak.

2020. aug. 30. 19:30
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!