Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Anya kötekedik a súlyom miatt...

Anya kötekedik a súlyom miatt és csúnyának tart, mit tegyek hogy hagyjon már?

Figyelt kérdés

Annyi a lényege az egész történetemnek hogy 17 éves lány vagyok kicsi korom óta kövér vagyok egyébként nem eszek sokat hanem a családomban apa génjeit örököltem és neki a családja hát kövér...(nekem a combom az ami nagy meg a karjaim)

Sokat doglozok azért hogy lefogyjak mindennap nagyon keveset eszek igen tudom hogy ez nem egészséges... (400-500 kalóriát eszek naponta amikor nem dolgoztam a fogyásért akkor 1000-1500 kalóriát vittem be). Nagyon hamar le dobtam 6kilót és meg sem dicsér se semmi hanem nekem áll közekedik hogy lehetne kevesebb is (jelenelg 110 vagyok). És hogy ne csodálkozzak hogy ha 1 hónap alatt én 200 vagy 300 kiló leszek (azt a 6kilót kb 1 hónap alatt dobtam le meg túleröltettem mindig magam) És akkor nem hagy békén kötekedik hogy nem hoyg csinos karcsú lennék. Meg ilyeneket mond..meg minden más hülyeséget meg hogy most ittam egy kávét (ilyen kavarós kávét 60kalóriás meg még ma nem ettem semmit) és akkor nekem ált azért is hogy hová iszom mert hogy még dagadtabb leszek... Soha nem dicsér meg de soha.... Mit csináljak anyával... Kérlek privátba írjatok nekem...

2020. aug. 29. 16:24
1 2 3 4 5 6 7
 41/62 anonim ***** válasza:
42%
"Akkoriban is ugyan ez volt a baj hogy nagyon ritkán főzött ezért muszáj volt száraz ételeket ennem most is ugyan ez van meg nem főz olyat ami nomrális is lenne" Akkor tizenhét évesen nem anyura vársz, hanem főzöl.
2020. aug. 29. 18:18
 42/62 anonim ***** válasza:
68%
40: Legalább hülyeségeket ne magyarázz, légyszi. Hogyne lehetne örökölni. Pont azért örökletes, mert nem számít, hogy mennyit eszel és akkor is hízékony vagy. Ez lehet pajzsmirigy alulműködés például, ami szerintem örökölhető. Olvass utána. A genetika ebbe nagyon is belejátszik, és kezeltetni kell , igen. De azért nem kell egyből a "biztos zabálsz", amikor leírta, hogy 500 kalóriákat eszik. Más azon éhenhalna, hova egyen kevesebbet?!
2020. aug. 29. 18:20
 43/62 anonim ***** válasza:
31%

110 kg nem életveszélyes, extrém túlsúly azért ekkora túlzásokba ne essetek már. A 300 kg-s Géza gyerek esetleg, de ne frusztráljátok már meg jobban szerencsétlen lányt...

Annyira látszik, hogy olyanok írnak ide, akik életükben nem küzdöttek nagyobb túlsúllyal, viszont szeretik élezni a nyelvüket meg okoskodni a kövér emberek kontójára. Rohadtul nem egyszerű az ő helyzetében lefogyni, mert gyakorlatilag determinált volt a kövérség, a szülei gondoskodtak róla, hogy ne tanulja meg, hogy kell normálisan étkezni. Nem felmenteni akarom, mert tényleg rosszat tesz hosszú távon az egészségének és változtatnia kell, de ebben segítséget kell kérnie, és most még a szüleitől tud, mivel 18 év alatti. Nem segít rajta az, ha százszor leírjátok, hogy nem genetikától hízott meg. Dobjátok be inkább egy dietetikus nevét, azzal többre megy.

2020. aug. 29. 18:23
 44/62 anonim ***** válasza:
76%

Kizárt, hogy igaz legyen a kérdés:

" amikor nem dolgoztam a fogyásért akkor 1000-1500 kalóriát vittem be"

SENKI nem lesz 110 kiló napi 1000-1500 kalóriával!

2020. aug. 29. 18:24
 45/62 anonim ***** válasza:
49%
Te meg ne terjessz hülyeségeket. Kövérség NEM örökölhető, csak egy jó kifogás a zabálásra. A HIBÁS ÉLETMÓD amitől hízik, viszont tanulható. Nem genetika áll a háttérben, hanem hibás családi minta. Persze könnyebb kifogások mögé bújni, mint tenni az életveszélyes hájasság ellen (mondom úgy hogy a százötven centimhez voltam pár éve egy mázsa) Meg lehet csinálni, le lehet fogyni az egészségünk érdekében ha felhagyunk az önbecsapással. Egy : orvoshoz kell fordulni, kivizsgáztatni magunkat, és ha egészségügyi gond van, kezeltetni. (nem, a pajzsmirigybetegség sem örökölt kövérség). Kettő: NEM szabad éhezni, olyan étkezést kell választani, ami hosszú távon fenntartható, meg kell tanulni elhagyni a hibás mintákat. Három: el kell hagyni a marhaságot, hogy gyorsan fogyjunk, mert egyrészt a bőr nem fogja követni, és a plasztikai sebész baromi drága, másrészt a gyors fogyást szinte kivétel nélkül újabb hízás követi. És mozogni, mozogni, mozogni, mert a diéta magában nem old meg mindent. Ehhez érdemes támogató csoportba belépni, mint az intenset, vagy hasonló ahol tornához, fogyis receptekhez sok ötletet lehet kapni, és biztatják egymást az emberek. És nem kéne olyan hülye kifogásokkal jönni, főleg gyakorlatilag felnőtt fejjel, hogy "anyu nem teszi elém a főtt kaját, úgyhogy muszáj szárazat ennem" Csak megjegyzem: Jelenleg ott tarok, hogy a régi súlyomhoz képest ötven kiló mínuszban vagyok. Ajánlom jó szívvel az intenset csoportot, akkor is ha csak a torna része miatt megy oda valaki (a torna rész ingyenes)Szóval ha hárítás helyett tesz érte az ember, lehet egészséges.
2020. aug. 29. 18:35
 46/62 anonim ***** válasza:
75%

“ Es ha a családja nem ad neki havi kb 20-30 ezer ft-ot neki külön kajára akkor mit csináljon? Jópofa vagy 36-os, hogy ilyeneket ajánlgatsz egy fiatalnak aki érettségire készül és még otthon él...”

Jópofa vagy, hogy szerinted az otthon élés és az érettségire készülés (ami nem egy agysebészet) akadálya lehet annak, hogy heti 1-2 alkalommal bevásároljon és főzzön az anyja helyett. Különösen a nyári szünetben nehéz ezt kivitelezni valóban.

2020. aug. 29. 18:36
 47/62 anonim ***** válasza:
87%
Tényleg, főzz kérdező te is. Tuti van amit megtudsz csinálni, másnem van a neten sok recept abból tanulhatsz.
2020. aug. 29. 18:41
 48/62 anonim ***** válasza:
66%
Úgy látom, a kérdező buksisimit vár meg mentegetést hogy nem tehet róla hogy mázsán felül van. Pedig de, tehet.
2020. aug. 29. 18:47
 49/62 anonim ***** válasza:
62%
" genetika ebbe nagyon is belejátszik, és kezeltetni kell , igen. De azért nem kell egyből a "biztos zabálsz", amikor leírta, hogy 500 kalóriákat eszik" Én sehol nem írtam neki olyat hogy biztos zabálsz (szövegértés zéró mi?) Hanem azt írtam hogy vizsgáltassa ki magát, mert ha nem zabál, nagyon nem normális hogy ennyire durván kövér.
2020. aug. 29. 18:49
 50/62 anonim ***** válasza:
85%
45: "csak egy jó kifogás a zabálásra." Erre mondtam, hogy hülyeség. Áruld el légyszi, napi 500 kalória bevitelben hol van a "zabálás" rész? Vagy lehet, hogy mást értünk zabálás alatt.
2020. aug. 29. 18:49
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!