Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Anya kötekedik a súlyom miatt...

Anya kötekedik a súlyom miatt és csúnyának tart, mit tegyek hogy hagyjon már?

Figyelt kérdés

Annyi a lényege az egész történetemnek hogy 17 éves lány vagyok kicsi korom óta kövér vagyok egyébként nem eszek sokat hanem a családomban apa génjeit örököltem és neki a családja hát kövér...(nekem a combom az ami nagy meg a karjaim)

Sokat doglozok azért hogy lefogyjak mindennap nagyon keveset eszek igen tudom hogy ez nem egészséges... (400-500 kalóriát eszek naponta amikor nem dolgoztam a fogyásért akkor 1000-1500 kalóriát vittem be). Nagyon hamar le dobtam 6kilót és meg sem dicsér se semmi hanem nekem áll közekedik hogy lehetne kevesebb is (jelenelg 110 vagyok). És hogy ne csodálkozzak hogy ha 1 hónap alatt én 200 vagy 300 kiló leszek (azt a 6kilót kb 1 hónap alatt dobtam le meg túleröltettem mindig magam) És akkor nem hagy békén kötekedik hogy nem hoyg csinos karcsú lennék. Meg ilyeneket mond..meg minden más hülyeséget meg hogy most ittam egy kávét (ilyen kavarós kávét 60kalóriás meg még ma nem ettem semmit) és akkor nekem ált azért is hogy hová iszom mert hogy még dagadtabb leszek... Soha nem dicsér meg de soha.... Mit csináljak anyával... Kérlek privátba írjatok nekem...

2020. aug. 29. 16:24
1 2 3 4 5 6 7
 11/62 A kérdező kommentje:
De hát azt írom hogy mozgok istenem X"DDD köszönöm azért a tanácsokat de hát nekem nem megeröltető egy Chloe Ting sem vagy egy Emi Wong sem Az anyagcserém is eléggé gyors de nekem a kérdésem az anyukámmal kapcsolatos volt hogy VELE mit csináljak nem az hogy MAGAMMAL
2020. aug. 29. 16:55
 12/62 anonim ***** válasza:
90%
Chloe Ting senkinek nem megerőltető, éppen ebben rejlik a sikere, hogy akik életükben nem mozogtak, azok is meg tudják csinálni.
2020. aug. 29. 16:58
 13/62 anonim ***** válasza:
95%

De hát írd le nekünk egy tipikus napi étrendedet, meg hogy mit és mennyit mozogsz egy átlagos napon,arra tudunk mondani valamit.

Anyukád nagyon rosszul kezeli a helyzetet, nem lenne szabad bántania téged. Van valaki, akivel beszélgethetsz a kapcsolatotokról?

2020. aug. 29. 16:59
 14/62 A kérdező kommentje:
Miért ne lenne megterhelő? (itt gondolok az abs gyakorlatára, én nem annyi ideig csinálom mitn ő hanem minden gyakorlatból 50x megcsinálok hogy hogy nagyobb eredményem legyen) Amikor elsőnek csináltam nem is bírtam de még is le tudtam vele adni nagyon hamar 6 kilót 1 hónap alatt de a kérdés még midig arról szól hogy anyámmal mit csináljak
2020. aug. 29. 17:00
 15/62 A kérdező kommentje:

13-asnak: Igen van egy barátnőm Romániában vele beszélgetek erről meg hát aggódik is értem.

Napi rendem:

Mivel anya nagyon ritkán főz ezért nagy részt nem szoktam enni hanem inni vizet ez olyan napi 2 liter vagy van amikor 2litertől kevesebb.

Van az a teljes kiörlésű toast kenyér abból eszek 6dbt -ilyen kis kocka- és enniy (nem egyszerre 6dbt hanem összesen) ha meg főz ami nagyon ritka abból eszek amit szeretek de le mérem mindig mérleggel és úgy írom be az appba.

Ezután veszek be gyógyszert is (hogy az anyagcserém gyorsabb legyen hogy ne ragadjon rám se semmi) ezek után pedig ki megyek 1 és fél órára vagy max 2 órára tornázni minden gyakorlatot 50x elvégzek és így néz ki egy napom

2020. aug. 29. 17:04
 16/62 anonim ***** válasza:
61%

Nagyon gázok a válaszok, ahelyett, hogy segítenétek neki, fikázzátok, keressétek inkább magatokban a hibát.

Kérdező, a mostani kaloriabeviteled nagyon alacsony, orvosilexikon.hu-n számold ki a kaloriaszuksegleted és az alapján próbálj meg enni, anyukádnak pedig mondd meg, hogy életmódot váltasz, de ehhez kell a segítségük, hogy normálisan tudj táplálkozni. Leginkább ők tehetnek az elhízásodról, még gyerek vagy félig... A sportot is lassan építsd be, először csak sétálj aztán ahogy mennek le a kilók, beépíthetsz egyre több mozgásformát.

2020. aug. 29. 17:04
 17/62 A kérdező kommentje:

16-osnak:

Köszönöm csak nem tudok úgy el menni sétálni nem lakok a legbiztonságosabb környéken volt amikor sétáltam nagyon sokáig 1 hónapig és akkor enm adtam le annyira könnyen a kilókat. Akkoriban járt velem az unokatesóm is és mindig megtettük azt a nagy távot -tényleg nagy távolság volt mert olyan helyen voltunk- Csak ő már nem jön velem ezért váltottam át otthoni módokra amik izmosítanak is.

2020. aug. 29. 17:07
 18/62 anonim ***** válasza:
84%

Igaza van a többieknek. Lehet örökölni a hajlamot a hízásra, de ha egészséges életmódot folytat valaki, akkor nem jut el erre a szintre.

Amúgy teljesen megértelek, mert ugyanebben a cipőben járok. 16 évesen 84 kiló voltam, engem annyira még nem zavart a dolog, de az iskolaorvost igen. Megfogadtam a tanácsait, és 18 hónap alatt ledobtam 18 kilót. Nagyon jól éreztem magam a bőrőmben, és 10 évig sikerült is tartanom, pedig nem tettem semmi különöset. Aztán jöttek a gyerekek, és sajnos most ott tartok kilóban kb. mint te. Nem rég fejeztem be a szoptatást, így most nekiállok dolgozni rajta. De nem koplalással! Az az egyik legrosszabb amit tehetsz. Szabad enni, de figyelni kell a minőségre és a mennyiségre is. Valamint kezdj mozogni! Ha jelenleg nem megy megerőltetőbb a súlyod miatt, akkor kezd jógával. Ha egyedül nem megy, a neten rengeteg fogyi csoport van, ahol szívesen adnak útmutatásokat. Ez hosszú folyamat lesz és az egész életmódodat át kell formálni gyökeresen.

2020. aug. 29. 17:08
 19/62 anonim ***** válasza:
83%
Édesanyád valószínűleg csak aggódik érted, csak ezt nem tudja megfelelő módon kifejezni.Neki már van annyi élettapasztalata mások példáját látva, hogy tudja azt, hogy boldogtalan fenőtt évek várnak rád, sok bántással, párkapcsolat kialakítási nehézségekkel,később betegségekkel. Ezt szülőként nyilván nem szeretné de nem tudja, hogy milyen módon hasson rád, hogy a megfelelő irányba tereljen és kétségbesett tehetetlenségében beszél veled úgy ahogyan. A súlyod borzasztóan sok, főleg ennyi idősen és ez csak több lesz ha nem változtatsz drasztikusan az eddigi életmódodon. A koplalás hosszú távon a legrosszabb módja annak ha fogyni akarsz, mivel a test ilyenkor túlélő üzemmódba kapcsolva minden bevitt kalóriát zsírként raktároz el miközben leépíti az izomzatot, szóval a lehető legrosszabb amit tehetsz. Be kellene állnod egy kb. 1500-1800 kalóriás érendre,cukrok, fehér pékáruk kizárásával, miközben szinte minden nap végzel legalább egy óra testmozgást. Kerékpározással szinte lehetetlen túledzeni magadat, és a szabad levegőn végzett mozgás általánosan javítaná a közérzetedet.Télen fitness terem, vagy bármi ami rendesen átmozgat.Egy elhatározás kell azután meg akaraterő. Egy teljesen más életminőséget nyerhetsz vele.
2020. aug. 29. 17:08
 20/62 A kérdező kommentje:
De pont azt mondom hogy mozgok miért nem lehet megérteni senkinek semmm fuh X"D többet is mint egy órát és hamar le is fogytam 6 kilót 1 hónap alatt. Fitnessz terembe meg nem tudok menni 11.es leszek rengeteget kell tanulnom hogy majd lehessen érettségim.
2020. aug. 29. 17:12
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!