Mit csináljak ha kiidegel a családom?
#19-esnek.
Nincs kedvem bekapni sem neked, sem másnak. Rengetegen vagyunk (jómagam is egyébként), aki a gyakorin való duzzogás helyett már fiatalon felemelte a fenekét és előrelátó módon a tanulásba fektette az energiáját, illetve a diákmunkán összekuporgatott kis pénzét és idejét. Egy érettségit le lehet tenni legalább kettesre úgy is, hogy áll a bál otthon tizenx évig. Tudom, tapasztaltam. El lehet menni kollégiumba, potom pontokért elmenni az ország másik végére egyetemre és nem megkeseredetten ugyanabban a szoliban dolgozni minimálbérért 30 évig és egy életen keresztül okolni a körülményeket. Vannak borzasztó családok, helyzetek, ezt is megismertem a bőrömön. De akiben nincsen annyi, hogy 16-18 éves korában realizálja magában, hogy (főleg) tanulással/munkával tud csak kikecmeregni ebből a helyzetből, az meg is érdemli, hogy 23 évesen üres zsebekkel károg a mamahotelből.
Ja és marhára nem kell a koronával takarózni. Egy felelősségteljes ember évek alatt (pláne, ha otthon élhet és még el is tartják!!!) azért el tud tenni pár forintot szükség esetére, illetve van benne ennyi törekvés. És nem a korona miatt... Bármi közbejöhet; elektromos gép szervízelése, eü. kiadások, bármire számítani lehet - és optimális esetben kellene is.
Ez a szerencsecsomag pedig még azokat ócsárolja, akikkel eltartatja magát 23 éves, ereje teljében lévő nő létére (minimum 5 éve).
Valamennyire egyet értek, de ha már a kérdező ide jutott, nincs értelme azt kérdezni, miért jutott ide, hanem tanácsot adni, hogy mit tehet az előbbre jutásért. Amúgy meg fene se tudja, én a lustaságot csak egy olyan dolognak tekintem, amivel neurotipikus emberek kritizálnak olyanokat, akiknek ki tudja milyen akár diagnosztizálatlan baja lehet az életében, ami miatt nem tud előbbre törni. Ez a "tough love" jól tud esni, mikor kiosztod, de saját bőrömön tapasztaltam, hogy amíg nem kaptam tényleges segítséget, inkább ment az önutálat, meg menekülés NEET életmódba, mint akármi ami előbbre vitt.
A Köjál jó ötlet esküszöm. Valami határokat tényleg kellene már szabni ennek a szemétben élésnek és gyűjtögető életmódnak. Ok lehet nem a kérdezőnél aki 23 éves, de legalább a gyerekes családoknál megnézhetnék néha legalább ki volt e festve, mert ha igen akkor jó eséllyel legalább 20 évente kidobják a szemetük egy részét.
Meg az tényleg hogy bakker a szomszédoknak se kellemes ha egy szemetes család van mellettük.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!