Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Kiidegel az anyám,mit csináljak?

Kiidegel az anyám,mit csináljak?

Figyelt kérdés

21 éves no vagyok,jelenleg itthon lakom és egyetem mellett dolgozom, de anyám kikeszit.

Tavaly februárban apum elhagyta,miután kiderült,hős anyumnak szeretni viszonya volt(amiről én végig tudtam,de nem akartam belefolyni,szóval nem mondtam el neki).

Ezután apum elment,én meg itt maradtam a közös lakásukban anyummal.

Azóta mást sem hallgatok felváltva,csak hogy apum mekkora hülye meg hogy mennyire vissza akarja kapni. Én ezt már nem bírom elküldeni,egyfolytában fáraszt ugyanazzal a gondolatmenettel,öt percenként változik a véleménye és kiabál velem. Mit csináljak,hogy leszálljon végre apámról és magával foglalkozzon ? Emiatt már egy hétre a barátomhoz költöztem tavasszal,mert már annyira nem birtuk elviselni egymást,hogy kitett otthonról.

2020. jún. 5. 09:50
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
69%

Miért nem apádnál élsz, ha ö annyira pozitív szerinted, anyád meg csak lehúz lelkileg?

Vagy költözz külön töle, akkor nem kell hallgatni a problémázását.

2020. jún. 5. 09:56
 2/12 A kérdező kommentje:

*hogy anyumnak szeretni viszonya volt

Ez azért alakult így,mert apum már évek óta nem foglalkozott vele,nem voltak közös programok,és nem tekintett rá nőként,szóval ő már évekkel korábban elengedte ezt a kapcsolatot

2020. jún. 5. 09:56
 3/12 A kérdező kommentje:

Nem tudok apumhoz költözni,mert ő össze költözött a mostani baratnojevel és vidéken laknak a no hazában.

Én megértem,hogy anyumnak rossz a helyzet,de nem várhatja el tőlem hogy 0-24 a problémáit hallgassam,amikor ezerszer próbáltam neki segíteni. Külön költözni nincs pénzem.

2020. jún. 5. 09:58
 4/12 anonim ***** válasza:
43%
Költözz külön és a probléma megoldva
2020. jún. 5. 10:00
 5/12 anonim ***** válasza:
79%
Állítsd le. Nem kell neked ezredjére is végighallgatni őt.
2020. jún. 5. 10:01
 6/12 anonim válasza:
81%

Ülj le vele beszélni hogy ez neked már nem pálya és végre engedje el mert már apád nem érez semit iránta tehát hiába töri magát nem lesz belöle semi te meg nem szeretnéd hogy tönkremenjen.

Ha elköltöznél vagy máshol laknál egy egy hétig azzal csak szüneteltetnéd a vitát nem hiszem jogy sokat segítenél vele a beszélgetés szerintem a kulcs

2020. jún. 5. 10:18
 7/12 anonim ***** válasza:
0%

1: kommunikáció a két fél között kölcsönös megértéssel rövid távon nagyobb feszkót okoz, de megoldáshoz vezet

2: ventilláció (mint ez a kérdés is) segíthet csökkenteni a feszkót, de nem megoldás.

3: megküzdési módszerek

4: probléma megoldó módszerek.

Ezeket használnám.

Persze csak akkor, ha ez most nem egy "it's not about the nail" eset.

Amíg más házában lakom, a másikkal beszélem meg a dolgokat. Fura, de nekem van egy ilyen, emberek által kevésbé kultivált hozzáállásom.

2020. jún. 5. 10:53
 8/12 anonim ***** válasza:
100%
Regisztráltasd fel egy társkeresőre. Legalább lefoglalja magát.
2020. jún. 5. 11:06
 9/12 A kérdező kommentje:
Beszélgettem vele erről nagyon sokszor,úgy is,hogy leültettem és elmondtam neki,hogy tönkre teszi ezzel a saját és az én eletemet is,hogy hagyja apumat a francba,de semmire nem hallgat,mert ő vissza akarja szerezni,neki csak ő kell,ő addig nem lesz boldog... és sokszor volt,hogy ez rajtam csattant olyan formában,hogy én ugye tartom a kapcsolatot apummal,és megvádolt,hogy én öt jobban szeretem,az ő oldalán állok és egyéb ilyen abszurd hülyeség. Nyilván próbáltam vele kommunikalni,kb hetente van egy ilyen nagyobb beszélgetésünk,de SEMMIT NEM OLD MEG,és mer nem tudom,hogy mit csináljak. Mondtam neki a pszichológust is,de szerinte tönkre rendben van,amit és ahogy csinál...
2020. jún. 5. 12:01
 10/12 anonim ***** válasza:
21%

OK, akkor véletlen se csinálj semmit abból, amit írtam.

Én kérek elnézést!

2020. jún. 5. 14:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!