Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mit tegyek hogy ne essen...

Mit tegyek hogy ne essen rosszul ennyire?

Figyelt kérdés

Évekkel ezelőtt elváltam és tavaly férjhez mentem egy özvegy férfihoz. Mindkettőnknek van egy lánya, az övé most múlt 24, az enyém 20. Tőlünk külön élnek.

Én tisztában vagyok vele hogy mindketten a saját gyerekünk iránt tartozunk anyagi és egyéb felelősséggel. Mégis van valami ami nagyon-nagyon bánt. Férjem jól keres, mindent megadott lányának. Egyetem, jogosítvány és kocsi, plusz dolgok. Anélkül hogy a lánya dolgozott volna egy percet is, megkapott mindent. Sőt kifogott egy vagyonos párt magának, plusz az apjától is csurran-cseppen pénz ha kér, még mindig nem dolgozik. Az én lányom anyagilag nehéz helyzetben van. Többek között hitelfizetésem miatt az anyagiakat alig tudtam finanszírozni, ezért nyáron folyamatosan diákmunkára járt. Továbbtanulás szóba sem jött, érettségi után gyorsan elhelyezkedett hogy legyen saját pénze és ne függjön tőlem. Most a virus helyzet óta rettenetesen hiányzik hogy felsőbb iskolája ill. szakmája legyen, de nincs miből. A lényeg, férjem családja jómódú, a lánya megkap mindent anélkül hogy tenne érte bármit is. Az én lányom hiába dolgozik, sosem fog elérni olyan szintet, hiszen ahhoz komolyabb iskola kellene. Én már nem tudom őt segíteni, nagyon rossz így élni, folyamatosan szembesülni vele hogy párom lányának mennyivel jobb és könnyebb élete van. Hiába tudom hogy párom nem hibás, állandó igazságtalanságot érzek amiért az én gyermekemnek nem ugyanolyan jó mint az övének. Az én gyerekemet nem segíti az apja, hiszen felnőtt már, plusz az apja messze él. Már magamban haragszom páromra és a lányára, hiszen ha testvérek lennének az enyémnek is járna ugyanannyi jó. Sokszor utaltam erre érthetően hogy bánt, de párom csak hallgat nem tesz semmit. Szerintetek sem kellene hogy segítse az én lányomat is? Gondolom nem. Miért érzem mégis magam ennyire rosszul?

2020. aug. 21. 13:43
 81/122 anonim ***** válasza:
67%
Hol a kerdezo? Miert nem reagal semmire?
2020. aug. 22. 09:40
 82/122 anonim ***** válasza:
78%
Egyebkent, mi az hogy elpazarolja a ferjed a penzet a lanyara? Hogy mondhatsz ilyet? Egy gyerekbe , csunyan fogalmazva, fektetett penz , sosem elpazarolt penz! Ahogy itt megnyilvanulsz, az szornyuseges. En ,jelenleg nem vagyok jo anyagi helyzetben , de soha az eletemben nem sajnaltam senkitol a penzet. Remek szulo lehetsz , azt aami szerinyed jar , megadni nem tudod a lanyodnak, de a masik embertol elvenned . Szegyeld magad!
2020. aug. 22. 09:56
 83/122 anonim ***** válasza:
91%
81-es, mert nincs mit mondania. Átlátunk rajta, ez kínos neki.
2020. aug. 22. 11:15
 84/122 anonim ***** válasza:
100%
Vagy pedig megint bedőltünk a szokásos forgatókönyves kamukérdésnek, ahol a kérdező az elején csak finoman provokálja a népet, nem is ugrik neki mindenki azonnal, még támogatják is páran, de aztán szépen elkezdi adagolni az infókat, amivel hergelheti a népet, netán egymással is összeugraszthatja, ő meg röhög a markába.
2020. aug. 22. 11:49
 85/122 anonim ***** válasza:
87%
Te rontottad el a lányod életét azzal, hogy már középiskolában pénzkeresésre kellett fordítania az idejét ahelyett, hogy tanult volna. Vagy legalább szakmát tanult volna. De eltolta az érettségit, miért is? Hogy akkor tudjon per pillanat párezer forintot segíteni abban, ami a szülei dolga lett volna? Azt egyetemet meg levelezőn is végezhette volna, vagy nappalin, diákmunkázva és olyan színvonalon eltartva, amilyen szinten középsikolában volt. Ezen pörögjön inkább az agyad, de azon, hogy most összehasonlítasz két nagyon különböző hátterű embert, mintha neked semmi közöd nem lenne ahhoz, hogy a csóróbbik miért tart ott, ahol tart...Keresd a magad felelősségét a történetben és inkább örülj, hogy a lányod legalább magát el tudja tartani, ilyen háttérrel kész csoda! Ne ahhoz mért, hogy akinek rendes háttere volt és most is van, az hol tart és miért, meg milyen lusta...Bár, nem igazán értem, hogy akit rendes háttérrel neveltek és nem megszakad a szi-szar munkákban a tanulás helyett, az miért lusta, de nyilván ezt is meg tudod magyarázni. Örülj inkább a saját szerencsédnek és reménykedj, hogy a lányod is kifog egy eltartót!
2020. aug. 22. 11:53
 86/122 anonim ***** válasza:
52%
Ki az a beteg elmeju , aki minden valaszt ami a ferjet es a lanyat vedi, es felhivja a kerdezo figyelmet a sajat hianyossagara es hibajara ,lepontoz ?! Ennyi irigy ember van?
2020. aug. 22. 12:03
 87/122 anonim ***** válasza:
19%
Jol ertem nincs befejezett eretsigije a gyedmeknek?
2020. aug. 22. 19:00
 88/122 anonim ***** válasza:
100%
Van érettségi, írta, csak nem jól sikerült ahhoz, hogy államira felvegyék továbbtanulni. És rögtön elment dolgozni.
2020. aug. 22. 19:14
 89/122 anonim ***** válasza:
100%

De amúgy mi az, hogy te hirtelen akarsz neki egy szakmát, mert most korona miatt nagyon kéne neki? 2-3 év mire elvégzi, ne nevettess! :D

Azért jól megpróbálod a vírusra fogni, miért kéne neki finanszíroznia a lányod jövőjét.

2020. aug. 22. 19:20
 90/122 anonim ***** válasza:
86%
úgy tűnik, vannak idősebb gold diggerek is..
2020. aug. 22. 19:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!