Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mit tegyek hogy ne essen...

Mit tegyek hogy ne essen rosszul ennyire?

Figyelt kérdés

Évekkel ezelőtt elváltam és tavaly férjhez mentem egy özvegy férfihoz. Mindkettőnknek van egy lánya, az övé most múlt 24, az enyém 20. Tőlünk külön élnek.

Én tisztában vagyok vele hogy mindketten a saját gyerekünk iránt tartozunk anyagi és egyéb felelősséggel. Mégis van valami ami nagyon-nagyon bánt. Férjem jól keres, mindent megadott lányának. Egyetem, jogosítvány és kocsi, plusz dolgok. Anélkül hogy a lánya dolgozott volna egy percet is, megkapott mindent. Sőt kifogott egy vagyonos párt magának, plusz az apjától is csurran-cseppen pénz ha kér, még mindig nem dolgozik. Az én lányom anyagilag nehéz helyzetben van. Többek között hitelfizetésem miatt az anyagiakat alig tudtam finanszírozni, ezért nyáron folyamatosan diákmunkára járt. Továbbtanulás szóba sem jött, érettségi után gyorsan elhelyezkedett hogy legyen saját pénze és ne függjön tőlem. Most a virus helyzet óta rettenetesen hiányzik hogy felsőbb iskolája ill. szakmája legyen, de nincs miből. A lényeg, férjem családja jómódú, a lánya megkap mindent anélkül hogy tenne érte bármit is. Az én lányom hiába dolgozik, sosem fog elérni olyan szintet, hiszen ahhoz komolyabb iskola kellene. Én már nem tudom őt segíteni, nagyon rossz így élni, folyamatosan szembesülni vele hogy párom lányának mennyivel jobb és könnyebb élete van. Hiába tudom hogy párom nem hibás, állandó igazságtalanságot érzek amiért az én gyermekemnek nem ugyanolyan jó mint az övének. Az én gyerekemet nem segíti az apja, hiszen felnőtt már, plusz az apja messze él. Már magamban haragszom páromra és a lányára, hiszen ha testvérek lennének az enyémnek is járna ugyanannyi jó. Sokszor utaltam erre érthetően hogy bánt, de párom csak hallgat nem tesz semmit. Szerintetek sem kellene hogy segítse az én lányomat is? Gondolom nem. Miért érzem mégis magam ennyire rosszul?

2020. aug. 21. 13:43
❮❮ ... 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ❯❯
 101/122 anonim ***** válasza:
100%
Engem sem tudtak támogatni, felvettem a diákhitelt és elvégeztem a jogot. Lányodnak is lehetett volna ennyi esze 18 évesen már, de ha neki nem, akkor neked. Fizetősre még egy vak majmot is felvesznek.
2020. aug. 23. 11:19
 102/122 lizzi77 ***** válasza:
92%
Feleslegesen esik rosszul, nem a férjed feladata dotálni a lányodat, ez a te, a férjed, nagyszülők, keresztszülők feladata lett volna. Fiatal korodban te is tanulhattál volna jobban fizető szakmát, de ha most munkanélküli vagy, még te is tanulhatsz,hátha a felépülésed után jobb állást találsz. Én 40 évesen kezdtem teljes munkaidős állás mellett az egyetemet levelezőn,olyat kell keresni, ahol ha akar bemegy, de nem kötelező.Igaz, 7 éve megcsináltam 2 középfokú nyelvvizsgát(a középiskolában tanultam angolt, de a többit otthon), ami plusz pont a felvételinél,államira felvettek.De lehet diákhitelt felvenni államin is a megélhetésre, nyelvtanulásra lehet külön kamatmentes hitelt felvenni, ha már egyetemista, emellé ha 4 órában tud dolgozni, az már elég a megélhetéshez.Sokszor a helyi Önkormányzat is indít tanfolyamokat ingyen, ezeket is ki lehet használni.Most fejeztem be az egyetemet én is úgy, hogy a vizsga időszakomban kerültem egy másik munkakörbe, ami szintén sok tanulást ,vizsgázást és túlórát igényelt,a 40 órás munkahét sokszor 50 órás lett, emellett írtam a záródolgozatomat, készültem az elmaradt tárgyamra.Baromira el is fáradtam, de valamit valamiért.Akarni kell, keresni a lehetőségeket, kutatni a jobb állás, a tanfolyamok után.A legtöbb ember nem olyan szerencsés, mint a férjed lánya, meg kell küzdeni az előrejutásért.
2020. aug. 23. 16:30
 103/122 anonim ***** válasza:
0%
102es mert nagy értéke van az olyan diplomának amit ha van kedve tanul ha nincs kedve nem. Mélységesen lenézem azokat akik így csinálják az egyetemet, ilyen hozzáállással.
2020. aug. 25. 14:46
 104/122 lizzi77 ***** válasza:
76%
Igazán, 103-aska?Gondolom, te is végigtoltad volna nappalin,( csak a gyakorlat teljesítése 6 hét levelezőn, nappalin 3 hónap),éjszaka jártál volna 8 órát dolgozni 3 évig,plusz háztartásvezetés.Nem azt írtam, hogy az orvosit végeztem el levelezőn.Én is azt mondom, hogy vannak bizonyos szakok, amit csak nappalin érdemes és kell tanulni, én se lennék nyugodt, ha a repülőmérnökit lehetne levelezőn is végezni.De pl. gazdálkodásmenedzsmenten,pénzügyön, emberi erőforráson ugyanaz a vizsga van a nappalin és levelezőn a legtöbb egyetemen, azzal a különbséggel, hogy nappalin több idő van belemélyedni a tananyagba, és több a konzultációs lehetőség.Én megdolgoztam/tanultam a diplomámért, nem ér semmivel sem kevesebbet a tudásom annál, mintha kiseggeltem volna a nappalit.Nekem nem volt lehetőségem érettségi után 4-7 évet nappalin ellebegni az egyetemen, mögöttem sem állt senki, aki ezt finanszírozta volna, egy rokkant anyával meg egy nemtörődöm apával, meg egy kamasz öccsel,aki leette a hajamat is a fejemről. Akkoriban még diákhitel is csak valami kezdetleges formában létezett csak.És igenis büszke vagyok rá, nagyon nagy kihívás volt, de végre sikerült.De egye fene, ha bemutatsz egy nappali szakos diplomát, mellette 2 nyelvvizsgát, 3 hatósági MNB-s szakvizsgát, egy pénzügyi-számviteli ügyintézői OKJ-t, egy valutaügyintéző-és pénztárosi OKJ-t, egy postai segédtiszti szakvizsgát, meg egy szoftverüzemeltetői OKJ-t ÉS emellé mondjuk egy 25 éves,heti 40 órás alkalmazotti jogviszonyt(merthogy ezeket egy kivétellel mind meló mellett csináltam),akkor meghívlak egy sörre,lásd, kivel van dolgod.
2020. aug. 25. 18:15
 105/122 lizzi77 ***** válasza:
100%
Ja, és nem írtam sehol, hogy tanulni nem kell, hanem azt írtam, ha nem tud, akkor nem muszáj bemenni a szemináriumra,ami marha nagy előny tud lenni, ha az egyetem 100 km-re van, nem tudsz melóból szabadulni, beteg vagy, stb. Így is 3 évig kb, az összes szabim elment a vizsgaidőszakra, meg a vizsgákra.
2020. aug. 25. 18:19
 106/122 anonim ***** válasza:
31%

104eske, ezeket nem tudom bemutatni, de tudok helyette egy orvosi diplomát, egy LBCLC laktációs szaktanácsadói képzést, két középfokú és egy felsőfokú nyelvvizsgát, egy szülésznői diplomát, ECDL vizsgát (van még pár kisebb hobby szintű mint az ifjúságsegítő, gyógypedagógiai asszisztens, egyéb nyelvek nyelvvizsga nélkül, meg ugye az állandó kötelező továbbképzések, simák és szakmacsoportosak is). 6 hét gyakorlat? Huu nekünk már első évben nyáron volt 4 hét :-D A többiről inkább nem is beszélek ha nem gond.

De én nem speciel rád gondoltam, hanem azokra akik levelezőre mennek, de mellette nem dolgoznak, otthon élnek, és még így se képesek rendesen bejárni az óráikra. Én nem a levelezőit szidtam, hanem azokat akik csak lézengenek pedig lenne lehetőségük a normális tanulásra.

2020. aug. 25. 19:12
 107/122 lizzi77 ***** válasza:
100%
Ez így oké, de abból a 2 mondatból, amit a hozzászólásom előtt írtál, egyáltalán nem jött le.És valószínűnek tartom, hogy az orvosit nappalin végezted el. Itt most az a kérdés, hogy a kérdező lánya milyen módon tudna akár munka mellett egy jövedelmezőbb szakmát kitanulni, én csak felvázoltam az opciókat, és elmeséltem, hogy én hogyan csináltam...
2020. aug. 26. 18:07
 108/122 anonim ***** válasza:
100%
Lizzi, biztosan, mivel orvosi csak nappalin van. De tudod, itt a gyíkon mindenki zseni és bátran leszólhat mást.
2020. aug. 27. 09:33
 109/122 anonim ***** válasza:
50%
107es én arra a mondatodra reagáltam ezzel, hogy ha levelezőn csinálja és ha van kedve bemegy ha nincs akkor nem. Én erre gondoltam hogy az ilyeneket nézem le nagyon, de ezeket nappalin és levelezőn is, hiszen a diplomával járó magasabb fizetés az kéne nekik, de megtenni nem tesznek meg érte mindent, tengenek-lengenek, ha van kedvük bemennek, ha nincs akkor nem. Az ilyet a munkaerőpiacon is lenézem.
2020. aug. 27. 15:15
 110/122 A kérdező kommentje:

Sajnos kórházban voltam (nem coviddal),most olvastam el a lemaradt válaszokat.Nem írnám le milyen betegségem van,tartok tőle hogy rám ismerne a párom.Nos igazatok van,de mégis félreértetek.Szerintem is becsülendő ha egy apa segíti gyerekét.Bárcsak az én lányomat is segítené az apja.A lányom pedig nagyon dolgos,valószínűleg a pocsék anyagi helyzetünk miatt pánikolt (és még mindig teszi) hogy a munkára helyezte a hangsúlyt nem a tanulásra.

Nem is érdekelt engem sem eddig ki hogyan támogatja a gyerekét a tanulásban,ki mennyi pénzt ad havonta a gyerekének.Jelenleg az amit nem tudtok átérezni hogy most mindez a szemem előtt zajlik.Párom lánya szerintem egy elkényeztetett gyerek,aki fenn hordja az orrát és sokra tartja magát.Pedig az apja jelentős anyagi támogatása nélkül SEHOL sem lenne!És nem hogy megköszönve az egyetemet és minden anyagi javat amit az apja biztosított neki végre munkába állna,még kényeskedik,ez sem jó,az a munka sem jó.Költsön még az apja rá tovább.

Nézzétek ez egy utálatos lány a szememben aki kihasználja az apját.

Igen biztos én is utálatos vagyok mert ezt írom.

Nem kellett volna belemennem az ilyen mozaik családosdiba,hiszen normális esetben a férjem mindkét gyereknek ugyanannyit biztosítana segítségben.A mi esetünkben nem így van,nem a férjemet hibáztatom csak rossz ebben a helyzetben élni.Ennyit akartam még mondani.Köszönöm a válaszokat.

2020. szept. 1. 17:45
❮❮ ... 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!