Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mit tegyek hogy ne essen...

Mit tegyek hogy ne essen rosszul ennyire?

Figyelt kérdés

Évekkel ezelőtt elváltam és tavaly férjhez mentem egy özvegy férfihoz. Mindkettőnknek van egy lánya, az övé most múlt 24, az enyém 20. Tőlünk külön élnek.

Én tisztában vagyok vele hogy mindketten a saját gyerekünk iránt tartozunk anyagi és egyéb felelősséggel. Mégis van valami ami nagyon-nagyon bánt. Férjem jól keres, mindent megadott lányának. Egyetem, jogosítvány és kocsi, plusz dolgok. Anélkül hogy a lánya dolgozott volna egy percet is, megkapott mindent. Sőt kifogott egy vagyonos párt magának, plusz az apjától is csurran-cseppen pénz ha kér, még mindig nem dolgozik. Az én lányom anyagilag nehéz helyzetben van. Többek között hitelfizetésem miatt az anyagiakat alig tudtam finanszírozni, ezért nyáron folyamatosan diákmunkára járt. Továbbtanulás szóba sem jött, érettségi után gyorsan elhelyezkedett hogy legyen saját pénze és ne függjön tőlem. Most a virus helyzet óta rettenetesen hiányzik hogy felsőbb iskolája ill. szakmája legyen, de nincs miből. A lényeg, férjem családja jómódú, a lánya megkap mindent anélkül hogy tenne érte bármit is. Az én lányom hiába dolgozik, sosem fog elérni olyan szintet, hiszen ahhoz komolyabb iskola kellene. Én már nem tudom őt segíteni, nagyon rossz így élni, folyamatosan szembesülni vele hogy párom lányának mennyivel jobb és könnyebb élete van. Hiába tudom hogy párom nem hibás, állandó igazságtalanságot érzek amiért az én gyermekemnek nem ugyanolyan jó mint az övének. Az én gyerekemet nem segíti az apja, hiszen felnőtt már, plusz az apja messze él. Már magamban haragszom páromra és a lányára, hiszen ha testvérek lennének az enyémnek is járna ugyanannyi jó. Sokszor utaltam erre érthetően hogy bánt, de párom csak hallgat nem tesz semmit. Szerintetek sem kellene hogy segítse az én lányomat is? Gondolom nem. Miért érzem mégis magam ennyire rosszul?

2020. aug. 21. 13:43
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 31/122 anonim ***** válasza:
91%
Bármit is adna a férjed a lányodnak, sosem lenne elég, ha szakképzés, akkor mért csak azt fizette neki, hisz a sajátjának egyetemet fizetett. Ha kocsit, akkor mért olcsó autót, a magáénak drágát vett. Sohasem lenne elég, mert mindig a saját lányának a javaival hasonlítgatnád. Most sem elég az, hogy a betegségedben téged támogat, kevesled ezt is.
2020. aug. 21. 15:41
 32/122 anonim ***** válasza:
97%

Kérdező, hol lakik most a lányod és mit dolgozik? Egyedül él?

Az OKJ tanfolyamokkal valóban nem egyszerű elhelyezkedni, de olyat kell választani, ami hiányszakma, vagy népszerű. Gondolok itt pl egy kórházi ápoló, képzésre, vagy boltvezetőire,ezekben dolgozva esetleg később tovább tudna tanulni, ha szorgalmas. Vagy miért nem végez el pl egy műkörmös tanfolyamot? Ennyi pénzt még hitelből is kiszorítanék neki, vagy ő is vehetne fel hitelt a tanfolyam díjára. Ha az érettségi jegyei nem jók, s amúgy sem vagytok anyagilag eleresztve, én egyelőre nem gondolkodnék diplomában.

2020. aug. 21. 15:43
 33/122 anonim ***** válasza:
74%

A nagybátyám kifejezetten gazdag, a sokkal idősebb, bőven felnőtt tesóm is nagyon jól (havi 7-800 ezer) keres, a szüleim meg tele vannak adóssággal, jelenleg átlagosan élnek, de bizony volt, mikor összecsaptak a hullámok a fejünk felett, nekem sincs zsíros állásom. A szüleim érdekes módon soha sem várták el alanyi jogon, hogy nekem anyagi juttatást adjon akár a tesóm, akár a nagybátyám, inkább ők spóroltak magukon (kisgyerek voltam még, nem tudtam elmenni dolgozni, mielőtt ebbe köt bele valaki).

Szerintem szégyelld magad, hogy a párod eltart téged, de neked ez sem elég. Tipikus, az ember a kezét nyújtja, de az egész karja kell...Mi lenne, ha a rád eső pénzből tennél félre legalább és nem arcátlanul még többet kérnél?

2020. aug. 21. 15:45
 34/122 anonim ***** válasza:
93%

32-es, nem veszekedni akarok, egyetértek veled alapvetően, de a műkörmöst szerintem nem célszerű ajánlani.

Nagyon sokan végzik el, minden sarkon van már egy szépségszalon körmössel, kozmetikussal, fodrásszal stb-vel, van, aki mindhárom szakmával rendelkezik. Nagy a konkurencia, alkalmazottként is, egy saját vállalkozást nyitni meg nagyon sok pénz és mivel sok szalon van, nem is biztos, hogy megéri. Az anyagköltség sem két fillér.

2020. aug. 21. 15:49
 35/122 anonim ***** válasza:
77%
Bőven vannak államilag finanszírozott levelező képzések, amik mellett tud dolgozni. És a lányod apját is vond be a lánya képzés alatti támogatásába. Az, hogy messze lakik, nem szempont. De attól függetlenül a férjed, aki nem egy távoli rokon, hanem a legközelebbi, az életed társa, valamilyen formában nyújthatna segítséget.
2020. aug. 21. 15:56
 36/122 anonim ***** válasza:
86%

Arra is gondolj, kedves kérdező, hogy mit gondolhat eközben a férjed. Azt, hogy a te lányodnak is van egy apja. Az vajon miért nem támogatja?

Ha az egész családod szegény, beleértve az elvált férjedet is, akkor ezeket a hiányzó javakat miért a mostani férjednek kellene pótolnia? Téged eltart, a lányodat is kellene, utána jön majd, hogy de hát a lány apja is szegény, a lánynak biztos lettek féltestvérei, azok mért nem kapnak semmit, hisz azok a lányos testvérei. A büdös életben sosem lesz vége az elvárásoknak. Örülj, ha nem már most a váláson gondolkozik a férjed, hogy ennyire mellényúlt, mert félreértettétek azt, hogy miket is vársz el ettől a - végül is - idegentől, aki kizárólag veled áll rokonságban (és azt a kötelességét teljesíti is, hiszen betegségedben eltart téged).

2020. aug. 21. 16:01
 37/122 anonim ***** válasza:
16%
34, csak egy ötlet volt, de valószínűleg igazad van, ami a piac telítettségét illeti. Nem tudom, pl. a pillásokkal is ugyanez a helyzet?
2020. aug. 21. 16:07
 38/122 anonim ***** válasza:
94%
A 29es valaszt olvassatok el! Nagyon igaz!
2020. aug. 21. 16:10
 39/122 anonim ***** válasza:
87%
A saját apja nem segíti, mert már felnőtt. Miért támogassa akkor egy vadidegen?
2020. aug. 21. 16:10
 40/122 anonim ***** válasza:
94%

“De gondoljatok bele, állandóan azt látjátok hogy férjetek egy másik gyereknek aki lusta mindent megad..”

Kérdező, az a másik gyerek a férjed vérszerinti gyereke, még jó, hogy támogatja, ha tudja. Ha ez ennyire zavar, akkor miért mentél hozzá? Mert gondolom nem a házasság alatt vetted ezt észre..

Persze először fizesse az egyetemet, aztán vegyen lakást, autót, állja a nyaralást majd, stb. Ne a férjedet akard már pénzzel lehúzni, van a gyerekednek apja, tőle kérj anyagi segítséget!

2020. aug. 21. 16:29
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!