Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mit tegyek hogy ne essen...

Mit tegyek hogy ne essen rosszul ennyire?

Figyelt kérdés

Évekkel ezelőtt elváltam és tavaly férjhez mentem egy özvegy férfihoz. Mindkettőnknek van egy lánya, az övé most múlt 24, az enyém 20. Tőlünk külön élnek.

Én tisztában vagyok vele hogy mindketten a saját gyerekünk iránt tartozunk anyagi és egyéb felelősséggel. Mégis van valami ami nagyon-nagyon bánt. Férjem jól keres, mindent megadott lányának. Egyetem, jogosítvány és kocsi, plusz dolgok. Anélkül hogy a lánya dolgozott volna egy percet is, megkapott mindent. Sőt kifogott egy vagyonos párt magának, plusz az apjától is csurran-cseppen pénz ha kér, még mindig nem dolgozik. Az én lányom anyagilag nehéz helyzetben van. Többek között hitelfizetésem miatt az anyagiakat alig tudtam finanszírozni, ezért nyáron folyamatosan diákmunkára járt. Továbbtanulás szóba sem jött, érettségi után gyorsan elhelyezkedett hogy legyen saját pénze és ne függjön tőlem. Most a virus helyzet óta rettenetesen hiányzik hogy felsőbb iskolája ill. szakmája legyen, de nincs miből. A lényeg, férjem családja jómódú, a lánya megkap mindent anélkül hogy tenne érte bármit is. Az én lányom hiába dolgozik, sosem fog elérni olyan szintet, hiszen ahhoz komolyabb iskola kellene. Én már nem tudom őt segíteni, nagyon rossz így élni, folyamatosan szembesülni vele hogy párom lányának mennyivel jobb és könnyebb élete van. Hiába tudom hogy párom nem hibás, állandó igazságtalanságot érzek amiért az én gyermekemnek nem ugyanolyan jó mint az övének. Az én gyerekemet nem segíti az apja, hiszen felnőtt már, plusz az apja messze él. Már magamban haragszom páromra és a lányára, hiszen ha testvérek lennének az enyémnek is járna ugyanannyi jó. Sokszor utaltam erre érthetően hogy bánt, de párom csak hallgat nem tesz semmit. Szerintetek sem kellene hogy segítse az én lányomat is? Gondolom nem. Miért érzem mégis magam ennyire rosszul?

2020. aug. 21. 13:43
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 21/122 A kérdező kommentje:
Nem milliókra gondoltam. Mindössze egy felső fokú szakképesítésre amivel már normális jövedelmű állása lenne. Annyira gondoltam ha esetleg 1-2-3 hónapig nem találna másik munkát ami mellett el tudna iskolába járni, addig segítené párom. Igen tudom ezt sem várhatom el. De gondoljatok bele, állandóan azt látjátok hogy férjetek egy másik gyereknek aki lusta mindent megad, hát higyjétek el nagyon rossz ezt látni.
2020. aug. 21. 14:58
 22/122 anonim ***** válasza:
92%

Szóval nem dolgozol, tehát téged is eltart és még a gyerekedet is támogatnia kéne?

Ne haragudj, de ez pofátlanság. Akkor is, ha önhibádon kívül vagy ilyen helyzetben.

NEM kötelessége pénzelni a gyerekedet, nem őt vette el feleségül. Mondjuk ha elvette volna, akkor se lenne.

Ja és ha még csak nem is kifejezetten gazdag, akkor mit gazdálkodsz a pénztárcájával? Nem gondolod, hogy a te eltartásod is kivesz már jókora összeget a zsebéből, hát még a lányodé mennyit venne? Na mindjárt nem is keresne olyan jól.

2020. aug. 21. 14:59
 23/122 anonim ***** válasza:
73%
Azt ugye tudod, hogy egy szakképesítéssel egyáltalán nem biztos, hogy talál munkát? Pont az az oldal tele van olyan beírásokkal, hogy valaki már a negyedik OKJ-ját végzi, mert egyikkel sem tudott munkát szerezni, hiába van róluk bizonyítványa. Nem garancia egy ilyen képzés a munkára. Utána akkor mi lesz, ha azzal sem tud elhelyezkedni? Második, harmadik, negyedik képzés?
2020. aug. 21. 15:06
 24/122 anonim ***** válasza:
87%
Nem lusta, de minek dolgozzon, ha egyelore nem muszaj neki? Azert nem egy 30+ os lanyrol van szo. Te sem dolgozol..akkor lusta vagy? Irtad, hogy egeszsegugyi problema miatt nem tudsz. A lanya nem dolgozik, mert megteheti, hogy ne dolgozzon.
2020. aug. 21. 15:11
 25/122 anonim ***** válasza:
81%
Szerintem ez a házasság nem lesz hosszú életű, ha a férjed megunja, hogy a felnőtt gyereked anyagi támogatását is tőle várod a magad eltartása mellett.
2020. aug. 21. 15:12
 26/122 anonim ***** válasza:
94%
Mondjuk nem tudom, en szegény családból jovok, mindent a tíz körmömmel kellett kikaparnom, de 2 diplomám van, jó munkám és saját ingatlanom. A lányodnak azt kell megtanítanod, hogy küzdeni kell és nem várni a csodára. Van aki szerencsésebb helyzetből indul, van aki hátrányból. A hátrányt előnyre kell fordítani.
2020. aug. 21. 15:17
 27/122 anonim ***** válasza:
92%

Aranyos vagy, hogy ilyen megengedő vagy a volt férjeddel, a lányod apjával kapcsolatban, hogy nem támogatja a lányodat, mert már felnőt; a mostani férjedtől viszont elvárod a dotációt. Egy felsőbb szakképesítés több százezer, meg még tartsa majd el a lányod, amíg újra munkát talál...-el is mosolyodtam, amikor azt írtad, nem milliókra vársz.

Gondolom, dolgoztál eddig. Ha keveset is, de tehettél volna félre a lányodnak. Ha a volt férjed is adott volna egy kicsit, mindjárt előrébb van a lányod. Lehet, hogy akkor még a mostani férjed is a zsebébe nyúl, mert látja, hogy ti is tesztek valamit, nem csak tőle (akinek tényleg semmi köze a lányhoz) várjátok a lét.

Akármilyen nehéz volt, és akármennyire keveset kerestél, valami picurkát tehettél volna félre a lányodnak. Ha nem tetted, nem baj, de ne másra haragudj, mert ő nem teszi meg. Magatokra (volt férjeddel) haragudj, vagy senkire.

2020. aug. 21. 15:24
 28/122 anonim ***** válasza:
98%
Elméletben én is rávágnám, hogy fordított helyzetben a férjem felnőtt gyerekét támogatnám. Viszont valójában (mivel nem milliomos a férjed és téged is eltart) nem. Elhiszem, hogy rosszul esik, nekem is rosszul esne, de ez van. Nem véletlenül nem hallja meg, amikor ezt megemlíted neki.
2020. aug. 21. 15:33
 29/122 anonim ***** válasza:
92%

fordítsuk meg. a párod lányának meghalt az édesanya. meghalt, érted?

az apja ennyiben tudja kárpótolni, hogy támogatja őt anyagilag

a te lányodnak él az anyja-apja. az anyját (a lányod anyját, azaz téged) már eltartanak. miért nem a volt férjed tökére lépsz rá?

2020. aug. 21. 15:35
 30/122 anonim ***** válasza:
92%

Annyira, de annyirra az anyámra emlékeztetsz ezzel a kettős mércével, amit képviselsz. Haragudsz, mert a te lányodnak nem jutott annyi az életben, mint az új férjed lányának, fortyogsz magadban és másokat okolsz, irigykedsz, hogy nekik több van és nektek kevesebb, ahelyett, hogy megpróbálnál segíteni a lányodnak és tenni valamit az érdekében. Pont, mint az anyám. Közben még neked sincs munkád. Akkor most nyugdíjjadik nem is lesz?

Egész életemben ment a panaszkodás, hogy ők soha semmit nem kaptak a gazdag rokonoktól. Pedig csak apukám tesójának is annyi volt az érdeme volt, hogy jól házasodott fiatal korában és gazdag férjet talált.

Ha nem akarod elveszíteni a férjedet, jobban teszed, ha megpróbálod áthangolni a gondolkodásodat (anyámnak nem sikerült). Mert az irigykedés nem fog segíteni a lányodon.

2020. aug. 21. 15:38
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!