Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mit tegyek hogy ne essen...

Mit tegyek hogy ne essen rosszul ennyire?

Figyelt kérdés

Évekkel ezelőtt elváltam és tavaly férjhez mentem egy özvegy férfihoz. Mindkettőnknek van egy lánya, az övé most múlt 24, az enyém 20. Tőlünk külön élnek.

Én tisztában vagyok vele hogy mindketten a saját gyerekünk iránt tartozunk anyagi és egyéb felelősséggel. Mégis van valami ami nagyon-nagyon bánt. Férjem jól keres, mindent megadott lányának. Egyetem, jogosítvány és kocsi, plusz dolgok. Anélkül hogy a lánya dolgozott volna egy percet is, megkapott mindent. Sőt kifogott egy vagyonos párt magának, plusz az apjától is csurran-cseppen pénz ha kér, még mindig nem dolgozik. Az én lányom anyagilag nehéz helyzetben van. Többek között hitelfizetésem miatt az anyagiakat alig tudtam finanszírozni, ezért nyáron folyamatosan diákmunkára járt. Továbbtanulás szóba sem jött, érettségi után gyorsan elhelyezkedett hogy legyen saját pénze és ne függjön tőlem. Most a virus helyzet óta rettenetesen hiányzik hogy felsőbb iskolája ill. szakmája legyen, de nincs miből. A lényeg, férjem családja jómódú, a lánya megkap mindent anélkül hogy tenne érte bármit is. Az én lányom hiába dolgozik, sosem fog elérni olyan szintet, hiszen ahhoz komolyabb iskola kellene. Én már nem tudom őt segíteni, nagyon rossz így élni, folyamatosan szembesülni vele hogy párom lányának mennyivel jobb és könnyebb élete van. Hiába tudom hogy párom nem hibás, állandó igazságtalanságot érzek amiért az én gyermekemnek nem ugyanolyan jó mint az övének. Az én gyerekemet nem segíti az apja, hiszen felnőtt már, plusz az apja messze él. Már magamban haragszom páromra és a lányára, hiszen ha testvérek lennének az enyémnek is járna ugyanannyi jó. Sokszor utaltam erre érthetően hogy bánt, de párom csak hallgat nem tesz semmit. Szerintetek sem kellene hogy segítse az én lányomat is? Gondolom nem. Miért érzem mégis magam ennyire rosszul?

2020. aug. 21. 13:43
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 1/122 anonim ***** válasza:
97%
Lehet, hogy rossz ezzel élőben is szembesülni, de azért biztosan tudod, hogy vannak gazdag emberek és az ő gyerekeiknek jobb lehetőségeik vannak, mint a szegényeknek. Szerintem nem kell a te lányodat pénzelnie a férjednek, csak ha kedve van hozzá.
2020. aug. 21. 14:03
 2/122 anonim ***** válasza:
47%
Nem, semmi köze a felnőtt gyerekedhez
2020. aug. 21. 14:03
 3/122 anonim ***** válasza:
90%
Elhiszem, hogy bánt, de az élet igazságtalan... Szerintem nem jogos az elvárásod, ti egymással házasodtatok össze, gondolom nem ezert mentél hozzá.
2020. aug. 21. 14:04
 4/122 anonim ***** válasza:
92%
Igen, ahogy az előbbi hozzászóló is írta: az élet igazságtalan, és azért zavar ennyire, mert így, hogy mozaik család lettetek, sokkal jobban kijön az, hogy az élethez szerencse kell elsősorban... Neked is bejött, hiszen jobb helyre sikerült kerülnöd, mint első körben, az első házasságoddal. Majd a lányod is valahogy megtalálja a szerencséjét, ahogy a királylány is kerülhet még mélyre. Sose tudni.
2020. aug. 21. 14:07
 5/122 anonim ***** válasza:
68%

Nem nem kéne segítenie a te lányodat.

Ha a lányod tanulni szeretne, menjen egyetemre levelezőn, az mellett tud dolgozni is, ha jók az érettségi eredményei akkor államira is be tud kerülni, ha közeli egyetemre megy akkor nem kell albérletet se fizetni pluszban.

2020. aug. 21. 14:16
 6/122 anonim ***** válasza:
88%

Őszinte leszek, ez az a helyzet, ahol elvárnod nem lenne jogos, hogy a párod segítse a lányod, viszont az ő helyében én egyértelműen megtenném. Én családon belül sose értettem az ilyen "semmi közöm hozzá/felnőtt ember/az ő élete, majd megoldja" hozzáállást, márpedig ti most már egy család vagytok, a lány (ha nem is él veletek) a mostohalánya. Nyilván nem azt mondom, hogy kezdje el korlátlanul pénzelni, vagy ne tegyen egyáltalán különbséget közte és a sajátja között, de nekem mondjuk természetes lenne, hogy ha pl szeretne továbbtanulni, abban valamennyire támogatnám anyagilag is, ha van rá lehetőségem.

Ha viszont ő ezt nem ajánlja fel, a célozgatásaidat meg nem akarja meghallani, akkor nem sok mindent tudsz tenni. Két különböző anyagi helyzetből lettetek mozaikcsalád, az ilyen különbségek rendszeresen ki fognak jönni.

2020. aug. 21. 14:21
 7/122 A kérdező kommentje:
Sajnos rangos középiskolában kezdte a lányom és ott is érettségizett, mivel diákmunkázott az utolsó évben már nem tanult úgy ebben a nehéz iskolában. Egyetemhez kevesek a jegyei. Most sokat dolgozik hogy eltartsa magát, nincs se pénze se ideje még egy iskolához is. De ha úgy tudna felsőbb iskolába menni mint párom lánya hogy semmi másra nincs gondja az lenne jó. Nem tudom segíteni sajnos. Így van ahogy valaki írja, közelről rettenetes szembesülni ezzel egy szülőnek hogy párom megtehetné hogy segít a tovább tanulásában, csak nem az ő gyereke és nem teszi. Nyilván elméletben megértem hogy nem dolga, mégis érzelmileg borzasztó. Sajnálom a gyerekemet. Mit tehetnék adjatok tanácsot, sajnos kezdek haragudni páromra és gyerekére. Pedig tudom párom nem tehet a helyzetről.
2020. aug. 21. 14:26
 8/122 anonim ***** válasza:
78%
Ez klasszikusan az a helyzet, amikor jog szerint nem várhattok el semmit és nem lehet egy szavatok se, de a jóérzés mégiscsak azt diktálta volna, hogy valami minimális segítséget adjon a te lányodnak is, ha már tényleg olyan jól megy neki. Pl. legalább egy szakma megszerzéséig támogathatta volna, az csak 2 év. Jó, jogilag nincs semmi köze hozzá, de te a párja vagy, neked meg ő a gyereked - szóval közvetetten ugyan, de mégiscsak van kapcsolat.
2020. aug. 21. 14:28
 9/122 A kérdező kommentje:
6-osnak külön köszönöm a válaszát, szomorúan olvasom, pont azt érzem amiről ír.
2020. aug. 21. 14:29
 10/122 A kérdező kommentje:
Ahogy 8-assal is egyet értek érzelmileg.
2020. aug. 21. 14:30
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!