Mit tegyek hogy ne essen rosszul ennyire?
Évekkel ezelőtt elváltam és tavaly férjhez mentem egy özvegy férfihoz. Mindkettőnknek van egy lánya, az övé most múlt 24, az enyém 20. Tőlünk külön élnek.
Én tisztában vagyok vele hogy mindketten a saját gyerekünk iránt tartozunk anyagi és egyéb felelősséggel. Mégis van valami ami nagyon-nagyon bánt. Férjem jól keres, mindent megadott lányának. Egyetem, jogosítvány és kocsi, plusz dolgok. Anélkül hogy a lánya dolgozott volna egy percet is, megkapott mindent. Sőt kifogott egy vagyonos párt magának, plusz az apjától is csurran-cseppen pénz ha kér, még mindig nem dolgozik. Az én lányom anyagilag nehéz helyzetben van. Többek között hitelfizetésem miatt az anyagiakat alig tudtam finanszírozni, ezért nyáron folyamatosan diákmunkára járt. Továbbtanulás szóba sem jött, érettségi után gyorsan elhelyezkedett hogy legyen saját pénze és ne függjön tőlem. Most a virus helyzet óta rettenetesen hiányzik hogy felsőbb iskolája ill. szakmája legyen, de nincs miből. A lényeg, férjem családja jómódú, a lánya megkap mindent anélkül hogy tenne érte bármit is. Az én lányom hiába dolgozik, sosem fog elérni olyan szintet, hiszen ahhoz komolyabb iskola kellene. Én már nem tudom őt segíteni, nagyon rossz így élni, folyamatosan szembesülni vele hogy párom lányának mennyivel jobb és könnyebb élete van. Hiába tudom hogy párom nem hibás, állandó igazságtalanságot érzek amiért az én gyermekemnek nem ugyanolyan jó mint az övének. Az én gyerekemet nem segíti az apja, hiszen felnőtt már, plusz az apja messze él. Már magamban haragszom páromra és a lányára, hiszen ha testvérek lennének az enyémnek is járna ugyanannyi jó. Sokszor utaltam erre érthetően hogy bánt, de párom csak hallgat nem tesz semmit. Szerintetek sem kellene hogy segítse az én lányomat is? Gondolom nem. Miért érzem mégis magam ennyire rosszul?
"Jelenleg az amit nem tudtok átérezni hogy most mindez a szemem előtt zajlik.Párom lánya szerintem egy elkényeztetett gyerek,aki fenn hordja az orrát és sokra tartja magát.Pedig az apja jelentős anyagi támogatása nélkül SEHOL sem lenne!És nem hogy megköszönve az egyetemet és minden anyagi javat amit az apja biztosított neki végre munkába állna,még kényeskedik,ez sem jó,az a munka sem jó.Költsön még az apja rá tovább.
Nézzétek ez egy utálatos lány a szememben aki kihasználja az apját."
Na elmegy te .... oda ..ahova gondolom.
Te egy irigy szemetlada vagy! Nincs az a helyet amiben mastol sajnalnam amilye van! Az a lany!!!! nem lusta!!!!!!csak szimplan van lehetosege valogatni! Aminek nagyon orulok, hogy vegre hallom, hogy egy szulo mindent megtesz a gyerwkeert ! Nem kergeti bele valamibe amit utal. Egyebkent neked , ehez sincs semmi kozod! Itt aki fenn hordja az orrat az te vagy, mert habzo pofaval szidod mas gyereket. Huzzal el es teremtsd meg a sajat gyerekednek, ami szerin
".A lányom pedig nagyon dolgos,valószínűleg a pocsék anyagi helyzetünk miatt pánikolt (és még mindig teszi) hogy a munkára helyezte a hangsúlyt nem a tanulásra."
Valoszinuleg attol a pocsek anyagi helyzettol ,amit te a "szulo" teremtettel ! Szegyeld magad.
"Nem kellett volna belemennem az ilyen mozaik családosdiba,hiszen normális esetben a férjem mindkét gyereknek ugyanannyit biztosítana segítségben."
Mit zagyvalsz ossze mar megint???!!!!
kérdező, ebből te szarul tudsz csak kijönni.
bölcsebb lett volna, hallgattál volna
"Nézzétek ez egy utálatos lány a szememben aki kihasználja az apját"
Te csak a penzt felted! Ritka undorito ember lehetsz!
Már ne haragudj, de ha te így viszonyulsz a férjed lányához, akkor a férjednek hogyan kéne a tiedhez? Szörnyű amit művelsz, és a lányod is. Gondolom megszoktátok beszélni is, hogy segíthetne a férjed... A lány gyűjtsön OKJ-re, vagy pedig menjen ingyenesre. Vagy pedig újra érettségi, és irány az egyetem. Levelező/esti tagozat. A mai világban nagyon kevesen tehetik meg, hogy nappalisok egyetemen, és közben nem csinálnak semmit. Nem is tudom, hol élsz te...
Még nem is értem, azt szeretnéd, hogy fizessen a férjed több millió forintot az önköltséges egyetemre, vagy mi?
118#
Plusz tartsa el amig iskolaba jar! Gondolom az ellen sem lenne kifogasa , hogu lakast vegyen neki, es autot!
Költsön még az apja rá tovább.
Igen, tudod, ha én lennék a férjed lánya, és látnám, hogy egy idegen pióca feji, eltartatja magát és akkor még a bőven felnőtt lányát is szponzoráltatná vele, hát én is azon lennék, hogy minél jobban megnyissam a pénzcsapot! Inkább a vérére költse, mint egy idegenre, akihez - ha jól vettem ki a szavaidőból - felnőtt koráig az égvilágon semmi köze nem volt, nem ő nevelte, nem ő volt a mostohaapja, most is csak annyi köze van hozzá, hogy a jelenlegi párja felnőtt gyereke, akivel néha ő is találkozik emiatt. Egyébként nem is értem, téged hogy tud elviselni maga körül ilyen mentalitással. Irreális az elvárásod az irányába.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!