Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Családos emberek, szülők!...

Családos emberek, szülők! Boldog életet éltek?

Figyelt kérdés

Tehát a tény, hogy van gyereketek, garantálja az örök boldogságot, a lelki békét, a kiegyensúlyozottságot, és elégedettséget? Vibrál még szemetekben a gyermekkori lelkesedés, ég bennetek a tűz? Élitek a világotokat bárminemű káros szenvedélyek, bogyók nélkül?

Igazából azért kérdezem, mert én gyerekkorom óta csakis a saját boldogságomat keresem, nem pedig a társadalom szemében akarok mintapolgár lenni. Van egy sajátos jellemem, amit tűzön-vízen átviszek, és számomra csak az a fontos hogy saját magamnak megfeleljek, mindezt teszem úgy, hogy a lehető legkisebb mértékben sem ártok másoknak. A belső világomban élem ki magam, saját célokért küzdök, élek, és élni hagyok. Bár így ebben a formában én maximálisan elégedett vagyok az élettel, mégis motoszkál bennem valami így 30 évesen, hogy ezzel az életvitelemmel soha nem lehet gyerekem. Van egy szegmense az életnek, amit tán sosem ismerhetek meg. Káros szenvedélyek nélkül, kiegyensúlyozottan és fitten élek egyedül, ezért kérdezem a gyerekes szülőket: van bármi olyan a gyerekvállalásban, ami mindezt felülmúlja?

2020. aug. 19. 18:32
1 2 3 4 5
 11/43 anonim ***** válasza:

9 Nem ezt várja, hanem azt hogy szúrjon a másik felé, hogy a belsőmet kiadja, mert sosem fedtem fel.

Pitiáner próbálkozás. Bosszantó, és végtelenül undorító és pitiáner.

2020. aug. 19. 19:02
 12/43 anonim ***** válasza:
33%
Igen. A gyerekek tették teljessé az életünket.
2020. aug. 19. 19:03
 13/43 anonim ***** válasza:
*Bosszantó, és végtelenül undorító és pitiáner.Jellemzi azt, aki ezt teszi.
2020. aug. 19. 19:08
 14/43 A kérdező kommentje:
Nem igazán értem ezt a másolás dolgot :D Valaki linkelje már be azt a novellát amiről elvileg másolok.
2020. aug. 19. 19:09
 15/43 anonim ***** válasza:
87%
Aki szerint ez másolt szöveg tudna légyszíves linket küldeni.
2020. aug. 19. 19:10
 16/43 A kérdező kommentje:
Azért komplikált dolog ez, mert én gyereket csakis abban az esetben vállalnék, ha cserébe lemondanék a saját kényelmemről. Számomra egy gyerek se nem szaporodási vágy, se nem afféle kiégés elleni eszköz lenne, hanem én egy afféle csodának élném meg. Saját gyerekkoromat szeretném vele átélni, egy ébredő elmét felnőtt fejjel végigkövetni, megismerni és végignézni egy jellem kialakulását, stb. Ez önmagában hihetetlenül izgalmasnak, és vérpezsdítőnek tűnik, viszont amiért cserébe le kellene mondanom (saját kényelmem), az nagy visszatartó erő. Másrészt, én tökéletes gyerekkort és életet szeretnék a leendő gyerekemnek garantálni, ergó, olyan felelősség szakadna a nyakamba, amit talán nem tudnék teljesíteni.
2020. aug. 19. 19:13
 17/43 anonim ***** válasza:
39%
Megértelek, nekem sincs gyerekem, nem is akarok, és két indokom van. Az egyik a nagyon szimpla, nem akarok, mert nem akarok. A másik az, hogy ha anya lennék, akkor nem akarnék "csak" egy ember lenni. Mindent tökéletesen akarnék csinálni. Nem lehetnék fáradt, éhes, szomorú, nem csattanna a gyereken soha, hogy én "emberkedem", csak akkor tartanám magam jó anyának, ha emberfeletti lehetnék. Ez már ott elkezdődne, hogy ha nem tudnék szoptatni, nem tartanám magam anyának, és onnantól depressziós lennék. Mivel erre nem vagyok képes, nem leszek anya.
2020. aug. 19. 19:20
 18/43 anonim ***** válasza:
14%

Jó, jó, de z kit érdekel rajtad kívül?

"egy ébredő elmét felnőtt fejjel végigkövetni, megismerni és végignézni egy jellem kialakulását" - ez egyébként szerintem is a világon a legérdekesebb dolog. Kivált, ahogy tanul beszélni...

a kényelemről valóban le kell mondani, de az meg szerintem valami unalmas, szellemtelen dolog, úgyhogy nem sajnálható.

2020. aug. 19. 19:20
 19/43 anonim ***** válasza:
80%

"egy ébredő elmét felnőtt fejjel végigkövetni, megismerni és végignézni egy jellem kialakulását"

Ez azért vicces, mert ezen mind végigmentünk, és különlegesek lettünk? Vagy a szüleink? Nem. Ez kb. ugyanaz, mint várni egy sorozat új részét. Lecseng.

2020. aug. 19. 19:23
 20/43 anonim ***** válasza:
21%
"mert ezen mind végigmentünk" - csak sajnálatos módon nem emlékszünk rá. Tehát itt a MEGISMERÉS a lényeg, nem az, hogy "különleges lettünk"
2020. aug. 19. 19:33
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!