Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Családos emberek, szülők!...

Családos emberek, szülők! Boldog életet éltek?

Figyelt kérdés

Tehát a tény, hogy van gyereketek, garantálja az örök boldogságot, a lelki békét, a kiegyensúlyozottságot, és elégedettséget? Vibrál még szemetekben a gyermekkori lelkesedés, ég bennetek a tűz? Élitek a világotokat bárminemű káros szenvedélyek, bogyók nélkül?

Igazából azért kérdezem, mert én gyerekkorom óta csakis a saját boldogságomat keresem, nem pedig a társadalom szemében akarok mintapolgár lenni. Van egy sajátos jellemem, amit tűzön-vízen átviszek, és számomra csak az a fontos hogy saját magamnak megfeleljek, mindezt teszem úgy, hogy a lehető legkisebb mértékben sem ártok másoknak. A belső világomban élem ki magam, saját célokért küzdök, élek, és élni hagyok. Bár így ebben a formában én maximálisan elégedett vagyok az élettel, mégis motoszkál bennem valami így 30 évesen, hogy ezzel az életvitelemmel soha nem lehet gyerekem. Van egy szegmense az életnek, amit tán sosem ismerhetek meg. Káros szenvedélyek nélkül, kiegyensúlyozottan és fitten élek egyedül, ezért kérdezem a gyerekes szülőket: van bármi olyan a gyerekvállalásban, ami mindezt felülmúlja?

2020. aug. 19. 18:32
1 2 3 4 5
 1/43 anonim ***** válasza:
67%
Milyen szép regényt írtál le magadról.
2020. aug. 19. 18:41
 2/43 anonim ***** válasza:
91%
Talán az érzelmek?
2020. aug. 19. 18:46
 3/43 anonim ***** válasza:
75%

Jó lett volna, ha nem másoltál volna valakit aki nem te vagy.Mindig az eredeti az igaz, és nem az ócska utánzat.

Azért nem piskóta, hogy valakinek ennyire ne legyen szókincse, és ennyire másoljon valakit és beszúrja a saját ürességéből 2 szót, meg javítja a korát..

Van még lejjebb?:D

2020. aug. 19. 18:46
 4/43 anonim ***** válasza:
85%

Ha válaszolnak is a családosok, te az ő nézőpontjukat nem fogod tudni megérteni, mert nagyon radikális különbség van köztetek: nevezetesen a szaporodás iránti vágy megléte vagy hiánya.

Akiben nincsen benne az ellenállhatatlan késztetés a szaporodásra, az sosem fogja felfogni hogy mi ebben a vonzó.

Akiben meg ez megvan, az nem érti, hogyan hiányozhat ez valakiből.

Mindketten tudnak boldog életet élni.

A probléma ott kezdődik, ha olyasvalaki vállal gyereket, akinek nem ez lenne a boldogság forrása. Az az igazi szenvedés. És sajnos rengetegen vannak így, mert társadalmilag még mindig nem elfogadott az, hogy valaki ne akarjon szaporodni.

2020. aug. 19. 18:47
 5/43 anonim ***** válasza:

3+ Miközben a saját egyéni valóságod, meg sem közelíti az eredeti emberét. Még nyomokban sem.

Kedves Másolat, a saját valóságodat mutasd és írd le, vagy azt nem mered, mert félsz, hogy az emberek mindegyike megvetne?

2020. aug. 19. 18:49
 6/43 anonim ***** válasza:
21%

4 Az általa leírt nőnek végül született 3 saját gyermeke.

Ez a nő aki kiírta a kérdést, homlok egyenesen az ellentéte az illetőnek.

2020. aug. 19. 18:50
 7/43 anonim ***** válasza:
100%
Hú valamiről lemaradtam. Kit másol a kérdező?
2020. aug. 19. 18:51
 8/43 anonim ***** válasza:
22%
7 Engem.
2020. aug. 19. 18:54
 9/43 anonim ***** válasza:
80%
Itt most valójában olyan válaszokat vársz, hogy egy nyomorúság gyereket nevelni? Mert eléggé olyan szaga van.
2020. aug. 19. 18:59
 10/43 anonim ***** válasza:
100%

Ha neked a saját életed, a saját boldogságod kizárólagos boldogsággal bír, akkor ne vállalj gyereket semmiképpen sem. A gyerek rengeteg lemondással, áldozattal jár, és bizony ezt nem könnyű végigcsinálni akkor sem, ha egyébként boldoggá tesz a létezése. Nekem egyébként hatalmas boldogságforrás a kislányom, de nem fogom tagadni, nehéz és bizony önfeláldozással jár, amit viszont örömmel teszek meg. A lányom öröme, boldogsága sok esetben fontosabb, mint a sajátom, viszont ettől leszek én is boldog és kiegyensúlyozott. Amolyan öngerjesztő folyamatként :)

Nem szedek bogyókat, viszont néha egy pohár bor vagy doboz sör lecsúszik, mert jól esik, de ez gyerek előtt is így volt.

2020. aug. 19. 19:02
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!