Szülők!Hogy fogadtátok el hogy a kamaszlányotok barátja ott van nálatok egésznap és ott is alszik?Szinte már odaköltözött?
"Romániában 2-300-ért elkötik. Akkor nem kell fosni, hogy teherbe vágják."
És szerinted az megoldás, ha egy 16!!!! éves lányt sterilizálnak??????
Remélem, ezt nem gondoltad át, mielött leírtad!
Na azért álljon meg a menet, hogy egy takony 16 éves kislány diktál a házban!
Az én megoldásom a következő lenne:
A pasi mostantól heti egy napot aludhat ott. Nem többet. Az általa csinált disznóólat ha ő nem takarítja fel, a lánynak kell megcsinálnia.
Megmondanám azt is kerek-perec, hogy holnaptól kutyakötelessége kivennie a részét a házimunkából. Hozzá is lehet kezdeni mindjárt, kitakaríthatja a fürdőt, elmosogathat, bepakolhatja a mosógépet, kiporszívózhatja a nappalit stb, válasszon, melyik tetszik. NEM CSAK A SAJÁT SZOBÁJÁT kell rendben tartania, mivel a közös helyiségeket ugyanúgy használja ő is. A szülői szoba nyilván nem feladata. Holnaptól legalább 2 hetente egyszer be is kellene vásárolnia (nem kell neki fizetni persze), hogy legyen miből főzni.
Nem csinálja? Akkor holnaputántól egy dekát nem kap enni, hanem szépen rámutatok a hűtőre, a tűzhelyre, a konyhai eszközökre és megmondom, hogy nyugodtan használhat mindent, nosza, lehet elkezdeni csinálni a saját ebédjét. Én is szépen megfőzöm a magam adagját.
Egy fia tiszta ruhája sem lesz ezentúl, hanem szépen megmutatom neki, hogy “nézd, így válogatod szét a cuccaid, ezt és ezt a programot használod, ide töltöd a mosószert, oda az öblítőt”. Ha valami nem megy, nyugodtan kérdezzen, de ne várja, hogy helyette megtegyek bármit is.
A szemetet sem hordanám ki a szobájából, a mosatlant sem, majd ha már nem bírja elviselni a bűzt meg égő a pasija előtt, akkor észhez tér.
Nem leszek népszerű, de nem izgat.
A lányod egy elkényeztetett pics@ te meg naív vagy és buta.
A saját gyerekedet nem tudtad életre nevelni és most eltartasz egy 21 éves léhűtőt is.
Vagy a sarkadra állsz és kirakod a cuccával együtt vagy hagyod magad csicskáztatni és nem nyavajogsz.
nekem ez a poszt újra és újra azt juttatja az eszembe, hogy milyen nagy baj az, ha a családból - akármiért/bármiért - hiányzik az apa.
és ez a Popper Péter idézet:
„Elnézést kérek, de egy család sem tud meglenni családfő nélkül. És ha egy férfi nem vállalja a családfő szerepet, az úgy átcsúszik a nő kezébe, mint a sicc. Vagy átcsúszik a hároméves gyerek hisztériájának a kezébe, aki elkezd szabályozni. Én azt látom például mint pszichológus, hogy rengeteg gyereknek nincs semmi más baja, mint hogy nincs olyan erő az életében, aki azt mondaná, nem. Eddig, öregem. Nincs tovább! Miért? Mert én így akarom.”
#45: Miért is akarnál te főnök lenni? Csak mert farkad van?
Csak megjegyzem, általában pont az apák szoktak több mindent megengedni.
És mi lesz, ha vége a nyárnak? A lányod barátja nyilván nem tanul sehol, nem dolgozik, viszont a lányod igen. Amíg ő iskolában van, te meg dolgozol, addig a fiatalember meg otthon üldögél nálatok nagy vidáman?
Amikor mi a középsulis barátommal együtt voltunk, nyáron mi is gyakran töltöttük egymásnál az időt, de sosem használtuk ki a szülők vendégszeretetét, ügyeltünk arra, hogy csak heti két-három napot aludjunk egymásnál, persze egyenlő arányban felváltva, és néhány dolgot még a hűtőbe is vettük, amikor mentünk át a másikhoz, vagy éppen kivettük a részünket a házimunkából, mosogatásból, porszívózásból. Ezt a lányod és a barátja is megtehetik, miközben hagynak egymásnak teret is, nem lógnak egymás és a te nyakadon állandóan.
Most ok, hogy fizessen rezsit a gyerek, de ugyan miért lenne normális az, hogy odaköltözik?
A kérdező nem keres albérlőt és mivel az ő háza, ebbe a kisasszonynak semmi beleszólása nincs. Főleg nem egy tanulatlan, munkanélküli pofátlan bunkót nem fog odaköltöztetni az anyja nyakára, rezsi ide vagy oda. Egyáltalán nem úgy jön le nekem a kérdésből, hogy a kérdező annyira akarná, hogy ez a pojáca odaköltözzön.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!