Hogyan tudnám Anyát,, megváltoztatni" ?
Nagyon gázok azok, akik arra biztatnak, hogy a kérdező hagyja cserben a tulajdon anyját és felé se nézzen többet.
Ez csak menekülés a probléma elől, egy felelősségteljes ember beleáll az élet adta kihívásokba és addig megy, amíg nem talál megoldást. Meg hát arról nem szól a fáma, hogy az anya mindig is ilyen lett volna, a kérdező szerint az apja halála óta zuhant meg. Így meg extrán cserbenhagyás lenne őt a szarban hagyni.
Nem beszélek a levegőbe, voltam hasonló helyzetben, mint a kérdező, de soha meg se fordult a fejemben, hogy magára hagyjam a beteg anyámat, pedig voltak nagyon mély és sötét pillanatok. Sose volt vele felhőtlen a viszonyom, de addig mentünk, míg nem kapott segítséget. Ez már jópár éve volt, és halistennek helyrejött. Ha akkor magára hagyom és nem segítek rajta, akkor biztosan a vonat alá ugrik és most nem vasárnapi ebedre, hanem a temetőbe járnék hozza.
32-es, én értelek..
de van egy mondás, ugyebár..a lovat le lehet vezetni a folyóhoz, de arra nem lehet kényszeríteni, hogy igyék.
kell az anyának segíteni a segítséget megkeresni, de onnantól kezdve már az ő felelőssége, hogy él-e ezzel a segítséggel. ilyenformán igenis az ő dolga a megoldás
31-es vagyok, igenis van megoldás, mikor őrjöng, akkor kell kihívni a mentőket és bevitetni. Ilyenkor így is, úgy is bent tartják, elkezdik kezelni és lesznek tisztább pillanatai, amikor feléled a betegsegtudat. Tudom, mert nálunk is így volt. Ahogy elkezdte a gyógyszert, rohamosan javult az állapota, és pár hónap alatt eljutott a belátásig, utána pedig szépen lassan szinte teljesen helyre jött és éli az életét.
Hiába mondjátok, hogy csak azon lehet segíteni, aki hagyja, az élet nem mindig fekete-fehér, egy olyan mentális betegség, ahol nincs betegsegtudat, a legszarabb, mert a beteg nem is érti, miért akarnak neki segíteni. Épp ezért van igaza a 32-esnek, aki nagyon jól összefoglalta, hogy miért kell a segítség az édesanyának.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!