Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hogyan tudnám Anyát,, megválto...

Hogyan tudnám Anyát,, megváltoztatni" ?

Figyelt kérdés
Tudom, nem lehet megváltoztatni senkit nem is teljesen akarom, de nem tudtam értelmesebben megfogalmazni. 22 éves vagyok és azt tapasztalom, hogy anya egy manipulativ szülő. Apa 1 éve halt meg, azóta ketten vagyunk. Falun élünk, én egyetem miatt Pesten, de csak hétköznap, hétvégente mindig itthon voltam/ most meg egész nyáron. Nem vállaltam munkát, részben a jogosítvány miatt, részben garázs építés miatt de nagyrészben anya miatt. Mindig félt egyedül világéletében, apa nélkül meg főleg. Nem merek elmenni estére vagy akár napokra egyedül, mert megsértődik és bűntudatot kellt bennem. Ez a baráti kapcsolataimra is kihat, párkapcsolatom meg nem volt több mint 2 éve. Anya apa halála miatt kapott 1 éves szünetet a munkahelyén (táppénz pontosabban) de az lejárt és nem vették vissza, így végkielégítése van és apa után járó összeg, de nagyon ráférne a munka hogy lekösse magát. Pszichológushoz nem szeretne elmenni, azt hiszi bolondnak nézem. Fikazza az életem a barátaim, én mégse merek nemet mondani neki, mert öngyilkossággal fenyeget. Konkrétan teljesen kontroll alatt tartja az életem. Ha leülök vele őszintén beszélgetni annak kiabálás, sírás vagy a korábban említett öngyilkosság gondolatmenet lesz a vége. Egyszerűen nem lehet. Ha mégis elmegyek barátomhoz a szomszéd utcában szombat este 4-5 órára, annak 2-3 napos duzzogas és lelki terror a vége, ami rám legjobban hat. Amíg apa élt, már kezdtem elszakadni itthonról, volt életem, azóta nincs semmi. Bármit csinálok én jövök ki vesztesen, de 22 évesen diploma kapujaban munkatapasztalat nélkül, párkapcsolat nélkül nagyon kukában érzem magam. Leginkább tehetetlennek. Mindenki azt mondja üljünk le őszintén beszélgetni, hát leírtam mi az eredménye. És akinek nem voltak hasonló szülei, nem érhetik. Próbáltam ravenni, hogy találkozzon a barátaival (akiből nem sok van, kb 2) de azt se nagyon akarja, csak én vagyok neki a ,,mindene" ami persze megnagyobb terhet tesz rám. Ha felhozom hogy önállósodnék már, mártirkodás a vége. Hogy menjek nyugodtan, nem kell hazajönni többet, nem kell hívni se. A végletek között ugrál. Komolyan azt érzem, hogy talán 50 évesen elkezdhetem az életem, mert ötletem sincs hogy lehetne ezt a problémát megoldani.

2020. aug. 8. 17:17
1 2 3 4 5 6
 21/52 anonim ***** válasza:
A bura.hu oldalon egy csomó szakember elérhetősége ott van, meg mindenféle problémák nagy számban. Neked szakemberen kívül nincs esélyed ezt a problémát megoldani. Menj először te valami jó szakemberhez, ne a kerületi pszichológushoz, tehát keresgélj a neten, pl. a burán, hogy ki foglalkozik ilyesmivel, ami gondod neked van. Ehhez komoly hozzáértés kell, hogy valami ötletet adjon.
2020. aug. 8. 20:17
 22/52 anonim ***** válasza:
49%
Nem, 20-as, nem tudja az elméjét finoman befolyásolni! 21-es, bármilyen tanácsadó pontosan ugyanazt mondaná, mint mi. Ők se találták fel a spanyolviaszt. Kár az időt húzni.
2020. aug. 8. 20:21
 23/52 anonim ***** válasza:
68%
22-es, azért a pszichiáterek nem a semmit tanulják olyan sok évig az egyetemen. Ne beszéld rá a kérdezőt, hogy ne kérjen segítséget, mert sosem fog megoldódni a baja.
2020. aug. 8. 21:27
 24/52 anonim ***** válasza:
0%

Nem e, csak türelem kell hozzá.

3 év finomhangolás, és sikeresen halad. (Nem túl gyakran kell ismételni, S ha egyszer belátja a hibát, közösen találni kell egy megoldást. Így már csak idő kérdése hogy saját ötletként hozzá föl, és én szokásosan nem csináltam "semmit".... Komolyan mondom, még energikusabb is lett, mintha felszabadult volna. Pedig csak 1 dologban váltott nezőpontot. Nekem is jó, neki is jó

2020. aug. 8. 21:29
 25/52 anonim ***** válasza:
68%

Azt mondom, kedves kérdező, hogy nagy levegő, és dobd le a válladról a Hegyek Vénjét.

Az Ezeregyéjszaka meséiben a hajótörött Szindbád egy szigetre vetődik, ahol egy öreg ember megkéri, venné a hátára, s vinné el a gyümölcsfékig, mert éhes, és nehezen jár. Attól fogva nem száll le a a hátáról, csak rugdossa a derekát, s mint hátaslóval ide-oda viteti magát. Nekünk volt hasonló mérgező rokonunk, és amikor meghat, bizony megkönnyebbültünk. Semmi lelkifurdalásunk nem volt. Ha anyád megöli magát azért, mert 5 órára elmész otthonról, akkor talán jobb is. Neked ebben semmi felelősséged nem lesz.

2020. aug. 8. 21:54
 26/52 anonim ***** válasza:
21%

Ja igen... a változáshoz idő kell, de türelem nincs hozzá.

Ha másban változást akarunk elérni ahhoz az kell, hogy felkeltsék a késztetést. Hiszen belülről fakad...

Te tehetsz bármit, s legyen bárki, ha nem érzi minek tenné?

S mégis, hogy s miként? Mint a reklám de nem Erzsi meg Soros, hanem Snickers meg a Sportos.

Előadás (hanganyag), idézet (S adj hozzá egy csodás képet. Pl a szobába, az ajtódra... a szem elé de nem tolakodóan.

Így lehet, s nem árt ha néha beszélgettek.

Ezáltal fejlődsz te is, S hatsz rá is, megértheted miért olyan amilyen. El is fogadhatod hiszen szülőd S gondviselők. S egyben fel is oldhatod ezt a mintát.

Ha szúrja a szemed valószínűleg benned is ott van.. "másban a szálkát..."

#24 bővített változat...

2020. aug. 9. 07:01
 27/52 anonim ***** válasza:
0%

Amúgy, anyud nem csak szeretet hiányos?

A kortól függetlenül, légyegében te vagy az Úr azaz a férfi a háznál. Semmi hím mizéria, csak neki egyedül lehet sok. Számít rád bizonyos dolgokban, ami esetleg megerőltető számára.

Persze fontos a jövőd és a kapcsolataid ezt neki is el kellene ismernie.

Jelenleg ha nehéz is biztos munkát találni, egy hobbit csak leltek. Akár kert akár a "kézműves termékek" ha lehet akár papírt is szerezhet hozzá és származhat belőle + pénz.

Leköti magát, ismerkedik barátkozik.

Mert ahogy írod tönkre teszi mind a saját, mind a te életed.

Kérdés mit szeretne? Milyen jövőt kíván a gyermekének?

Akár eldöntendőben...Az akarja hogy minimál bérben a fizetés emelés áhitatában és kinevezés reményében megkeseredett tengődjön vagy versenyképes erős jövedelem mellett sikeres életet? (Persze nem mindíg jönnek úgy a lapok ahogy terveztük de diplomával lehet kicsit könnyebb pozíciót szerezni.

2020. aug. 9. 07:29
 28/52 anonim ***** válasza:
0%
"Azt mondom, kedves kérdező, hogy nagy levegő, és dobd le a válladról a Hegyek Vénjét." Te most komolyan arra agitálod a kérdezőt hogy az anyja halálára játsszon?
2020. aug. 9. 07:58
 29/52 anonim ***** válasza:
20%
Ó, nem. Úgy is dönthet, hogy az anyja életét éli.
2020. aug. 9. 08:39
 30/52 anonim ***** válasza:
25%
a megoldás az édesanya kezében van, neki kell kérni a terápiás segítséget. ezt a problémát más nem tudja megoldani helyette
2020. aug. 9. 08:50
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!