Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Ez így cserbenhagyásnak számít?

Ez így cserbenhagyásnak számít?

Figyelt kérdés
Szülőkkel élek, de úgy döntöttem, elköltözök. Apám régóta nem dolgozik, fene tudja, miért, anyám is munkanélküli most. Alapból kevés a fizum, és az utóbbi nagyjából egy évben már konkrétan az egész fizetésem a közösbe megy. Volt olyan is, hogy a fizetésem nem is volt elég, a tartalékomhoz kellett nyúlni. Kikészít ez a bizonytalanság, hogy nem tudok normálisan félretenni magamnak, és sokszor bizonyos dolgokat megvenni. Nem az a probléma hogy a közösbe rakok pénzt, hanem hogy ennyit. Sajnos kiszámoltam nem rég, hogy mennyi pénzem lenne most, ha csak a felét adtam volna a közösbe az elmúlt időszakban... Kb. mostanra lett ebből elegem, és új helyre akarok költözni és máshol dolgozni. Ez mennyire számít cserbenhagyásnak a szüleim felé? Vagy inkább ők hagynak engem cserben most?

2020. aug. 4. 16:02
1 2 3 4
 31/37 anonim ***** válasza:
99%

A szüleid munkakepesek tehat senki nem kötelezhet téged szülő tartásra jogilag sem. Én azt mondom menj, a többi gyogyós anyucival itt ne foglalkozz, amikor még abba is belekötnek hogy az egész fizetésed anyadekra megy, és az sem elég.

Éld az életed. A szüleid meg főjenek a saját levükben.

2020. aug. 4. 18:01
 32/37 anonim ***** válasza:
100%

Az azért meredek, hogy néhány ember szerint az sem elég, ha szó szerint az egész fizetésed a munkanélküli szüleid eltartására megy el 27 évesen. :D Jézusom.

Menj, ne érezz bűntudatot, sok sikert kívánok neked.

2020. aug. 4. 18:04
 33/37 anonim ***** válasza:
6%

Én mindenesetre bízom benne, hogy diplomával és nyelvtudással, némi tapasztalattal kelleni fogok valahova, pl. SSC-kbe. De most nem ez a lényeges kérdés.

Hát elvileg csodák történhetnek de ne nagyon éld bele magad. Bölcsészdiplomával alapból nem sokra mész a többihez meg nincs végzettséged, ráadásul azok is olyan területek, amihez az emberek nagy százaléka ért. A nyelvtudás pedig már alap.

Drukkolok hogy legyen szerencséd, csak ne legyenek illúzióid.

2020. aug. 4. 18:22
 34/37 A kérdező kommentje:

Köszönöm az eddigi válaszokat!

"A nyelvtudás pedig már alap." Nem tudom, lehet. De nézd meg, mennyien kapták meg a diplomájukat most, mert nem tudták megcsinálni a nyelvvizsgájukat. De lehet, tényleg túl pozitívan állok a dologhoz, aztán pofára esek, bár már így is elég lent vagyok, szóval nem zuhanok nagyon nagyot.

2020. aug. 4. 18:28
 35/37 anonim ***** válasza:
100%
Én is elléptem otthonról ugyanebben a helyzetben. Én anyámmal laktam. Addig az én fizum ment el, anyám hol dolgozott hol nem. Na azóta tud dolgozni érdekes, mondjuk a pénzt beosztani nem nagyon, de az ő baja. Nem az én felelőségem. Én úgy hogy albérletet fizetek sokkal jobban megélek, mondjuk mostmár párommal lakunk együtt, szét oszlik a költség, de egyedül is jól elvoltam anyagiakban. Otthon nem így volt.
2020. aug. 4. 19:01
 36/37 anonim ***** válasza:
100%

Minden embernek a maga életét kell építenie elsősorban.

Én is mindig kaptam az oltásokat, hogy "hogy fogsz megélni egyedül" meg "nem lesz ott anyu-apu". Hát örültem, hogy nem voltak ott.

Legújabb sláger az "albérlet csak pénzkidobás".

De személy szerint sokkal jobb egyedül élnem annak tudatában, hogy "enyém" egy lakás és bármikor jöhetek, mehetek, egyedül élek. Egyszerűen megvan az önállóság, "felnőttség" ami kell.

2020. aug. 5. 17:47
 37/37 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat, hozzászólásokat!
2020. aug. 6. 13:52
1 2 3 4

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!