Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Ez így cserbenhagyásnak számít?

Ez így cserbenhagyásnak számít?

Figyelt kérdés
Szülőkkel élek, de úgy döntöttem, elköltözök. Apám régóta nem dolgozik, fene tudja, miért, anyám is munkanélküli most. Alapból kevés a fizum, és az utóbbi nagyjából egy évben már konkrétan az egész fizetésem a közösbe megy. Volt olyan is, hogy a fizetésem nem is volt elég, a tartalékomhoz kellett nyúlni. Kikészít ez a bizonytalanság, hogy nem tudok normálisan félretenni magamnak, és sokszor bizonyos dolgokat megvenni. Nem az a probléma hogy a közösbe rakok pénzt, hanem hogy ennyit. Sajnos kiszámoltam nem rég, hogy mennyi pénzem lenne most, ha csak a felét adtam volna a közösbe az elmúlt időszakban... Kb. mostanra lett ebből elegem, és új helyre akarok költözni és máshol dolgozni. Ez mennyire számít cserbenhagyásnak a szüleim felé? Vagy inkább ők hagynak engem cserben most?

2020. aug. 4. 16:02
1 2 3 4
 1/37 anonim ***** válasza:
22%
Amíg csak kezded az életed, húszon-harminc éves vagy, addig nem cserbenhagyás. 40 felett szerintem már ciki. Nekem is ezt kéne tennem, de rohadt nehéz... annyira irigylem azokat, akiket a szüleik támogatnak pénzzel 30-on felül is. Akár ingatlanvásárlásnál, akár autónál.
2020. aug. 4. 16:08
 2/37 A kérdező kommentje:
27 vagyok.
2020. aug. 4. 16:10
 3/37 anonim ***** válasza:
14%
Attól függ, hogy mennyi az az “annyit”! Mire elég amit beraksz a közösbe?
2020. aug. 4. 16:17
 4/37 anonim ***** válasza:
79%
Sztem ilyenkor már a saját életet kell élni, ezért költözz el és ha lelkiismeretfurdalasod van, támogasd őket egy kisebb összeggel.
2020. aug. 4. 16:18
 5/37 A kérdező kommentje:

Mennyi az annyi: mint írtam, az egész havi fizetésem, vagy néha több. Arra elég, hogy heti bevásárlások meglegyenek, csekkek be legyenek fizetve. Semmi másra, magamra sem tudok normálisan költeni.

Költözés utáni támogatás: attól tartok, főleg eleinte, hogy nem fog beleférni még egy kisebb összegű támogatás sem. Ha nincs keresetük, 10-20 ezerrel meg mit érnek?

2020. aug. 4. 16:20
 6/37 anonim ***** válasza:
98%
Szerintem akkor lenne " cserbenhagyás", ha munkaképtelenek, olyan betegek lennének, ami miatt nem tudnak dolgozni. De ha csak a tunyaságuk az oka és mert van kit szipolyozni, nem. Menj jó messzire, ne tudják hol vagy. Kicsit drasztikus tanács, de ez fog működni.
2020. aug. 4. 16:22
 7/37 anonim ***** válasza:
20%

Mert szerinted nem fog többe kerülni ha albérletet is fizetsz plusz rezsi meg egyebek?

Nem tudom hova akarsz költözni de pesten egy szoba is 80 ezer plusz rezsi

2020. aug. 4. 16:26
 8/37 anonim ***** válasza:
97%
Nézd, minél később hozod meg ezt a döntést, annál nehezebb lesz a saját életed. A szülőknek kell megoldaniuk a saját életüket,a szerepek nem fordulhatnak meg, mert az mindenkinek káros hosszú távon.
2020. aug. 4. 16:26
 9/37 A kérdező kommentje:
Tisztában vagyok vele, hogy Pesten mennyibe kerül csak egy szoba bérlése is. De itt olyan keveset keresek (diplomával), hogy szinte akármilyen munkám lesz, több lesz a bevétel (még ha az élet drágább is máshol). Az meg már csak egy plusz lehet, hogy szabadabban élhetek, ahol nem szipolyoznak ki. Legalábbis most ezt érzem már.
2020. aug. 4. 16:28
 10/37 anonim ***** válasza:
92%

Nem munkaképtelenek hanem csak lusták dolgozni,ugye?

Nem,nem cserben hagyás.

2020. aug. 4. 16:40
1 2 3 4

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!