Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Ez így cserbenhagyásnak számít?

Ez így cserbenhagyásnak számít?

Figyelt kérdés
Szülőkkel élek, de úgy döntöttem, elköltözök. Apám régóta nem dolgozik, fene tudja, miért, anyám is munkanélküli most. Alapból kevés a fizum, és az utóbbi nagyjából egy évben már konkrétan az egész fizetésem a közösbe megy. Volt olyan is, hogy a fizetésem nem is volt elég, a tartalékomhoz kellett nyúlni. Kikészít ez a bizonytalanság, hogy nem tudok normálisan félretenni magamnak, és sokszor bizonyos dolgokat megvenni. Nem az a probléma hogy a közösbe rakok pénzt, hanem hogy ennyit. Sajnos kiszámoltam nem rég, hogy mennyi pénzem lenne most, ha csak a felét adtam volna a közösbe az elmúlt időszakban... Kb. mostanra lett ebből elegem, és új helyre akarok költözni és máshol dolgozni. Ez mennyire számít cserbenhagyásnak a szüleim felé? Vagy inkább ők hagynak engem cserben most?

2020. aug. 4. 16:02
1 2 3 4
 11/37 anonim ***** válasza:
6%
Milyen diplomád van ha megkérdezhetem amivel kezdőként keresel majd 250 ezret hogy meg tudj élni?
2020. aug. 4. 16:45
 12/37 Darth Meow válasza:
71%

Nem tudom,hogy milyen a kapcsoaltod a szüleiddel, de lehet első lépésben le kéne ülnöd mindkettőjükkel és megbeszélni ezt az egész helyzetet. Miért nem dolgoznak? Nem akarnak vagy nem tudnak?

Ha nem akarnak dolgozni, mert jó nekik az, hogy te épp eltartod őket, akkor én a helyedben elég hamar lelépnék. De azt is vedd figyelembe, hogy mennyi összeg fog így elmenni lakhatásra, kajára stb. Én úgy veszem ki a szavaidból, hogy itt többről is van szó, mint pusztán az anyagi része.

2020. aug. 4. 16:49
 13/37 A kérdező kommentje:

Bölcsészdiplomám van, de nem ezzel akarok elhelyezkedni, viszont nagyon jól beszélek pl. angolul, meg van némi logisztikai és marketing tapasztalatom is. Ezekkel tervezek elhelyezkedni. Nincsenek nagy igényeim, elég egy szoba is, szóval nem kell rögtön 300 ezer forint nyilván. De mint már írtam, a felszabadulás érzése többet jelenthet adott esetben.

Egyébként igen, rendes, munkaképes emberek a szüleim.

2020. aug. 4. 16:50
 14/37 A kérdező kommentje:
Apámmal nem lehet szót érteni, itt főleg ő a ludas. Amikor nemrég mondtam neki, hogy ez így nem jó, hogy minden pénzem a közösbe megy, még neki állt feljebb, hogy megemlítem, hogy csak én dolgozok, mert ő régen mennyit dolgozott.
2020. aug. 4. 16:54
 15/37 anonim ***** válasza:
1%

Ha bölcsészdiplomád van, akkor max.2-3 évig dolgozhattál eddig.

A nővéred hány évig tette ezt, hogy te eltudd végezni az egyetemet és még utánad is sokszor alájuk nyúlt segítségbe, mikor átadta neked a staféta botot, ami után 1 év alatt besokaltál?

2020. aug. 4. 16:56
 16/37 A kérdező kommentje:
4 éve dolgozom. A másik részét nem tudom értelmezni, mert nincs testvérem.
2020. aug. 4. 16:58
 17/37 anonim ***** válasza:
0%

15+ Az, hogy valakinek nincs tudomása valamiről ami csendben zajlik, de vaknak kell lennie, hogy ne vegye észre-az nem mentesíti az embert.

Szóval?

2020. aug. 4. 16:58
 18/37 anonim ***** válasza:
0%

16 Aha értjük:D Ilyenkor egyből "nincs" testvéred. Értjük:D

Tetszik amikor valakinek "szelektív" a memóriája, és csak arra emlékszik amire ő akar:D

2020. aug. 4. 16:59
 19/37 anonim ***** válasza:
100%
apád hány éves, hogy nem akar már dolgozni?
2020. aug. 4. 17:00
 20/37 A kérdező kommentje:

Nem tudom, honnan veszed, hogy van testvérem, vagy hogy ismersz, de oké.

54 éves egyébként.

2020. aug. 4. 17:01
1 2 3 4

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!