Mit tegyek, ha anyám úgy viselkedik, mint egy tizenéves, és ezzel leégeti magát?
48 éves.
Nem azt mondom ezzel, hogy öreg, vagy hogy fél lábbal a sírban van, de azért mégse a korának megfelelően viselkedik, bár lehet, hogy csak én tolom túl a dolgokat, mert tinédzser vagyok, nem tudom.
Múltkor is például felszálltak apámmal egy party hajóra. Apám nem akart menni, csak anyám kedvéért ment bele. Ma meg anyám volt Siófokon és befonatta a haját és póthajat rakatott. Egy: nem áll neki jól. Kettő: Nem neki való. Három: mindig kéri, hogy fonjam be a haját, eddig mindig hárítottam, hogy elég rövid a haja, nem lehet neki befonni, most már ezt nem tudom majd mondani.
Sokszor idétlennek néz ki, szólnom kellene, de amikor szólok, akkor kiborul és sír meg vergődik egész nap, amikor meg nem szólok, akkor úgy érzem, hogy csendben aszisztálok ahhoz, hogy bolondot csináljon magából.
Ő nem kifejezetten az a nőies nő, nem leszólni akarom, mert én sem vagyok az. Éppen ezért ez a túlzott nőiesség kicsit hüülyén csappan le. Pl.: festeti a szemöldökét és műszempillát rakat, amivel alapjáraton nem lenne semmi baj, ha jól állna neki és nőies lenne. Meg műkörmöt is rakat, ami másfél hét után letörik, mert olyan munkahelyen dolgozik, ahol nem tud úgy vigyázni rá, és elég bénán néz ki az, amikor 3 ujján még rajta van a műköröm, de kettőn meg letört és nincs.
Ez igaz. Azért is említettem a falukat és kisebb városokat, mert ez többnyire ott fordul elő, de városban is. Nem tudom miért. Dolgoztam sokat külföldön és teljesen más az "elvárás" ahol laktam mint itthon. Nem annyira maradi. Beszéltük barátnőmmel higy miért is van ez, de csak a kevesebb pénzzel tudtuk összekötni, nem tudom mi az oka hogy itthon sokszor merevebbek az emberek minden téren. De ez más téma.
Az eredeti kérdéshez a véleményem az nem mindegy hogy ízléses vagy ízléstelen valami, kortól függetlenül.
Facebookon kering most egy mém:
"Aki leélte az egész életét úgy, hogy attól félt, mit szólnak majd mások, azoktól tisztelettel kérdezném: mit szóltak?"
52-es, anyám is egész életét erre a szálra húzta. "mit szólnak majd mások"
úgy halt meg, boldogtalanul..pedig akár élvezhette is volna az életet..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!