Mit tegyek, ha anyám úgy viselkedik, mint egy tizenéves, és ezzel leégeti magát?
48 éves.
Nem azt mondom ezzel, hogy öreg, vagy hogy fél lábbal a sírban van, de azért mégse a korának megfelelően viselkedik, bár lehet, hogy csak én tolom túl a dolgokat, mert tinédzser vagyok, nem tudom.
Múltkor is például felszálltak apámmal egy party hajóra. Apám nem akart menni, csak anyám kedvéért ment bele. Ma meg anyám volt Siófokon és befonatta a haját és póthajat rakatott. Egy: nem áll neki jól. Kettő: Nem neki való. Három: mindig kéri, hogy fonjam be a haját, eddig mindig hárítottam, hogy elég rövid a haja, nem lehet neki befonni, most már ezt nem tudom majd mondani.
Sokszor idétlennek néz ki, szólnom kellene, de amikor szólok, akkor kiborul és sír meg vergődik egész nap, amikor meg nem szólok, akkor úgy érzem, hogy csendben aszisztálok ahhoz, hogy bolondot csináljon magából.
Ő nem kifejezetten az a nőies nő, nem leszólni akarom, mert én sem vagyok az. Éppen ezért ez a túlzott nőiesség kicsit hüülyén csappan le. Pl.: festeti a szemöldökét és műszempillát rakat, amivel alapjáraton nem lenne semmi baj, ha jól állna neki és nőies lenne. Meg műkörmöt is rakat, ami másfél hét után letörik, mert olyan munkahelyen dolgozik, ahol nem tud úgy vigyázni rá, és elég bénán néz ki az, amikor 3 ujján még rajta van a műköröm, de kettőn meg letört és nincs.
Hát szerintem meg de. Fonott póthaj, letört köröm, tetovált szemöldök és műszempilla egy 48 éves nőnek.
Lassan minden kamu ezen a nőn.
Egyetlen egy valami hiányzik, az pedig a méltóság.
Szerintem kommentelőként a kutya se tudja egy leírásból megmondani, hogy anyád igénytelenül néz ki vagy sem. De nem tök mindegy? :D Felnőtt ember basszus, azt csinál, amit akar. Ha így érzi jól magát, akkor téged ez mit zavar? A cím alapján azt hittem, hogy valami durva lesz, erre meg... Te ennyire befásult, megfelelési kényszeres vagy, hogy téged zavar, hogy ő magával mit csinál? Ha tényleg gázul viselkedik, akkor sem fogja senki azt mondani, hogy te is biztos anyudra ütöttél és kettyós vagy, csak mert ő műkörmöt rakat... De láttam én már anyudnál idősebb nénit kék punk frizurával. Szerintem menő volt, végre nem meghajol valaki a társadalmi elvárásoknak, hanem azt csinál, amit akar - úgy, hogy ezzel nem is árt senkinek!
Ha letörik a műkörme vagy nem áll jól neki a fonat, az az ő baja, nem a tiéd.
Ti tényleg ennyire nem értitek? Azt mondja az anyja ciki. Ő nem alázni akarja, hanem nem akarja hogy mások alázzák.
Ti nem szólnátok anyátoknak? Hagynátok, hogy mások kiröhögjék??
Azt meg ne mondjátok, hogy biztos nem is ciki. Ezt ő tudja, mert ő látja és itt az ő elmondása a tény, a többi fikció. Ezek alapján pedig elég durván szarban hagyná pár ember a saját anyját.
Eddig nem viselkedett így?
Ha nem, akkor kapuzárási pánik...majd elmúlik.
Te nem tudod milyen unalmas az elet mar 48 evesen. Es ha valaki nem a temetesen akar agyalni egesz allo nap akkor megy azt rakat oothajat.
Teged azert idegesit anyad, mert tini vagy es abban a korban mindannyiunkat idegesitettek a szulei es egonek tartottuk oket. En emlekszem a 30 fos osztalybol talan egy csaj nem gondoota hogy ego az anyja. Ugyhogy nyugodj le, te most alakitod ki a szemekyiseged vagyiw a hormonjaid dolgoznak ezerrel es epp meg kell latnod miert nem akarsz olyan lenni mint az anyad es ot majmolni mint 10 evesen. Ez egy levalasi folyamat. Hagyd ra. Persze megmondhatod neki hogy szerinted gaz amit csinal, de azert foloslegesen ne bantsd. Inkabb foglalkozzmagaddal, ha meg ertesz a hajhoz, kormokhoz akkor meselj neki arrop mi az igazan jo es divatos, ami még neki is jol allna vagy a 40-es korosztalynak menő. Hatha hallgatna rad.
Én örülnék ha anyám ilyeneket csinálna.
46 éves, de nem foglalkozik magával kb semmilyen téren. Az ő szavaival élve "szeretne méltósággal megöregedni". Sosem volt festve a haja, sosem volt körmösnél, még arckrémet sem használ. Nem azt mondom hogy igénytelen, havonta egyszer elmegy hajat vágatni és szemöldököt-szempillát festetni mert szőke, és mindig normális ruhában van, csak szimplán öregebbnek néz ki mint amennyi. És ezen lehetne segíteni.
Annak is örülnék ha elmenne egy partyhajóra. Sehová sem járnak apával, rájuk férne egy kis kikapcsolódás.
44 éves vagyok és festem a hajam, mert nekem így tetszik. Méghozzá SZŐKÉRE! A műkörmöt nem szeretem, az azért nincs, de ha szeretném, akkor lenne. Volt már, de nek tudtam megszeretni, viszont nem lettem miatta qrvás. A műszempilla nekem nem jó, mert szemüveges vagyok és nem hordhatok kontaktlencsét és túl soknak találom az árát (igen, smucig vagyok), de lenne, ha akarnám. Próbáltam már, jól áll. A fonás kifejezetten tetszik, többször kértem már meg a lányom, hogy fonja be a hajam, amit ő meg is tesz mindig és sosem kritizált. Most vagy le kéne húznom magam a vécén ezek után, vagy neked kéne elfogadni, hogy nem te szabod meg azt, hogy hogyan néz ki a másik, mivel valószínűleg a te ízléseddel van probléma.
Vagy pedig valaki olyan dicsérte meg anyádat, aki neked fontos és féltékeny lettél.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!