Mit tegyek, ha anyám úgy viselkedik, mint egy tizenéves, és ezzel leégeti magát?
48 éves.
Nem azt mondom ezzel, hogy öreg, vagy hogy fél lábbal a sírban van, de azért mégse a korának megfelelően viselkedik, bár lehet, hogy csak én tolom túl a dolgokat, mert tinédzser vagyok, nem tudom.
Múltkor is például felszálltak apámmal egy party hajóra. Apám nem akart menni, csak anyám kedvéért ment bele. Ma meg anyám volt Siófokon és befonatta a haját és póthajat rakatott. Egy: nem áll neki jól. Kettő: Nem neki való. Három: mindig kéri, hogy fonjam be a haját, eddig mindig hárítottam, hogy elég rövid a haja, nem lehet neki befonni, most már ezt nem tudom majd mondani.
Sokszor idétlennek néz ki, szólnom kellene, de amikor szólok, akkor kiborul és sír meg vergődik egész nap, amikor meg nem szólok, akkor úgy érzem, hogy csendben aszisztálok ahhoz, hogy bolondot csináljon magából.
Ő nem kifejezetten az a nőies nő, nem leszólni akarom, mert én sem vagyok az. Éppen ezért ez a túlzott nőiesség kicsit hüülyén csappan le. Pl.: festeti a szemöldökét és műszempillát rakat, amivel alapjáraton nem lenne semmi baj, ha jól állna neki és nőies lenne. Meg műkörmöt is rakat, ami másfél hét után letörik, mert olyan munkahelyen dolgozik, ahol nem tud úgy vigyázni rá, és elég bénán néz ki az, amikor 3 ujján még rajta van a műköröm, de kettőn meg letört és nincs.
Kérdező! A kérdésben azt írod, a korának nem megfelelő, amit csinál, a hozzászólásaidban már azt, hogy igénytelen, gagyi, ami rajta van. Döntsd el, hogy melyik a problémád, mert nem mindegy. Csak a fiatalok kiváltsága a ronda műszempilla meg az ócska szemöldökfestés, vagy mit akarsz mondani? Az fiatalon is gáz.
Egy ízléses, minőségi, természetes hatású műszempilla, szemöldökfestés, visszafogottabb méretű műköröm teljesen rendben van 48 éves korban is. Fiatalít, szépít. Úgy mondom ezt, hogy 31 vagyok, és nekem sosem volt. Tehát nem tartom az igényesség alapjának, hogy bármi "mű" legyen az emberen, de nem is ítélem el, és látom, hogy tud szép is lenni.
A hajfonatról sosem jutna eszembe, hogy bizonyos kor fölött "nem illik". A póthaj pedig szerintem is a nyaralásnak szólt, mint egy henna tetoválás.
Nem tudom, mit jelent az, hogy anyád nem nőies, és ezért nem állnak jól neki a nőies dolgok. Férfiasak a vonásai? Akkor pont előnyösebb nőiesíteni kicsit, nem pedig felnyírni a haját és terminátornak öltözni.
Ha gagyi, amit csináltat, akkor javasolj neki minőségibb, elegánsabb, tartósabb változatot (ajándékötletnek sem utolsó, ha befizeted mondjuk egy igazán szép műszempillára vagy egy természetes hatású szemöldöktetoválásra).
Mondd neki, hogy "szerintem előnyösebb lenne, ha rövidebb", "nekem jobban tetszik a természetesebb", "jobb lenne, ha tartósabbat csináltatnál". De ne azzal gyere neki, hogy "a te korodban már nem kéne", mert nem egy haspólóról, orrpiercingről vagy ilyesmiről beszélünk. Nem csoda, ha kiborul, amiért az ő korában is szokványos és elfogadott dolgok miatt leöregezed.
Szerintem azért érzed úgy, hogy nem illenek hozzá ezek a dolgok, mert ahogy írtad, soha nem volt "nőies". Ezért fura neked. De lehet, hogy aki először látja életében, semmi furat vagy oda nem illőt nem lát rajta. Ilyen szempontból egy kicsit megértelek, de tényleg csak egy picikét. Az én anyukám mindig is pulcsi-farmer-sportcipő kombót hordott, mindegy hova ment, életében nem volt fodrásznál vagy kozmetikusnál, aztán 40 évesen elment egy pár napos fesztiválra (az első fesztiváljára életében), és rövidre vágott kék hajjal, műkörömmel, pillával, miniruhában és magassarkúban tért vissza. Annyira már nem voltam tini, 20 éves voltam akkor. De őszintén, amikor először megláttam, majdnem dobtam egy hátast, alig ismertem fel. Nekem is az volt az első kérdésem hozzá, hogy ezt most miért? Azt mondta így érzi jól magát. Én elfogadtam, megbeszéltem magammal, hogy nekem azért nagyon fura, mert egész életemben teljesen máshogy nézett ki, de ha ő most így érzi jól magát, akkor támogatom, és egyébként sincs semmi jogom beleszólni abba, hogy mit csinál a külsejével. Sértegetni meg pláne eszembe se jutott. Szerintem te is legyél kicsit elfogadóbb, és ne bántsd szegényt, neki most ez jó. Amúgy sem vénasszony még, bőven láttam már igen jó nőket az ő korosztályában.
Visszatérve a saját történetemre, röviddel a stílusváltás után, anyám elkezdte hetente váltogatni a fiatalabbnál fiatalabb pasikat, minden héten bulizni járt, ahonnan olyan részegen jött haza, hogy azt se tudta merre van arccal, aztán azért már hétközben is be-becsúszott egy italozós este az új majdnem korombeli haverjaival, aztán már volt, hogy a buliból ment be dolgozni. A nálam jóval fiatalabb testvéreimről úgy gondolta, hogy már nem kell semmilyen téren gondoskodni, mert hát már "az eddigi életét feláldozta értünk, most már neki is jár a kikapcsolódás". Na, EZ kapuzárási pánik, EZ probléma. Az, hogy anyukádnak műkörme meg póthaja van, az nem.
Kipróbál dolgokat, miért baj? Amiket írsz, azokkal nincs baj, esetleg a szakemberrel, aki rosszul csinálja meg a körmét, szemöldökét, ha nem tartós és nem illik hozzá.
Ha nem stílusa, úgyis fel fog hagyni ezekkel a dolgokkal, visszatér majd minden a régi kerékvágásba.
Barátnőm anyja lila csíkokat tetetett a hajába, barátnőm ki is borult rajta, hogy ezt hogy tehette, 50 éves, most tényleg ez tetszik neki??? Hát szegény nő, hadd csináljon már a hajával, amit akar, ezek úgyis csak divatdolgok.
Én is azzal értéke egyet, hogy vannak dolgok amik MÁR nem állnak jól annyira mint 20 évvel ezelőtt. Nem arról an szó hogy ne kellene csinálni, hanem tudomásul kellene venni hogy pl az arcunk megváltozott, a ránciktól esetleg komorabbnak is tűnik az arcunk amin az erős smink ami 20 évesen jól nézett ki, de 40 felett már öregít. A hosszú sűrű műszempilla se néz ki jól egy 40 feletti suerintem. Van az a természetes hatású aminek nem tudom mi a neve, de aki szokott rakatni az tudja. Az szép idősebbeknek is. Lehet egy visszafogottabb sminket ami még fiatalítani is fog. Tele van a net ilyen videókkal ahol megmutatják sminkesek hogy hogyan érdemes 40 felett sminkelni hogy jól nézzünk ki.
Vannak emberek akik viszont nem hajlandóak elfogadni az idő múlását. 41 vagyok, látom hogy a puderek vagy alapozó felé felerősíti a ráncaimat ezért jobban megnézem hogy mit veszek. De vagyok olyan hiú higy továbbra is sminkelek mert így jobban érzem magam. Ugyanez a vonatkozik a hajra, amíg a fekete jól állt fiatalon ma már nem áll jól mert öregít nagyon ezért barnára váltottam.
Ruha ugyanez, nem gondolom hogy most is ugyanúgy nézek ki, tudom hogy nincs olyan feszes fenekem mint régen, ezért a szűk sztrech farmert már nem veszem fel.
Kérdező nem az a baj szerintem se hogy anyukád nőies akar lenni, hanem hogy ezt talán ízléstelennül teszi. Viszont nem hiszem hogy még tudod változtatni ezt, de megprobálhatod. Talán ha kiprobálna egy másik kozmetikust aki igényesebben megcsinálja neki is tetszeni fog neki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!