Mit tegyek, ha anyám úgy viselkedik, mint egy tizenéves, és ezzel leégeti magát?
48 éves.
Nem azt mondom ezzel, hogy öreg, vagy hogy fél lábbal a sírban van, de azért mégse a korának megfelelően viselkedik, bár lehet, hogy csak én tolom túl a dolgokat, mert tinédzser vagyok, nem tudom.
Múltkor is például felszálltak apámmal egy party hajóra. Apám nem akart menni, csak anyám kedvéért ment bele. Ma meg anyám volt Siófokon és befonatta a haját és póthajat rakatott. Egy: nem áll neki jól. Kettő: Nem neki való. Három: mindig kéri, hogy fonjam be a haját, eddig mindig hárítottam, hogy elég rövid a haja, nem lehet neki befonni, most már ezt nem tudom majd mondani.
Sokszor idétlennek néz ki, szólnom kellene, de amikor szólok, akkor kiborul és sír meg vergődik egész nap, amikor meg nem szólok, akkor úgy érzem, hogy csendben aszisztálok ahhoz, hogy bolondot csináljon magából.
Ő nem kifejezetten az a nőies nő, nem leszólni akarom, mert én sem vagyok az. Éppen ezért ez a túlzott nőiesség kicsit hüülyén csappan le. Pl.: festeti a szemöldökét és műszempillát rakat, amivel alapjáraton nem lenne semmi baj, ha jól állna neki és nőies lenne. Meg műkörmöt is rakat, ami másfél hét után letörik, mert olyan munkahelyen dolgozik, ahol nem tud úgy vigyázni rá, és elég bénán néz ki az, amikor 3 ujján még rajta van a műköröm, de kettőn meg letört és nincs.
Utolsó válaszoló,akkor pont olyan mint én 44 éves vagyok nem járok partyzni,nincs mükörmöm soha nem akartam,nincs festve a hajam,18 éve nem festetem ,fodrász szokta vágni olyanra amilyenre kell.nincs festett szemöldök se hasonló ,rém rondán néz ki .
Rajtam minden igazi.normálisan nézek ki.de gyerekeimnek férjemnek így tetszem .
Utolsónak igaza van, látatlanban ezt nem lehet megítélni.
A fonott póthaj főleg ha színes nekem senkin sem tetszik, mindegy hány éves.
A szempilla is tud baromi idétlen lenni, olyan mint egy fecsúszott bajusz....
Tehát ez egyrészt egyéni ízlés dolga, másrészt tényleg látni kéne, és lehet, hogy tényleg közre játszik a tiniséged.
Anyukád szeretne kicsit nőies lenni, hűha, mekkora bűn.
Leszólás helyett segíts neki pl másik körmöst találni, aki megfelelő minőségben és anyagokkal dolgozik.
Kérdező, nem vagy te féltékeny? Tudod, 48 évesen még egyáltalán nem öreg anyukád. Jobb lenne, ha kötényben, otthonkában, mamuszban járkálna és a dédnagyanyádnak néznék?
50 + vagyok. Képzeld, eljárok maniküröztetni...mondjuk csak géllakkot tetetek, mert nekem az tetszik, de ha valakinek a műköröm, hát az sem gond. Majdnem derékig érő szőke hajam van, amit festetek. Szeretem a divatos cuccokat...nyilván koromnak és stílusomnak megfelelően, nem veszek fel se..ggig érő miniszoknyát, sem neccharisnyát, de kirándulni pl a szaggatott farmer simán belefér. Szerencsére az alakom is megengedi. Ha alkalom adódik, mondjuk évente 2x, tetetek fel műszempillát ..nem a homlokomat verőt, csak szép, ízléseset. Viszont nem lépek ki otthonról szemspirál, vagy ápolt szemöldök nélkül ( ami nem tetovált).Imádok kirándulni, utazni, étterembe járni. Szóval nem kell még temetni bennünket!
Viszont mi a véleményed azokról a tinikről, fiatalokról, akiknek az ötször fodrozódó háj lóg ki a haspólóból, a leggingset nadrágként hordják (100 kilósan is), vagy felvesznek olyan magassarkút, amiben imbolyogva járnak, olyan rövidnacit, amiből a fél valaguk kilóg...és sorolhatnám.
Nem célom szembeállítani a korosztályokat. Az a véleményem, hogy találja meg mindenki a stílusát, legyen ápolt, igényes, főleg pedig törődjön saját magával.
Még egyszer: vergődés helyett segíts neki.
Igenis a körmös a hibás, ha nem ajánl mást, olyan nincs, hogy nem tud vigyázni rá. Ez egy köröm, nem műemlék.
Nekem pl korábban zselés körmöm volt, sosem volt tartós, csúnya lett a teteje, felvált a töve, leszakítottam, 1-2 hetet bírt stb. Megkaptam, hogy ilyen a körmöm sajna, meg az én munkámban ez ilyen. Egy idő után el is untam, leszaggattam magamnak és feladtam, nem körmöztem évekig, max esküvőre vagy ilyesmire, számítva az egy hetes tartósságra. Most a sok kesztyű-fertőtlenítés miatt tönkrementek a kezeim, újra körmöshöz kezdtem járni. A mostani csajszi kereken közölte, hogy olyan nincs, hogy nem bírja a körmöm; kipróbáltuk a porcelánt, és tökéletes. Dolgozhatok, pakolhatok, takaríthatok, húst panírozhatok, nem kopik, nem törik, nem válik fel (maximum a körömágyam fájdul meg, ha vadul beleakadok valamibe), és ha nem zavarna a lenövés, akkor tovább is bírná, mint a 3-4 hetes átlag.
A szemöldökre is fújolás helyett segíts neki tartósabb, vízállóbb festéket választani. Például.
A műhaj pedig egy poén. Nem véletlen, hogy pont Siófokon van ekkora divatja, nyaralásra, bulira, a plázson vagizásra szuper, de ez nem a mindennapokra van. Nyilván anyukád sem fog visszajárni hetente színesre fonatni a haját. De egyszer miért ne?
A múltkori milfes thread után én csak halkan merek megszólalni.
Fenntartom, hogy a Kérdező túlzásba viheti az anyukája leírását. De. Ha ez igaz, hogy centis műkarmai vannak, amik letöredeznek és a Balatonon (!!!) a Petőfi sétányon vmi műanyag hajat berakatott magának, az azért ne legyen már a nőiesség és igényesség kvintesszenciája. A többit inkább ki se fejtem, pedig lenne még mit, a partihajótól elkezdve a szarul felrakott műszempillán át, hogy csak bizonyos társaságokban számít ez nőiesnek, máshol meg elnézően mosolyognak rajta, de nem teszem. Akinek meggyőződése, hogy ezek a dolgok tesznek nőiessé , ízlésessé és széppé egy 40-es éveiben járó nőt, azt úgyse lehet megingatni ebben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!