Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mit tegyek, ha anyám úgy...

Mit tegyek, ha anyám úgy viselkedik, mint egy tizenéves, és ezzel leégeti magát?

Figyelt kérdés

48 éves.

Nem azt mondom ezzel, hogy öreg, vagy hogy fél lábbal a sírban van, de azért mégse a korának megfelelően viselkedik, bár lehet, hogy csak én tolom túl a dolgokat, mert tinédzser vagyok, nem tudom.

Múltkor is például felszálltak apámmal egy party hajóra. Apám nem akart menni, csak anyám kedvéért ment bele. Ma meg anyám volt Siófokon és befonatta a haját és póthajat rakatott. Egy: nem áll neki jól. Kettő: Nem neki való. Három: mindig kéri, hogy fonjam be a haját, eddig mindig hárítottam, hogy elég rövid a haja, nem lehet neki befonni, most már ezt nem tudom majd mondani.

Sokszor idétlennek néz ki, szólnom kellene, de amikor szólok, akkor kiborul és sír meg vergődik egész nap, amikor meg nem szólok, akkor úgy érzem, hogy csendben aszisztálok ahhoz, hogy bolondot csináljon magából.

Ő nem kifejezetten az a nőies nő, nem leszólni akarom, mert én sem vagyok az. Éppen ezért ez a túlzott nőiesség kicsit hüülyén csappan le. Pl.: festeti a szemöldökét és műszempillát rakat, amivel alapjáraton nem lenne semmi baj, ha jól állna neki és nőies lenne. Meg műkörmöt is rakat, ami másfél hét után letörik, mert olyan munkahelyen dolgozik, ahol nem tud úgy vigyázni rá, és elég bénán néz ki az, amikor 3 ujján még rajta van a műköröm, de kettőn meg letört és nincs.

2020. júl. 28. 21:42
1 2 3 4 5 6
 41/54 anonim ***** válasza:
73%
Előző vagyok, még annyit hogy nem tudom mi az a party hajó, de sajnos a korunkbekinek majdnem nulla a szórakozási lehetősége. Budapesten van pár hely, de vidéken szinte semmi. Pedig hidd el lenne rá igény, mert nem minden 30-40 feletti van befásulva, és szeretnének kimozdulni de nincs hova.
2020. júl. 29. 15:12
 42/54 anonim ***** válasza:
68%

Én nem értem, most szerinted valami nem áll jól anyudnak, és akkor kötelező abbahagyni? Vagy az utcán tömegek röhögnek rajta? Vagy ki szerint "égeti le magát"?

Nem értem mi a baj pl. a hajfonással, szomszéd néni 60+ és szokta befonva hordani a haját... és jól is áll neki. :)

2020. júl. 29. 16:21
 43/54 anonim ***** válasza:
100%
42, az idei divat a plázson nem sima hajfonás (persze az is van), hanem műanyag színes tincseket fonnak bele különböző stílusban a fejtőtől. Láttam belőle szépet is, gagyit is, nyilván a fonással foglalkozó lányka ügyességétől függ, de feltételezem, hogy a kérdező szerint ehhez is öreg az anyja. Erre írtuk többen, hogy ez nyilván nem állandó viselet, csak egy nyári buli.
2020. júl. 29. 16:35
 44/54 anonim ***** válasza:
92%

Anyukám pár éve halt meg, 50 éves volt, és haláláig azon izgult, hogy ki mit néz rajta az utcán. Hiába próbáltuk neki mondani a húgommal, hogy szarja le, nem felelhet meg mindenkinek. Láttátok volna az arcát, mikor látott egy szép szabású blúzt, de nem vette meg, mert rózsaszín volt, és mit fognak szólni az emberek.

Annyira rá van a világ feszülve, hogy ki hány éves, kinek mi illik, de a vége ugyanaz lesz: mind meghalunk, és mindenki elfelejti, miket hordtunk, miket csináltunk.

Engem nem érdekel, ha valaki 300 kiló és kilóg a hasa, vagy túl sok a sminkje, vagy semennyit nem visel, el tudom fordítani a fejem, nem érdekel, hogy csúnya a haja, a körme... de az anyukámnak az életminőségét lerontottátok azzal, hogy mindenkit lenéztek, hogy beosztjátok a kor-ruha dolgokat, és ezt a világnak soha nem bocsátom meg. Nyomorúságos az élete annak is, aki lenéz, meg annak is, akit lenéznek. Mindenki görcsöl, hogy mit szól egy rakás senki.

2020. júl. 29. 17:05
 45/54 anonim ***** válasza:
72%
Kérdező, tulajdonképpen mitől félted anyádat? Hogy ki fogják röhögni? Mindenkinek úgysem tudsz megfelelni, mindenkin röhög valaki, a különbség csak annyi, hogy a jólnevelt ember nem nyíltan teszi. Azt hiszed, azokon nem röhög senki, akik kényszeredetten listázzák, hogy "a műköröm ennyi időseknek való, a rózsaszín annyi időseknek, a partihajó az X éveseknek"?
2020. júl. 29. 18:57
 46/54 anonim ***** válasza:
85%
44-es válasza keserű, de az egyik legigazabb.
2020. júl. 30. 00:01
 47/54 anonim ***** válasza:
63%

Azért szerintem mi sem arról beszélünk hogy 40-50 felett már semmit ne csináljon az ember. Nem arról van szó hogy nem lehet semmit. Lehet mindent, csak máshogy mint pl 18-20 évesen. Nagy különbség. De ez nem azt jelenti higy 50-60 felett már csak lilában lehet járni (valamiért az idősebbek szeretik ezt a színt) és ülni a tv előtt. Az hogy milyen színű valaki ruhája ízlés kérdése. Társadalmi elvárást a fiatalok körében is látok, divatnak hívják. Aki 10 évvel ezelőtti ruhában van ami már "kimenet a divatból", ugyanúgy megszólják. Soha nem értettem a mindig az aktuális divat szerint öltözködő embereket, nagy energia és pénz lehet lecserélni egy ruhatárat.

Amúgy a faluban és kisvárosokban többször látok többször olyat hogy megszólják az embert.

2020. júl. 30. 09:55
 48/54 anonim ***** válasza:
70%
"valamiért az idősebbek szeretik ezt a színt" Vagy nem szeretik, csak azt hiszik lenézik őket mások ha "fiatalos" színeket hordanak. Ez lenne a dolog lényege...
2020. júl. 30. 10:46
 49/54 anonim ***** válasza:

Kiragadtál egy mondatot a mondanomól, és szerintem nem ennyire durva a helyzet, de lehet higy csak azért látom így mert városban lakok. Ha igen akkor az azokról az emberekről is elmond valamit akik kritizálnak állandóan. Például egyes fiatalok is azt hiszik hogy idősebb korban már semmit sem lehet mert már "öreg". Utána ők is elérnek abba a korba és észreveszik higy nincs itt a világ vége, a lelkük lassabban öregszik mint a testük.

De az se normális ha valaki attól fél állandóan hogy mit szólnak mások. Mert szerintem az emberek legalább fele tojik arra hogy a másikon mi van, és magukkal vannak elfoglalva.

2020. júl. 30. 11:06
 50/54 anonim ***** válasza:
100%

"Például egyes fiatalok is azt hiszik hogy idősebb korban már semmit sem lehet mert már "öreg". Utána ők is elérnek abba a korba és észreveszik higy nincs itt a világ vége, a lelkük lassabban öregszik mint a testük.

De az se normális ha valaki attól fél állandóan hogy mit szólnak mások." Igazad van, mégis sok idősnél látom, hogy fontos nekik mit szólnak mások, és TÉNYLEG nem veszik meg a nekik tetsző ruhákat, mert félnek a lenéző véleményektől.

2020. júl. 30. 11:12
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!