Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Egy gyereknek jobb ha a...

Egy gyereknek jobb ha a szülők nem ölik egymást?

Figyelt kérdés

A cim kicsit csalóka mert elhagyom de nem a saját döntésem.

32 éves ffi vagyok akinek van egy 3 éves kisfia akit alig ismer.

Amikor a családalapitási időszak volt minden jó volt de tényleg minden egésszen addig a pontig ameddig teherbe nem esett, onnantól megváltozott a barátnőm és olyan szinten semmibe sem vet hogy az szernyű. Idegenként jártam haza munkából napmint nap, egy idő után ( amikor kezdődött a koronavirus) kijöttem külföldre dolgozni hogy az otthoni anyagiakat biztositcsam nekik mert otthon a vendéglátásba semmi lehetősségem nem volt már. Nagyon szeretem a kisfiam viszont az anyja "egyedül neveli" sosem engedte meg hogy bármibe is az én ötletem érvényesüljön, ha ebből veszekedés lett akkor fogta önkényesen a gyereket kocsibatette és elvitte vidékre az anyjához. A saját fiam már "idegen" nekem és ezt az érzést nem tudom magamba hova tenni .. Mivel annyira kicsi még igy abszolut az van amit az anya akar de nekem ez már nagyon nem megy mer belül teljesen tönkretett ( 3,5 éve tart és kb arra vagyok jó hogy pénzt keressek és hazaküldjem)

rettenetes hogy egy nő a gyerekért mennyire meg tud változni és onanntól hogy megvan szó szerint egy senki leszel a szemébe.

az elmúlt 3 évben rengeteg kérdést tettem itt fel GYK-n és akkor még folyamatosan tanácsokat kértem hogyan lehetek az apja a fiamnak de sajnos a jelenlegi jogalkotás az apát szó szerint semmibe veszi és gyerektartáson kivül kb semmit sem kap maximum egy kis láthatást.

Az elmúlt években azt vettem észre magamon hogy az a jókedvű ember aki voltam és aki annyira akarta a családot egy szó szerint szétesett , belül tönkrement ember lett aki kb semmi örömöt nem él át..

Hiányzik a fiam ( de mivel kb az apja igazából sosem lehettem mert bármit csináltam az anyja idegösszeomlást kapott ezért már ez sem az igazi ) és sajnos ez egy baromi hosszú folyamat végeredménye...

Jelenleg külföldön dolgozok és ennek az egész többéves történetnek a végeredménye az hogy 32 évesen újra fogom kezdeni az életemet nagyon messze és amit sosem tudtam volna elképzelni magamról hogy mindent minekit itthagyok az most bennem van és belül lelkileg már nem idegesit fel a tudat sem....

Jelenleg is akkor keres meg ha kell valami vagy valamit ki kell fizetni azon kivül amit hazaküldök.

Én rettenetesen félrenultam ezzel a lánnyal és belül biztosan örökké lelkinyomorult lettem de ezt már nem tudom tovább csinálni...

Ezt csak az értheti aki hasonlókat átélt.

2020. júl. 28. 15:53
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
100%
Válj el a nőtől, de ne a fiadtól. Papírozzatok le mindent, fixáljátok a kapcsolattartás formáját. Nyilván gyt-t kell majd fizetned, de az valszeg így is kevesebb lesz, mint amit most hazaadsz nem csak a gyereknek, de a feleségednek is. A külföld miatt elég nehéz lesz a kapcsolattartás, de ne add fel. Magadért és a gyerekért. Ha később visszanézel, akkor leszel úgyis nyugodt, ha te tudod, hogy mindent megtettél azért a gyerekért.
2020. júl. 28. 16:33
 12/16 anonim válasza:
100%

Figyelj.. Nagyon nehéz a helyzeted és én sem éltem még meg ilyet, mint ahogy itt többen írták is. Te tudod igazán miket és hogyan éltél ezzel kapcsolatban. De azt tudom, hogy semmiképp ne törődj bele és hagyd el magad. Írásodból is az jött le h már inkább elkeseredett vagy mint valaki olyan aki harcolna. Ez nagyon nincs jól. Az anyjáról is azt szűrtem le, hogy nem egy egyszerű ember akivel lehet meg sem tudsz/tudtál birkózni soha mert ilyen nőt vonzottál be. De férfinek kell maradnod és nem feladni!

Biztos vagyok benne, hogy mindent próbáltál de először mégis csak a békésebb módszereket játszanám ki. Meg kell győzni arról az anyukát, hogy egy gyereknevelésben eszméletlen nagy szerepe van az apának és a róla kialakított képnek. Az olyan ismerőseimnek akiknek "nem volt apja" (vagy nem voltak ott) mind lett valami sérelmük kisebb nagyobb mértékekben. Ha szereti a gyerekét ezt meg kell értenie. Te meg már csak a gyerek lelkivilágáért tedd meg ha még nehéz is. Ha semmi nem jön össze sajnos szélsőségesebb módszereket kell megpróbálni..

Remélem tudtam segíteni és adtam egy kis motivációt ebből a kilátástalannak TŰNŐ helyzetből.

2020. júl. 28. 16:34
 13/16 anonim ***** válasza:
85%

Emlékeztetlek, hogy te vagy a férfi a történetben, a gyerekek apja. Neked ugyanolyan jogod van nevelni, és olyan nincs, hogy a csaj beteszi a kocsiba és viszi mert neki olyanja van. Ha ugyanezt te tetted volna, a TEK már tankokkal üldözne. Szóval ha már összehoztatok egy gyereket akkor álljál már a sarkadra és legyél már az apja!

Most tudod mit csinálsz? Elhúztál otthonról és játszod az áldozatot, de szerintem neked így kényelmesebb. Érdekes, más több gyereket is el tud tartani itthoni fizetésből, nektek miért nem megy?

A gyerek elvan bölcsiben, van anyja, apja, munkaképesek vagytok, fogjátok magatokat és menjetek dolgozni mindketten ITTHON. Ugyanis egy gyereknek apa is kell, nem csak anya. Ne lépj le, az könnyű, ha már megcsináltad akkor igenis maradj és próbáljatok meg felnőni a kedves kis csajoddal együtt. Az írásod alapján nem vagytok egy nagy eresztés agyilag, de attól még nem kellene a könnyebbik végén megfogni a dolgokat.

Gyk-ra írtál ki kérdéseket 3 évig? Szuper! Pont ezt teszik a felnőtt emberek, igaz? Miért nem töltöd föl ide a gyereket, aki kapja marja alapon majd valaki felneveli, mert úgy tűnik anyunál és apunál kicsit csúszik a kuplung.

2020. júl. 28. 16:42
 14/16 anonim ***** válasza:
22%
Itt mindenki azt fogja mondani hogy harcolj, ne add fel, de én tudom milyen ez, sose nyerhetsz, csak tönkreteszed magad és a gyereket is. Ha eltűnsz előbb-utóbb hozzászokik a helyzethez, ha maradsz es folyton háborúztok abba mindenki tönkre fog menni
2020. júl. 28. 17:51
 15/16 anonim ***** válasza:
50%

"Jobb ha különváltok, viszont a gyerekedhez jogod van, szerintem ezért harcolnod kellene, mert az látszik, hogy nagyon szereted őt."

Érdekes, nekem pont az ellenkezője jött le. Hogy nem kötődik a gyerekhez, nem is akarná. Ez a szidalmazás, hogy a bíróság a nőnek kedvez, csak a lelkiismeretedet nyugtatja, de ha a küszöbödön hagyná a csaj a kissrácot, menekülnél.

Ez mind nem gáz, legalább is nem nézlek le emiatt, de csak bűntudatból ne cselekedj.

2020. júl. 28. 18:47
 16/16 anonim ***** válasza:
50%
Amúgy igen az elég vicces hogy azt írják hogy látszik hogy nagyon szereti a gyereket, amikor saját maga írta hogy nincs semmi kötődés. Nyilván ez a gyerek részéről sincs meg. Én azt mondom hogy amikor valakik 10en éves gyerekek mellett válnak el ott jogos elvárás az apától hogy továbbra is tartsa vele a kapcsolatot, persze ha előtte is jóban voltak, de azt pl sose értettem hogy pár éves gyerek mellett milyen jogon várja el mindenki az apától, hogy csatározásokba élje le az életét egy olyan gyerek miatt akit nem is ismer és ezek után is max 2 hetente találkozhatna vele optimális esetben.
2020. júl. 28. 19:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!