Egy gyereknek jobb ha a szülők nem ölik egymást?
A cim kicsit csalóka mert elhagyom de nem a saját döntésem.
32 éves ffi vagyok akinek van egy 3 éves kisfia akit alig ismer.
Amikor a családalapitási időszak volt minden jó volt de tényleg minden egésszen addig a pontig ameddig teherbe nem esett, onnantól megváltozott a barátnőm és olyan szinten semmibe sem vet hogy az szernyű. Idegenként jártam haza munkából napmint nap, egy idő után ( amikor kezdődött a koronavirus) kijöttem külföldre dolgozni hogy az otthoni anyagiakat biztositcsam nekik mert otthon a vendéglátásba semmi lehetősségem nem volt már. Nagyon szeretem a kisfiam viszont az anyja "egyedül neveli" sosem engedte meg hogy bármibe is az én ötletem érvényesüljön, ha ebből veszekedés lett akkor fogta önkényesen a gyereket kocsibatette és elvitte vidékre az anyjához. A saját fiam már "idegen" nekem és ezt az érzést nem tudom magamba hova tenni .. Mivel annyira kicsi még igy abszolut az van amit az anya akar de nekem ez már nagyon nem megy mer belül teljesen tönkretett ( 3,5 éve tart és kb arra vagyok jó hogy pénzt keressek és hazaküldjem)
rettenetes hogy egy nő a gyerekért mennyire meg tud változni és onanntól hogy megvan szó szerint egy senki leszel a szemébe.
az elmúlt 3 évben rengeteg kérdést tettem itt fel GYK-n és akkor még folyamatosan tanácsokat kértem hogyan lehetek az apja a fiamnak de sajnos a jelenlegi jogalkotás az apát szó szerint semmibe veszi és gyerektartáson kivül kb semmit sem kap maximum egy kis láthatást.
Az elmúlt években azt vettem észre magamon hogy az a jókedvű ember aki voltam és aki annyira akarta a családot egy szó szerint szétesett , belül tönkrement ember lett aki kb semmi örömöt nem él át..
Hiányzik a fiam ( de mivel kb az apja igazából sosem lehettem mert bármit csináltam az anyja idegösszeomlást kapott ezért már ez sem az igazi ) és sajnos ez egy baromi hosszú folyamat végeredménye...
Jelenleg külföldön dolgozok és ennek az egész többéves történetnek a végeredménye az hogy 32 évesen újra fogom kezdeni az életemet nagyon messze és amit sosem tudtam volna elképzelni magamról hogy mindent minekit itthagyok az most bennem van és belül lelkileg már nem idegesit fel a tudat sem....
Jelenleg is akkor keres meg ha kell valami vagy valamit ki kell fizetni azon kivül amit hazaküldök.
Én rettenetesen félrenultam ezzel a lánnyal és belül biztosan örökké lelkinyomorult lettem de ezt már nem tudom tovább csinálni...
Ezt csak az értheti aki hasonlókat átélt.
A kérdés hogy félig már "eltüntem" a családért dolgozok ami nincs is nekem.
Jelenleg nagyon messzire megyek el és a kérdésem hogy belül már sajnos de hidegen hagy ez az egész viszont a gyereknek jobb e ha megszünik az összes vitatkozás veszekedés ami a 2 felnőt teljesen már álláspontja miatt van?
Szia!
Én ehhez hasonló dolgokat még nem éltem át, szóval nem tudok neked segíteni, mindössze csak kitartást szerettem volna kívánni. Sajnálom, hogy így jöttek össze a dolgok. Ez egyáltalán nem a te hibád, sokkal jobbat érdemelsz!
egyfelől jobb, másrészt szüksége van/lenne apára
nagyon nehéz döntés előtt állsz, nincs jó megoldás
Jobb ha különváltok, viszont a gyerekedhez jogod van, szerintem ezért harcolnod kellene, mert az látszik, hogy nagyon szereted őt.
Kitartást és sok erőt kívánok, sajnos tényleg igaz, hogy nagyon meg kell nézni kit választunk magunk mellé párnak :(
Köszönöm!
kb az elmúlt 3 évben 100 kérdést tettem itt fel akkor kétségbe esve hogy mit tehetek, sajnos semmit sem.. akkor amikor a gyerek nagyobb lesz akkor már a gyereknek is lesz beleszólása de az rengeteg idő.
Tényleg egy nő azt tehet meg amit csak akar ha egy gyerekről van szó és sajnos ez tényleg igy van hogy ha nem drogos , nem iszik , és a gyerekre nem veszélyes akkor egy férfinak esélye sincs rendes apának lenni mert csak hébe hóba láthatja főleg ha még csak nem is egy városba laknak mivel ő elköltözött.
Hihetettlen de bárki bármit mond létezik ilyen nem csak 2 felnőtt tud elhidgülni hanem van egy fiam akit alig ismerek és egyre jobban már nem is akarok küzdeni az elmúlt 3 évemet ezzel töltöttem és azon kivül hogy csak dolgozok és mindent megveszek másra nem is vagyok jó. Ha egy csettintésre minden jó lenne már akkor sem akarnám ezt teljesen elveszett a bizalom.
Még annyi jutott eszembe, bár nem biztos, hogy ebbe az utcába jó ötlet bemenni, de mi lenne ha korlátoznád a pénzcsapot is? Jelenleg a gyereked anyja elszámol azokkal az összegekkel, amiket adsz neki? Mert így, hogy a feneketlen kútba öntöd a pénzed aztán lehet nem is a gyereked épül belőle... :(
Egyébként hiába hangolja ellened, ha nagyobb lesz, lesz igénye arra, hogy megismerjen még akkor is, ha az anyja haragot ültet el benne. Akkor fog eljönni majd a te időd, addig viszont tényleg türelmesnek kell lenned.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!