Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Szerintetek nagy kérés lenne,...

Szerintetek nagy kérés lenne, ha a nyári szünet idejére szeretném, ha bérelnének nekem egy szobát?

Figyelt kérdés
Nagyon nem szeretek otthon lenni, a helyi lehetőségek és a környezet miatt. Egyszerűen semmit nem tudok csinálni és csak tengek-lengek itthon, mert nincsen se munka lehetőség, se tanulási lehetőség, se szórakozási lehetőség. Olyan mintha a nyári hónapok szimplán ki lennének szabva az életemből. Szeretnék végre kezdeni magammal valami hasznosat és hiányoznak a barátaim is. A környező települések is hasonló kaliberűek, a legközelebbi épkézláb város kb. 2 órára van tőlünk. Az egyetemen kollégista voltam, de a nyáron nincsen lehetőségem kollégiumot igényelni. Ha nem szeretnék itthon szenvedni, akkor én más megoldást nem igazán látok, csak a szoba bérlést. Én nem tudnék mindent magamnak fizetni, így a szüleim támogatására van szükségem (max. utólag ki tudnám fizetni, ha dolgozni tudnék). Viszont őket nem érdekli, nem veszik komolyan vagy éppenséggel megsértődnek miatta, mert nekem biztos velük van valami bajom és azért nem akarok otthon lenni.
2020. júl. 26. 11:46
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 51/87 anonim ***** válasza:
5%

40. Válaszoló te képben vagy egyáltalán?

Nem, nem vagyok csóró, nekem saját cégem van és tisztességes, normális jövedelmem.

Aki meg nincs tisztában az ingatlanárak változásával az biztosan vagy nem itt él, vagy nem akarja látni.

Az utóbbi pár évben drasztikusan megemelkedett. Nézd már meg mennyiért tud lakáshoz jutni egy fiatal. Nem nekem sok, hanem annak, akit a kedves szülei diákhitelre kényszerítenének, csak mert a nyarat máshol kívánja tölteni.

A válaszolók tökéletesen példázzák a mai magyar valóságot. Éppen ezért tartunk itt.

2020. júl. 27. 01:06
 52/87 anonim ***** válasza:
100%

Kérdező, még mindig nem tudjuk, hogy mi az a rendkívül hasznos dolog, amit csak a nagyvárosban lehet megtenni, pláne így, hogy már csak az augusztus van hátra a nyári szünetből.

Értem én, munka vagy tanulás. De konkrétan MICSODA??? Mit szeretnél magaddal kezdeni?

Többen írták a balatoni melót, arra nem reagáltál semmit. Kormányhivatalokban is lehet érdeklődni, van egy a nyári diákmunka program, 16-25 éves nappali tagozatosoknak, július-augusztusban, ez is jó lehet. Vagy mi az a képzés, amit kinéztél magadnak?

A szüleidet is könnyebb lehet meggyőzni, ha KONKRÉT kéréssel állsz elő, mert így nekem komolytalannak tűnik az egész.

2020. júl. 27. 05:49
 53/87 anonim ***** válasza:
96%

senki nem akarta diákhitelre kényszeríteni, elsődlegesen a balatoni idénymunkára kapott ötleteket/tippeket/linkeket. de az nem felelt meg..

itt egy vidékről a városba szakadt kislyány este forog fent, akinek nyaranta már büdös a saját szülőfaluja. az, hogy az év többi hónapjában a szülei finanszírozzák a városi lakhatását és a tanulmányait, az, hogy esetleg a szülei is szeretnének a nyáron megspórolt kiadásból magukra is költeni, fel se merült benne. megy a nyafogás, hogy mit miért nem..

2020. júl. 27. 06:30
 54/87 anonim ***** válasza:
50%

Elmondta világosan, hogy a végzettségének megfelelő munkát szeretne. Elmondta azt is, hogy a szüleinek ez nem jelent anyagi terhet.

Akkor ezen mit nem lehetett megérteni?

Ezt ti gondoltátok hozzá, hogy a szülők magukra akarnak költeni,meg hogy a kérdező elkényeztetett stb.

2020. júl. 27. 08:27
 55/87 A kérdező kommentje:

Akkor most úgy csinálok, mintha nem lett volna teljesen érthetően és világosan leírva... Az a rendkívülien hasznos dolog, amit csak a nagyvárosban lehet megtenni az a DIÁKMUNKA (több diákszövetkezetnél is tag vagyok, az egyetem is szokott lehetőségeket közvetíteni, lenne hová jelentkezni) és a TANULÁS (nyelveket szeretnék tanulni, használni).

Nem büdös a szülőfalum sem (ami még mindig nem is falu, de mindegy...), de nem szeretek itt élni, mert itt nincsen semmi és a nyári hónapok körülbelül úgy telnek el, mintha kizártak volna a világból. Nekem ne mondja senki, hogy annak kellene örülnöm, hogy otthon tespedek egyedül és akár olyan élvezetes tevékenységeket is végezhetek, mint például a takarítás, a kerítésmázolás... vagy ne adj isten még talán a pletykálásba is bevesznek az öregasszonyok, ki tudja. De persze, biztos velem van a gond, mert szerettem volna kihasználni a nyarat és hasznosan eltölteni három hónapot ahelyett, hogy itthon szenvedek.

Az pedig valóban nem merül fel bennem, hogy esetleg ez nem lenne jó ötlet, mert akkor a szüleim nem tudnának magukra költeni... mert ez nincsen így. Amire szükségük és igényük van, amire vágytak, azt eddig is meg tudták venni maguknak és ettől még ugyanúgy megtehetnék a jövőben is. Nem kell mesét írni.

2020. júl. 27. 10:01
 56/87 anonim ***** válasza:

Továbbra sincs semmi konkrétum a melóról (diákmunka... jó, de mi? ajánlatod van már vagy várod a csodát, meg hogy a szülők finanszírozzák? Ne azzal gyere, hogy jelentkezhetnél diákszövetséges munkára, mert azt a városodban is megteheted illetve az önkormányzati programra is jelentkezhetsz).

Tanulni szeretnél, nyelveket... van képzés, amit konkrétan kinéztél magadnak, nyelviskolában? Vagy nyelvi tábor nyáron a sulidban? A nyelvet gyakorolni, egymagadban tanulgatni ugyanis otthon is lehet, ahhoz megint csak nem kell albérletbe menni.

Én értem, hogy dög unalmas tud lenni a nyár egy kisvárosban, távol a barátaidtól és a legtöbb szórakozóhelytől. Igazad van, fiatal vagy, mennél, ez teljesen normális. De azt kérdezted, hogy nagy kérés lenne-e, ha a szüleid bérelnének neked egy szobát a nyárra - és nem tudsz felmutatni egy állásajánlatot, képzést sem, ami ezt indokolná. Aztán mégis hol, hogyan? Így könnyen mondhatják a szülők, hogy ez csak egy hóbort és maradsz szépen otthon.

Érted, ha van, amire konkrétan rá tudsz mutatni, hogy ezért és ezért a munkáért vagy tanfolyamért szeretnék nyárra beköltözni a városba, segítsetek legyetek szívesek, úgy könnyebben menne.

2020. júl. 27. 10:44
 57/87 A kérdező kommentje:
Ne haragudj, de 6000. alkalommal írsz le olyan dolgokat, amiknek vagy nincsen semmi értelme vagy egyszerűen azt mutatják, hogy képtelen vagy felfogni, amit leírok. Nem tudom, hogy miért gondolod azt, hogy valami segghülye liba vagyok, aki csak úgy elmereng, hogy "jajj, majd úgy dolgozgatok, majd valami biztos lesz, majd talán, esetleg, hu ott az egy város, biztos lehet valamit tanulni"... azért jól esne, ha nem néznél idiótának! A lakhelyemen nincsen munka lehetőség, sem önkormányzati programban (maga a program létezik, de hely nincsen és eleve csak kiküldik őket gazolni és szemetet szedni a közmunkásokkal), sem diákszövetkezeten keresztül. Igen, tudnék jelentkezni konkrét meghirdetett állásokra (pl. az egyetemen mindig-most is-keresnek diákokat az erasmus irodába, a beiskolázási irodába, a nemzetközi kapcsolatok irodájába és a diákmunkák között is vannak hasonló, irodai asszisztens vagy ügyfélszolgálatos munkák, amikre szintén tudnék jelentkezni). Viszont addig nem jelentkezek, amíg azt sem tudom, hogy hogyan mennék be. Ugyanúgy van konkrét nyelvtanár és nyelviskola, akihez járnék. Szóval nem úgy képzeltem el a dolgot, hogy majd beköltözöm és vagy lesz valami vagy nem.
2020. júl. 27. 11:17
 58/87 anonim ***** válasza:
91%

Gyerekek, mire megemeli s *ggét, vége lesz a nyárnak! 😂😂

Amúgy mi lenne, ha VADIDEGENEK helyett a SZÜLEIDET kérdeznéd meg, hogy adnak e zsét, vagy inkàbb 2 nagy pofont. Nem egyszerűbb? DE!

2020. júl. 27. 11:31
 59/87 A kérdező kommentje:
A szüleimet már jóval korábban megkérdeztem (májusban) és eleve régóta mondogattam nekik, hogy ez és ez lenne a tervem a nyárra.
2020. júl. 27. 11:36
 60/87 anonim ***** válasza:
96%
Hát ha meg már megkérdezted a szüleidet erről és még mindig otthon ülsz, akkor nem egyértelmű a képlet??? Jézusom, de egy buta liba vagy te!!!!!!!!!!!
2020. júl. 27. 12:13
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!