Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Szerintetek nagy kérés lenne,...

Szerintetek nagy kérés lenne, ha a nyári szünet idejére szeretném, ha bérelnének nekem egy szobát?

Figyelt kérdés
Nagyon nem szeretek otthon lenni, a helyi lehetőségek és a környezet miatt. Egyszerűen semmit nem tudok csinálni és csak tengek-lengek itthon, mert nincsen se munka lehetőség, se tanulási lehetőség, se szórakozási lehetőség. Olyan mintha a nyári hónapok szimplán ki lennének szabva az életemből. Szeretnék végre kezdeni magammal valami hasznosat és hiányoznak a barátaim is. A környező települések is hasonló kaliberűek, a legközelebbi épkézláb város kb. 2 órára van tőlünk. Az egyetemen kollégista voltam, de a nyáron nincsen lehetőségem kollégiumot igényelni. Ha nem szeretnék itthon szenvedni, akkor én más megoldást nem igazán látok, csak a szoba bérlést. Én nem tudnék mindent magamnak fizetni, így a szüleim támogatására van szükségem (max. utólag ki tudnám fizetni, ha dolgozni tudnék). Viszont őket nem érdekli, nem veszik komolyan vagy éppenséggel megsértődnek miatta, mert nekem biztos velük van valami bajom és azért nem akarok otthon lenni.
2020. júl. 26. 11:46
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 21/87 anonim ***** válasza:
94%
Arra még nem gondoltál kedves kérdező, hogy a szüleid anyagi helyzete nem teszi lehetővé a nyári albérleted kifizetését?
2020. júl. 26. 12:29
 22/87 anonim ***** válasza:
95%
a balatoni munkákat nem fontolod meg? Komolyan, ingyen szállás, pénzkereseti lehetőség és pezseg az élet a Balatonnál. Ez minden, amit akartál, nem?
2020. júl. 26. 12:37
 23/87 anonim ***** válasza:
94%
Nem, mert dolgozni derogál neki.
2020. júl. 26. 12:49
 24/87 A kérdező kommentje:

Az anyagiakat tekintve megengedhetnék, hogy béreljenek nekem egy szobát. Vidékről van szó, most még valamivel olcsóbbak is az albérletek és a kollégiumi díjakhoz hasonló árakon is lehet találni szobát. Ha pedig pénzt is keresnék, akkor azzal értelemszerűen én is be tudnék szállni.

Nem bulikázni szeretnék, de a szórakozást és kikapcsolódást tekintve pl. szívesen elmennék néhány programra akár egyedül vagy a barátaimmal és szívesen járnék könyvtárba, edzésre, nyelvtanfolyamra vagy úgy egyáltalán jobban érezném magam egy olyan városban, ahol van némi mozgás és nem az a heti szenzáció, hogy ki húzta be a kukáját a Rózsi néninek. Jogosítványom van, OKJ tanfolyam pedig nem is tudom hogyan merül fel mikor csak a nyárról van szó.

Nem büdös a munka és nem derogál, dolgoztam már korábban (pont a Balatonon), önkéntes is voltam és most sem ezzel van a probléma. Viszont most már szeretnék picit célirányosabban munkát keresni, amit én is hasznosnak érzek, szeretem és úgy érzem tanulhatok belőle, fejlődhetek vagy legalább egy minimális szinten kapcsolódik a tanulmányaimhoz.

2020. júl. 26. 13:32
 25/87 anonim ***** válasza:
88%
diákhitel és lódulhatsz a nagybetűsbe
2020. júl. 26. 13:38
 26/87 A kérdező kommentje:
Diákhitelt nem szeretnék igényelni.
2020. júl. 26. 13:47
 27/87 anonim ***** válasza:
100%
A levegőben lóg a terved. Szerintem többre mennél konkrétumokkal. Álláshirdetést lobogtass nekik, smire már jelentkeztél, lehetőleg többet is. Valószínűleg jobban fognak hajlani erre.
2020. júl. 26. 13:54
 28/87 anonim ***** válasza:
100%
Hát elég sok mindent "nem szeretnél", kérdező. Viszont amíg anyagilag függő helyzetben lévő nagykorú vagy, addig azért ennél kompromisszumkészebbnek kéne lenned. Igen, a szüleid nyilván furcsállják, hogy miért béreljenek neked szobát nyárra úgy, hogy "mennék programozni barátokkal, meg esetleg nyelvtanfolyamra vagy valami", tehát semmi konkrét, csak egyszerűen nem akarsz ott lenni, viszont július vége van. Nagyon sok megoldási javaslatot kaptál: idénymunka, diákhitel. Neked nem jó semmi ezek közül, te simán csak azt akarod, hogy fizessenek neked szállást másfél hónapra, és te meg majd elleszel. Hát ez nem így működik, és a szüleid jól teszik, hogy nemet mondanak.
2020. júl. 26. 14:08
 29/87 A kérdező kommentje:
Mindig mondogattam nekik, hogy majd a nyáron szeretnék dolgozni és ez miért lenne fontos, konkrét lehetőségeket is mutattam nekik (jelentkezni nem jelentkeztem, mert amíg nem megoldott a bejárásom, addig nem láttam értelmét), de mindig annyival zárták le, hogy "hát ez sajnos xy városban van, pedig egész jó lenne". Szóval úgy állnak hozzá, hogy ami nem itt van (és itt nincs semmi) az kapásból nem is jó és így "sajnos" szóba sem jöhet.
2020. júl. 26. 14:22
 30/87 anonim ***** válasza:
98%

Diákhitelt nem szeretnék igényelni

akkor maradsz a pici popódon otthon.

2020. júl. 26. 14:28
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!