Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Szerintetek nagy kérés lenne,...

Szerintetek nagy kérés lenne, ha a nyári szünet idejére szeretném, ha bérelnének nekem egy szobát?

Figyelt kérdés
Nagyon nem szeretek otthon lenni, a helyi lehetőségek és a környezet miatt. Egyszerűen semmit nem tudok csinálni és csak tengek-lengek itthon, mert nincsen se munka lehetőség, se tanulási lehetőség, se szórakozási lehetőség. Olyan mintha a nyári hónapok szimplán ki lennének szabva az életemből. Szeretnék végre kezdeni magammal valami hasznosat és hiányoznak a barátaim is. A környező települések is hasonló kaliberűek, a legközelebbi épkézláb város kb. 2 órára van tőlünk. Az egyetemen kollégista voltam, de a nyáron nincsen lehetőségem kollégiumot igényelni. Ha nem szeretnék itthon szenvedni, akkor én más megoldást nem igazán látok, csak a szoba bérlést. Én nem tudnék mindent magamnak fizetni, így a szüleim támogatására van szükségem (max. utólag ki tudnám fizetni, ha dolgozni tudnék). Viszont őket nem érdekli, nem veszik komolyan vagy éppenséggel megsértődnek miatta, mert nekem biztos velük van valami bajom és azért nem akarok otthon lenni.
2020. júl. 26. 11:46
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 31/87 anonim ***** válasza:
97%
Nézd, a szüleid úgysem mennek bele ebbe a szobabérlésbe, hogy ők fizessék. Itt hiába győzködsz mindenkit, hogy így lenne jó, ha a szüleid nem tudod meggyőzni. Tudom, hogy nem erre vágysz, de az otton ülés helyett menj el most a Balcsira dolgozni, és gyűjtsd össze a pénzt. Így előbb-utóbb ki tudod majd fizetni azt a szobát az első hónapban, és utána meg már lesz munkabéred, amiből fizesd.
2020. júl. 26. 14:31
 32/87 anonim ***** válasza:
92%

Ha már korábban is tudtad hogy ezt akarod, miért nem dolgoztál egyetem mellett összespórolni a két hónap albérlet árát?

Amúgy meg rövid időre nem nagyon van tulaj aki kiadná neked.

Elég ciki felnőtt emberként a szüleidtől várni a megoldást.

2020. júl. 26. 14:31
 33/87 anonim ***** válasza:
100%

Igen, nagy kérés lenne.

Vegyél egy diák busz- vagy vonatbérletet augusztusra, olcsóbb, mint a szobabérlés. Mivel úgysem melózni mennél, ráérnél annyit utazni reggelente-esténként - addig sem unatkoznál.

Amúgy már csak 4 hét van a nyárból, azt már csak-csak kibírod valahogy otthon.

2020. júl. 26. 15:15
 34/87 anonim ***** válasza:
86%
Te nem szeretnél ezt, nek szeretnél azt, a szüleidnek is joga van nem szeretni téged fullra eltartani, meg a plusz elvárásaidat. Oldd meg.
2020. júl. 26. 16:01
 35/87 anonim ***** válasza:
17%

Ez csak a csóróknak nagy kérés.

És a legrosszabb helyen kértél tanácsot, itt az egyetemista már nem ember, már önállóan kéne fizetnie mindent, mert ők már 10 évesen dolgoztak.

Ha anyagilag nem gond, kérd meg a szüleidet nyugodtan. Én biztosan segítenék a lányomnak.

Sőt, az enyémnek kocsit és lakást is veszek. Csak hát itt ilyen nem létezik :)

2020. júl. 26. 16:19
 36/87 anonim ***** válasza:
66%
Áruld el kedves utolsó, hogy miben jobb, ha mindent a segge alá raksz a gyereknek? Szerinted milyen ember lesz belőle?
2020. júl. 26. 16:48
 37/87 anonim ***** válasza:
97%

Ez olyan, mint amikor a Rémrendesben Peggy összejön egy gazdag pasival. Mondja neki a faszi, hogy főzzön vacsit.

Erre Peggy meglepődik, hogy de hát gazdag, miért nem mennek étterembe?

Erre a faszi: Igen, az vagyok, és az is szeretnék maradni.

Lehet szüleid is így vannak.

2020. júl. 26. 16:56
 38/87 anonim ***** válasza:
22%
#36 Nekem a seggem alá raktak sok mindent, és tisztességes ember lett belőlem, dolgozom, jótékonykodom, rendes vagyok másokkal, stb. Ez csak itt a GYIK-en valami becsípődés, hogy akit nem raknak ki tizennyolc évesen az utcára, abból semmirekellő lesz, aki ötvenévesen is elvárja, hogy húszezresekkel fűtsék a szobáját.
2020. júl. 26. 17:10
 39/87 anonim ***** válasza:
66%

Miért jó? Mondjuk mert van ideje tanulni, nem szívózik a diákmunkával, megtanul fiatalon vezetni és rutint is szerez. Talán ezért jó.

Ja és nem lesz ettől senki életképtelen, ez csak egy nagyon kellemes duma azoknak, akik nem tudják megtenni.

Biztos sokkal jobb lenne, ha még albérletet is fizethetne és a büdös életben nem jönne össze neki saját lakásra úgy elugrottak az árak.

2020. júl. 26. 17:11
 40/87 anonim ***** válasza:
72%

Hogy ugrottak az árak? Ja, hogy csóró vagy és még ez is sok neked? Akkor meg ne osszad az észt a semmire.

38# mindenki ezt hiszi magáról.

2020. júl. 26. 17:54
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!