Miért lesznek szülök olyanok akik nem tudják/akarják rendesen elindítani a gyereküket az életben?
Az egyik ismerösöm szüleitöl kapott megyeszékhelyen a legjobb környéken 55 millio forint értékben újépítésü ikerházat,de a szülök még 10 et ráköltöttek hogy befejezett legyen.
Most munkanélküli az ismerösem és párja,ezért szülök havi 200 ezret utalnak nekik(ez már túlzás)
Milyen normális szülök nagyon irigy vagyok.
Az enyémek pedig azzal letudták hogy tanítattak.
0 ról kell indulnom, ha havonta 150 ezret is teszek félre ingatlanra akkor is 35 év múlva leszek ott mint normális szülök mellett kezdtem volna...
Gyereket biztos nem vállalnék, nagyon sok pénzbe van normálisan felnevelni, én meg nem akarnám úgy nevelni mint engemet neveltek és semmivel útnak ereszteni. Szóval illuzió hogy állam ad jó hitelt, de összeségében a gyerek többe fog kerülni mint amennyit ad.
A brazilok közé nem szeretnék ingatlant, annak semmi értelme nem lenne hogy rettegek a környéken és nyugalmam sincs.
Abban igaza van a kérdezőnek, hogy "illene" jól elindítani a gyereket.
Csak ugyen mikortól, hogyan, mi alapján dől el, ki vállaljon gyereket és ki nem?
Csak a saját szüleim nézve, apám még a piálás mellett is dolgozott eleinte, meg támogatták a szülei így 30 éves korára 120 nm-es családi háza volt, 35 évesen meg már 2 gyereke. Csak közben elveszítette a munkáját, összetörte a kocsit, ugrott a jogsi és maradt egy piás segélyes. Így egy relatív jó módból lecsúsztunk arra a szintre, hogy anyám minimálbéréből voltunk eltartva 4-en.
Ezzel szember rokonunk akik nem kerestek őrülten jól (sefteltek, piacoltak, hogy kicsit jobb legyen) fogta magát és elment 40+ évesen főiskolára majd továbbképzésre, előléptették a munkahelyén is, és nagyságrendekkel megugrott a fizetése. Rögtön vettek 1 lakást amivel elindították a gyerekeket, felújították a családi házat, meg költöttek a hobbijukra.
Másik rokonunk is elkezdett egy hatalmas házat. Bedőltek teljesen a szüleitől kapott kis panelban nevelték fel a gyerekeiket. Majd 40+ évesen bejött neki egy vállalkozás, azóta a félbe hagyott házat szépen csinálgatják, és kényelmesen megélnek.
Szóval simán megvan a lehetősége annak, hogy valaki menet közben sokkal jobb vagy sokkal rosszabb szintre sodorja magát. Mert azt látom, bármerre is jutott aki jutott, az 90%-ban magának köszönheti.
Nekem sem igazán tudtak segíteni a szüleim anyagilag. De ezt akkor sem , és most sem róttam fel nekik.
Viszont ha a számba tettek volna mindent , akkor nem érem el azt amit eddig saját erőből elértem. Nem tapasztalom meg azt amit meg kell hogy tapasztaljon az ember.
Én sem fogok semmit a gyerekeim segge alá tenni , tapasztaljanak kicsit, tanulják meg a pénz értékét, tanulják meg mi a munka, tanulják meg értékelni a dolgokat. Aztán majd ha úgy állok, és ezek megvannak , akkor valószínűleg igen , támogatom őket anyagilag.
Szerencsétlen szüleidet "nem normàlisnak nevezed" mert nem toltak a segged alá 50 millás házat? Jaaa meg csak taníttattak? Csak???? Hallod te magad? Szerinted hány ember van akit még taníttatni sem tudnak, ő gürizik levelezőn meló mellett hogy diplomája legyen, mégsem a szüleit szidja. Eszem megáll. Jaaa és persze hogy te nem akarsz gyereket, tehát a kis buksidban úgy néz ki a történet, hogy a szüleidnek kutya körelességük 2 ember egzisztenciàját megterenteni a tiéd meg az övék, te meg csak élnél a segged alá tolt javakkal, és nem lenne gondod senkire. Jajjj de èdi. És a szüleid a nem normálisak mi?
Amúgy nem tudom mi ez a luxus igény hogy te kp ra akarsz házat. Az emberek nagyrészének hitele van, ami ha ésszerű a fizetéshez képest és nem 40 évre szól nincs is vele semmi baj. Csak az ilyen rátarti kis görcsök hiszik, hogy nekik az életben minden alanyi jogon jàr merr mèltóztattak kibújni anyuci valagából.
Nem azért nem normálisak mert nem kaptam házat.
Azért nem normálisak mert hatalmas vagyonuk van és abból csak magukra gondolnak, egy nyomorult panelnak is örültem volna hogy eltudjak normálisan indulni az életben.
Képzeled én nem fogok hitelre gyereket vállalni, a semmire nem csinálok gyereket, amig nincs egy nyomorult ingatlanom sem, 20 év lesz a jelenlegi árak mellett hiába nő a fizum évente +10-15% ingatlan áremelés . Így aztán örülök ha lesz egy panel lyukam elfogadható helyen. Mert rohadtul nehéz az élet hogy lakhatást fizetnem kell, rezsit , alap dolgokat, nagyon örülök hogy marad 100+ körül vmi. De ember, így is évtizedekről beszélünk hogy legyen hol élni.
Hogy ne utolsó rabszolga legyek.
Ez szüleim hibája mert tudnánank de nem adnak, akkor kárnak csináltak meg.
Szenvedés az élet hogy szegénynek születtem.
Ezen az oldalon minden rinyagép anyja apja multimilliomos érdekes mód. Hihető. De ha így is lenne sincs jogodod ilyen stílusban követelőzni, meg nem normálisnak nevezni a szüleid akik "csak" kitaníttattak.
Egyem az uri lelked, te hitelre nem csinálsz gyereket, meg gondolom semmit....akkor éljél 50 évesen is majd otthon és nyavajogj, vagy tömd vad idegenek zsebét albérlet pénzzel. Tényleg jobb mintha tököt növesztenél és tennél magadért valamit. De nem, követelőzni a semmire könnyebb.
Mit tettél te le eddig az asztalra életed során amiért szerinted neked alanyi jogon jár a sok 10millás ház? Megszülettél, értjük.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!