Miért lesznek szülök olyanok akik nem tudják/akarják rendesen elindítani a gyereküket az életben?
Az egyik ismerösöm szüleitöl kapott megyeszékhelyen a legjobb környéken 55 millio forint értékben újépítésü ikerházat,de a szülök még 10 et ráköltöttek hogy befejezett legyen.
Most munkanélküli az ismerösem és párja,ezért szülök havi 200 ezret utalnak nekik(ez már túlzás)
Milyen normális szülök nagyon irigy vagyok.
Az enyémek pedig azzal letudták hogy tanítattak.
0 ról kell indulnom, ha havonta 150 ezret is teszek félre ingatlanra akkor is 35 év múlva leszek ott mint normális szülök mellett kezdtem volna...
Azt írtam hogy jó esetben is a legjobbat feltételezve max 150 ezret tud valaki félretenni azt is megszorításokkal, akkor 35 év múlva lesz olyan ingatlanja.
5%os hozamnál semmilyen "forgatással" sem lesz több kockázat nélkül. A gond az hogy 10% viszont az ingatlanárak emelkedése.
Azért a válaszok fele vicces kaptak ingatlant de az semmi,ugyanott vannak mint akik nem kaptak szerintük.
Nekem max bivajökörfütanyán lehet belátható idön belül,vagy életem alkonyán,mert szüleim úgy vállaltak hogy csak minimumot kapom.
Tény, hogy a kérdésben lévő szülők már a túlzás kategória, de sajnos tényleg nem mindegy, kit mennyire tudnak elindítani az életben.
Legtöbb ismerősöm aki lakást kapott, egyszerűen előrébb van az életben. Nem sokkal, de tény, hogy más az, ha sajátod van, meg más ha nulláról kell kezdened mindent.
Ha alapból nézem, diákhitel, jogosítvány, fogászati kezelések, csomó kiadás amit másnak a szülei állnak az nekem összesen közel milliós nagyságrend volt.
Csak a lakhatást nézve, elment már 3+ millióm az évek alatt és csak szobát tudtam bérelni. Most már lakást bérelek, egyedül élek, de hatalmas kiadás is. És még így is muszáj gyűjtenem a sajátra.
Azt mondjuk hozzá tenném, mindenki a maga szerencséjének kovácsa.
Nyilván korlátozva vagy, de rajtad is áll, hogy mire viszed. Attól, hogy nem támogatnak, nem kapsz házat, pénzt,még rajtad áll, hogy kitanulsz valamit, kitartó vagy, jól helyezkedsz. Elérhetsz simán egy relatív jó fizetést, amivel már simán ki lehet fizetni egy albérletet, lehet venni egy kisebb autót, és onnantól majdnem ugyanott vagy, mint azok akik "mindent megkaptak".
Mert persze, albérlet kidobott pénz, nem lesz a tiéd, blablabla. De nem anyádékkal élsz, nem másokhoz kell alkalmazkodnod, tető van a fejed felett. Egy bútorozatlant még be is tudsz rendezni az ízlésedre alakítva valamelyest. Minden mást meg ugyanúgy lehet csinálni, mint annak akinek lakása van.
Szerintem igaza van a kérdezőnek.
Ha luxust nem is tud mindenki, de azért valamit kellene. Én megtehetem, meg is adom a gyerekemnek.
Ő előnyben lesz másokkal szemben és nekem az ő jóléte mindennél fontosabb.
Ha te eldöntötted, hogy örök szolga leszel akkor legyél az, de ne nyavajogj, hogy szar az életed ha semmit nem teszel érte, hogy jobb legyen.
Tegyük hozzá, 150 ezret félre teszel, akkor 5 év alatt megvan az önerő egy saját kis házhoz, lakáshoz. Nyilván nem mindegy, hol és merre, de egy kis lyukat már pesten is ki lehet fogni.
Ha valakinek van párja, plusz vállalnak 1-2 gyereket is akkor meg simán kijön hitellel egy már élhető lakás.
Nyilván nem lesz kacsalábon forgó vár, de szerintem egy szorgalmas és talpraesett ember még "szorgos hangyaként" is meg tudja teremteni a normális élet feltételeit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!