Mit tegyek, ha már rendesen ingerült vagyok az idióta testvéremtől?
Van egy öcsém, állandóan beszólogat, meg folyton idegesít. Bejön a szobámba és nem hagy békén. Amikor mondom, hogy takarodjon ki, akkor nem megy, és nekem ezért meg kell ütni, hogy kimenjen. Ha kimegyek a konyhába, ő is kijön, és sokszor direkt lassan teszi be a kaját a mikróba, és lassan veszi ki direkt, hogy ideges legyek. Élvezi, hogy idegesíthet. Anyámék szemében én vagyok a rossz, mert mindig ő a nebáncsf....asz virág, aki mindig csak játszani akar velem. Hát velem ne játszon. Vagy ha annyira akar velem játszani, akkor ne így tegye. Hívom focizni, hívom filmet nézni, nem jön. De amikor nem hívom, akkor mindig itt van, és lefekszik a földre és halottnak tetteti magát, hogy ezzel idegesítsen. Nem tudom figyelmen kívül hagyni, próbáltam már vele nem foglalkozni, de 1. Nem tudom, mert már olyan szinten egy idegbeteg állat vagyok, hogy még akkor is elkezdek kiabálni, ha csak meglátom. 2. Ha meg mégis sikerül felülkerekednem az indulataimon, akkor addig csesztet, ameddig ideges nem leszek.
Folyamatosan ingerült vagyok, főleg amikor itthon van. Félek, hogy majd ez a párkapcsolatomba is így lesz, hogy a legkisebb dologra is ugrok, és félek, hogy bántalmazó leszek. Az öcsémet szoktam lökdösni, amikor nem hagy békén, van, hogy a fülét húzom, de már olyan szinten, hogy az egész feje belefájdul, hozzáteszem, megérdemli.
Anyámékkal erről nem lehet beszélni, mivel fizikai képtelenség, hogy egynél több agysejtjük legyen.
Az öcsém 13, én 16 éves vagyok.
Ne legyél idegbeteg. Legyél türelmes,csak azért csinálja,mert tudja, hogy téged ez idegesít. Bejön a szobádba kérd meg,hogy menjen ki,ha nem megy ki menj ki te. Nem lesz miért bent maradnia. Vagy kulcsold be.Lassan teszi be a mikróba a kaját? Ülj le várd ki közben csinálj mást egyáltalán ne figyelj oda rá. Ne is nézz oda. Csúnyákat mond neked,engedd el a füled mellett,ne állj bele a konfliktusokba. Ha nem adsz neki semmilyen visszacsatolást,hogy téged idegesítenek ezek a dolgok előbb utóbb abba hagyja.
Tudom, hogy miről beszélek én meg az öcsém között is 3 év van. Már felnőttek vagyunk,de ebben a korban,amiben most ti vagytok állandóan szivattuk bántottuk egymást, és ez azért volt gáz,mert mindketten küzdősportolók voltunk nemzetközi elismerésekkel. Konkrétan volt, hogy úgy széjjel vertük egymást, hogy ki kellett festeni,mert folyt a vér vagy levertük a Tv-t verekedés közben és éppen időben elkaptuk,vissza tettük a helyére és ütöttük egymást tovább. (Ezen a mai napig jókat nevetünk.) Anyuék egy idő után már annyira unták, hogy már azt mondták, hogy kint öljük meg egymást,mert már nem bírják idegekkel az állandó verekedést. Valószínűleg nálatok is már nagyon unják a szülők. A múltbéli dolgok ellenére nagyon szeretem az öcsémet és így felnőtt fejjel nagyon jóban vagyunk. Nem is tudom, hogy mi lenne velem nélküle. Mindenben segítjük egymást és a legjobb nagybácsi. Imádja a kislányomat.
Valószínűleg nálatok is elmúlik majd ez az időszak. Addig meg kitartást és tényleg próbálj meg te lenni az okosabb,aki kitér a konfliktusok elől. Ja és attól, hogy megvered nem lesz semmi sem jobb vagy nem fog megváltozni csak újabb problémát csinálsz magadnak.
Az öcséddel kéne megértettned ,hogy haggyon neked személyes teret és ne zavarjon mindig.
Az ajtódat nem lehet bezárni ,vagy zárat szereltetni rá ? Az sok mindent megoldana....
De amúgy ez egy "természetes" dolog ,a kisebb testvérek általában szeretnek az idősebb tesón lógni.
Előszőr is beszélj az öcséddel ,hogy zavar téged az ,hogy egyfolytába bejár a szobádba és piszkál téged. Mond neki ,hogy vegyen vissza magából. Ha ez nem megy ,akkor állj a szüleid elé és mond el nekik a problémád. Ha nem érdekli őket ,vagy pedig téged hibáztatnak ,akkor keress más megoldást.
Példáulj menj be te is a szobájába és kezd el idegesíteni őt. (Erre lehet mondani ,hogy gyerekes megoldás meg stb ,de amíg a kisebbik tesó nem fogja megtapasztalni ,hogy milyen az ,amikor valakit idegesítenek ,akkor addig úgy sem fog leállni vele)
Vagy pedig próbálj vele nem foglalkozni , ne szólj hozzá stb ,hátha megunja egy idő után.
Azért ne üsd meg őt. Tudom ,hogy mennyire idegesítő ,ha valaki piszkál ,viszont megkell értened ,hogy amíg a tesóddal erőszakos vagy ,addig a tesód nem fog leállni és a szüleid is téged fognak hibáztatni ,ha mondjuk sírva megy hozzájuk ,hogy bántottad.
Ezekkel a rossz szokásokkal minél elöbb lekell állnod ,mert sem neked sem másnak nem teszel vele jót
(Az öcsédnek azért nem jó ,mert fáj neki ha megütöd ,neked meg azért nem jó ,mert mind a kiabálás ,mind az erőszakosság megragadhat benned ,és akár mád szituációlban,kisebb veszekedéseknél is előjöhet.)
Mindenesetre sok sikert kívánok ! :)
"fizikai képtelenség, hogy egynél több agysejtjük legyen"
Nem te vagy az aki tegnap azt kérdezte hogy mit tegyen mert az anyukája külföldre megy és rá akarják kényszeríteni az összes házimunkát mert lányt? :D
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!