Miért lesznek szülök olyanok akik nem tudják/akarják rendesen elindítani a gyereküket az életben?
Az egyik ismerösöm szüleitöl kapott megyeszékhelyen a legjobb környéken 55 millio forint értékben újépítésü ikerházat,de a szülök még 10 et ráköltöttek hogy befejezett legyen.
Most munkanélküli az ismerösem és párja,ezért szülök havi 200 ezret utalnak nekik(ez már túlzás)
Milyen normális szülök nagyon irigy vagyok.
Az enyémek pedig azzal letudták hogy tanítattak.
0 ról kell indulnom, ha havonta 150 ezret is teszek félre ingatlanra akkor is 35 év múlva leszek ott mint normális szülök mellett kezdtem volna...
"Imádom" az olyan kérdéseket, amikről süt, hogy kifejezetten polgárpukkasztásnak, provokálásnak írták ki.
Az lenne a legjobb, ha az ilyen felhasználókat azonnal törölnék a kérdéssel együtt.
4-es vagyok még egy gondolattal egészíteném ki, hogysaját példát is hozzak: én nemhogy nulláról, hanem mínuszból indultam az életben, mert pont akkor diplomáztam, amikor csúcson volt az egész devizahiteles szarság és azért kellett diákhitelt felvennem, hogy a rezsit abból fizessük. Az egyetem alatt végig dolgoztam, és mind a mai napig nem érzem úgy, hogy engem büntetne az élet, sőt, hálás vagyok a nehézségekért, mert a kortarsaimhoz kepest én a jég hátán is megélek, és ami után keresztül mentem, úgy érzem, hogy jöhet bármi, meg fogom oldani.
Szóval csak arra akarok rávilágítani ezzel, hogy tényleg minden fejben dől el, ha te eldöntöd, hogy harcolsz és nem süppedsz bele az irigységbe, akkor előre fogaz tudni lépni az életben.
Gondolom, hogy rossz érzés, hogy ekkor hátránnyal kell indulnod az életben, de a bosszankodás nem segít. Próbáld elfogadni a sorsod és a jelenlegi helyzetből kihozni a legjobbat.
Valóban, sokkal jobb életstratégia az, hogy kapsz anyagi segítséget a szüleidtől a tanulmányaidra, a fejlődésedre a fiatal éveidben, esetleg beszállnak az első lakásod megvásárlásába is. És amikor lesz gyereked már te úgy neveled őket, hogy te is félreteszel születésük óta a jövőjükre.
Én felismertem ezt, noha nem kaptam semmilyen anyagi segítséget a szüleimtől és 1 bőrönddel vágtam bele az életbe. Közel 40 évesen még nincs lakásom (és valószínű nem is fogok örökölni), kocsim sose lesz, de VAN jelentősebb megtakarításom és azt elterveztem, hogy a lányom nem üres fenékkel fogom az életbe indítani...
Az én szüleim gazdagok de gyerekeik helyett magukra költik az egészet ezért is idegesítö hogy lenne miböl de nem. Öröklés várhatoan 60+ év felett lesz szóval életemet nem befolyásolja.
Gyerekeim nem lesznek mert nem akarok nyomorba csinálni egyet.
A 150 ezer ft csak példa volt, ha valaki annyit takarít meg akkor is 35+ év elérni amit írtam ha 300 ezret akkor 17+ év.
Tehát belátható hogy örökre senki leszek ez eldöntetett születésem pillanatában. Hacsak nem leszek vmi vezérigazgató vagy világmegrengetö vállalkozó. Persze az ingatlanárak éves szinten +10% nönek. El sem lehet képzelni a szerencsét aki kap az élete legnagyobb terhétöl szabadul meg
Kocsim nekem sincs és sohasem lehet valszinüleg mert kell pénzt gyüjtenem ingatlanra talán 40-50 leszek ott mint màs 20 éves korban normális szülök mellett.
Tudom hogy ez van a semmiböl valamit borzalmasan idegesít stresszel hogy ez jutott nekem
Szedd össze a koronavírust s köhögj a szüleidre hetekig, így hamarabb tudsz örökölni tőlük s kevesebbet irigykedhetsz:DDD
Kegyetlen nehéz az élet, ha 150-et félre tudsz tenni:DDD
Akkor már csak forgatni kellene tudni..., de hát van ki ért a pénzhez, van ki csak kapja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!