Középkategóriájú családban átlagos zsebpénz gyermeknek?
12 éves, 15 éves, 19 éves
Kaja lakhatás az van amúgy is.
Tehát ruhákra, magáncikkekre, félretenni stb.
Nem, nem fogjuk kiboszni a 19 évest bányába mint ahogy más proletár magyar családoknál szokás, vagy elküldeni gyárba..
köszönöm
131. Tehát a gyerek általános iskolás, 8. osztályos. Suli után általában nem jön haza egyből, hanem a barátjával vagy a barátaival lóg egy kicsit. Ebédet nem eszik a suliban mert ehetetlen. Így tulajdonképpen azt eszi, amit itthon eszik + amit vesz magának. Nem értem, mit nem lehet ezen érteni. Nem "pluszban" kapja a péksütit, hanem ez neki a kajája.
Fent írja valaki, hogy a gyerek drágább telefonra gyűjt mint amit a szülő megvenne neki. És kinek a pénzét gyűjti? A szülőét. Remek. Szóval végső soron ugyanúgy megkapja a drágább telefont a szülő pénzéből, csak még van egy kis rossz érzése, hogy apa/anya nem veszi meg nekem a jó telefont, így a zsebpénzemet vagyok kénytelen erre költeni. Ennek bővebben mi értelme van egyébként? Én megveszem a gyereknek azt a telefont, amit jónak látok (konkrétabban iPhone-ja van de nem a legújabb, hanem még egy 8-as, igaz, nekem is az van), be van fizetve olyan adatcsomagra, hogy kényelmesen ellegyen vele.
Ezen felül főleg én járok vele ruhát vásárolni, odamegyünk a ruhaboltba, kiválasztja azokat, amelyek tetszenek neki, én meg kifizetem. Közben azt is kontrollálom, hogy mi az az árszínvonal, amit megengedhetünk magunknak, és ha túl drága cuccokkal jön, akkor azt nem veszem meg. Pl. nem kapott Vans cipőt 35 ezerért, helyette be kell érnie 12 ezer forintos Adidassal szegénynek.
És ha bármi másra pénz kell neki, akkor kér rá.
Én megértem, hogy meg akarjátok tanítani a gyereket gazdálkodni, de én meg ezt a rendszert csinálom, így nem kell feszengenie, beosztania stb. csak értelmesen költenie. Itt is van kontroll természetesen, mint írtam. Szerintem ez is egy fair álláspont, csak más, mint a zsebpénzadós-beosztós.
136!
Nyilvánvalóan egy tiniről van szó, aki jó esetben nem is hordja fél évnél tovább a cipőjét, mert addigra már másik tetszik neki.
138!
Jaja, az rendkivul igenyes lehet....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!