Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Középkategóriájú családban...

Középkategóriájú családban átlagos zsebpénz gyermeknek?

Figyelt kérdés

12 éves, 15 éves, 19 éves

Kaja lakhatás az van amúgy is.

Tehát ruhákra, magáncikkekre, félretenni stb.

Nem, nem fogjuk kiboszni a 19 évest bányába mint ahogy más proletár magyar családoknál szokás, vagy elküldeni gyárba..

köszönöm

2020. júl. 20. 12:46
 131/163 anonim ***** válasza:
100%
#129 ha kaját kap, miért éhezne hó közepétől? És akkor miért kell pluszba peksuti, meki stb..?
2021. jan. 8. 10:47
 132/163 anonim ***** válasza:
27%

131. Tehát a gyerek általános iskolás, 8. osztályos. Suli után általában nem jön haza egyből, hanem a barátjával vagy a barátaival lóg egy kicsit. Ebédet nem eszik a suliban mert ehetetlen. Így tulajdonképpen azt eszi, amit itthon eszik + amit vesz magának. Nem értem, mit nem lehet ezen érteni. Nem "pluszban" kapja a péksütit, hanem ez neki a kajája.

Fent írja valaki, hogy a gyerek drágább telefonra gyűjt mint amit a szülő megvenne neki. És kinek a pénzét gyűjti? A szülőét. Remek. Szóval végső soron ugyanúgy megkapja a drágább telefont a szülő pénzéből, csak még van egy kis rossz érzése, hogy apa/anya nem veszi meg nekem a jó telefont, így a zsebpénzemet vagyok kénytelen erre költeni. Ennek bővebben mi értelme van egyébként? Én megveszem a gyereknek azt a telefont, amit jónak látok (konkrétabban iPhone-ja van de nem a legújabb, hanem még egy 8-as, igaz, nekem is az van), be van fizetve olyan adatcsomagra, hogy kényelmesen ellegyen vele.

Ezen felül főleg én járok vele ruhát vásárolni, odamegyünk a ruhaboltba, kiválasztja azokat, amelyek tetszenek neki, én meg kifizetem. Közben azt is kontrollálom, hogy mi az az árszínvonal, amit megengedhetünk magunknak, és ha túl drága cuccokkal jön, akkor azt nem veszem meg. Pl. nem kapott Vans cipőt 35 ezerért, helyette be kell érnie 12 ezer forintos Adidassal szegénynek.

És ha bármi másra pénz kell neki, akkor kér rá.

Én megértem, hogy meg akarjátok tanítani a gyereket gazdálkodni, de én meg ezt a rendszert csinálom, így nem kell feszengenie, beosztania stb. csak értelmesen költenie. Itt is van kontroll természetesen, mint írtam. Szerintem ez is egy fair álláspont, csak más, mint a zsebpénzadós-beosztós.

2021. jan. 8. 11:44
 133/163 anonim ***** válasza:
18%
Ui: hogy el ne felejtsem, mert ugye lánygyereknél még egy komoly kiadás van, az illatszer. Ezt is pont úgy csináljuk, hogy elmegyünk együtt és amiket kér azokat megveszem neki, legyen bármilyen női cucc, jó a viszonyunk, simán megbeszélünk / megveszünk együtt mindent (óvszert stb. is). Vagy felhívom a dm-ből, hogy mit kér. Szóval úgy viselkedünk együtt, mint akik vagyunk: háztartásként. Én erre tanítom a gyereket, hogy egy csapat vagyunk, igaz én keresem a pénzt, de együtt költjük el szükségletekre, ennek van egy rendszere.
2021. jan. 8. 11:48
 134/163 anonim ***** válasza:
9%
12 ezerért milyen adidast kapott szerencsétlen? XD deichmannban voltatok?
2021. jan. 8. 13:56
 135/163 anonim ***** válasza:
95%
Igen, a Deichmannban. Mi a bajod vele? Ez csak egy cipő.
2021. jan. 8. 13:58
 136/163 anonim ***** válasza:
0%
Igen, csak egy cipő. Talán bírni fogja fél évig.
2021. jan. 8. 16:22
 137/163 anonim ***** válasza:
82%

136!

Nyilvánvalóan egy tiniről van szó, aki jó esetben nem is hordja fél évnél tovább a cipőjét, mert addigra már másik tetszik neki.

2021. jan. 8. 16:25
 138/163 anonim ***** válasza:
16%
Miért tetszene neki más? :D Én még mindig nyúzom azt az Adidas cipőt, amit 15 évesen vettem magamnak 30 ezerért. Ennek már 7 éve.
2021. jan. 8. 16:29
 139/163 anonim ***** válasza:
18%
136. Ha fél évet kibír egy csuka, az kamaszoknál már jó arány. A Converse se bírná tovább tripla annyiért.
2021. jan. 8. 16:29
 140/163 anonim ***** válasza:
36%

138!

Jaja, az rendkivul igenyes lehet....

2021. jan. 8. 16:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!