Középkategóriájú családban átlagos zsebpénz gyermeknek?
12 éves, 15 éves, 19 éves
Kaja lakhatás az van amúgy is.
Tehát ruhákra, magáncikkekre, félretenni stb.
Nem, nem fogjuk kiboszni a 19 évest bányába mint ahogy más proletár magyar családoknál szokás, vagy elküldeni gyárba..
köszönöm
#100 Minden szociológiai kutatásban benne van.
Bár elég hozzá nyított szemmel járni Magyarországon.
Tudom, hogy ez nem normális.
Szomorú is nagyon.
De attól, hogy 0%-ra lepontoznak. Nem veszik tudomássul az emberek. Még tény marad. Én pedig csak egy közismert tény kapcsán, a rossz hír közlő "bűnös" vagyok.
#98 + Senki nem azért drogozik mert megteheti. Hanem mert komoly problémái vannak.
És lakkótelepeken gyakrabban cigiznek a gyerekek, mint a Svábhegyen. Pedig a Svábhegyen szinte bíztosan több zsebpénzt kap.
Plusz a rossz tanulmányi eredményekért megvont zsebpénz sem szűlt soha jót. De a gondoskodás megvonása az igazi probléma.
Egyszer pislogtam, amikor ELTE-s volt évfolyamtársakkal zenét hallgattunk és sőröztünk. Hatan voltak ott, a többiek Könyvtár szakosak voltak. Köztudott, oda kell a legkevesebb pont. Mindenki ott elit gimibe járt, ahhol ők nem tudtak jól teljesíteni. Az ő hármasaik, átlagos gimiben csillagos ötösök lettek volna.
Idősebb testvékeik mind jó eredménnyel éretségiztek.
Nem volt zsebpénzűk, de amin pisligtam, hogy egy kívételével mind budai gyerekek volt, és egyetemi évek alatt mind rendszeresen szípuzott. Jobb mintha heroinisták lettek volna. Mert az egyetem után, már csak egyik budai szípuzott csak. Szülők irreális elvárások miatt a vidéki lány kívételével, aki könytáros lett, az elit gimázium és náluk abból következő könyvtárszak miatt, kitörölheték a hátsójukat a diplomájukkal.
#104 :D
Bár a főhuszár többet is ad " ruhákra, magáncikkekre, félretenni stb." célal. És nem is középosztálybeli. Magyarország száz leggazdagabb embere közt van. Nagy tőkés családok gyerekei zsebre tehetik, ha akarják. De attól még ő gazdag.
"Elég messze elér a kezem."
:DDD
"Senki nem azért drogozik mert megteheti. Hanem mert komoly problémái vannak."
Van, aki pont csak unalmaban próbálja ki, aztán úgy marad, raszokik.
#107 Ez egy urbanlegend. Önkénteskét három nyarat végigdolgoztam drogfüggőkkel.
Unalmában probálja kit, jelemzően gyerekkorában és komolyan érzelmileg elhanyagolt emberekre mondják.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!