Középkategóriájú családban átlagos zsebpénz gyermeknek?
12 éves, 15 éves, 19 éves
Kaja lakhatás az van amúgy is.
Tehát ruhákra, magáncikkekre, félretenni stb.
Nem, nem fogjuk kiboszni a 19 évest bányába mint ahogy más proletár magyar családoknál szokás, vagy elküldeni gyárba..
köszönöm
Szerintem a 20 éves már megkeresheti magának pl diákmelóval azt a pár tizezret havonta.
A 15 évesnek mondjuk a családi pótlék összege. A kisebbnek 5 ezer forint max.
12-10.000
15-15.000
19-20.000
Ha ezek a pénzek tényleg csak a mindenen felüli pénzköltés kategóriába esnek, akkor ennyit mondanék. Egy farmer nadrág átlagosan 6-7000 Ft, egy kis nasi vagy egy meki is belekerül 2-3000 Ft-ba, esetleg kozmetikai szerek... a világ összes pénzét el tudnám rájuk költeni :D de gondolom, hogy ezek is az alap cikkekbe tartoznak, így tényleg csak egy parfümre kb elég... iskolai büfében is fogynak a pénzek. Reálisan szerintem ennyi.
Nálunk: a 12 évesnek nem zsebpénze van, hanem “utántöltős” kártyája, azaz van a bankkártyáján 2000 forint, és ha vesz valamit, akkor este visszatöltöm.
A 20 éves pedig havi 60 ezret kap. Otthon lakik nálunk, azaz lakás-rezsi ingyen van, de kajákat részben magának vesz ebből. Viszont ha nagyobb kiadása van (kell számítógép stb.) akkor azt megveszem neki.
Én ha most lenne a gyerekem 12 es 18 körüli akkor 100 es 300€ kozott adnék neki kb. Attól függ nekik mire lenne igényük pluszban. Ha kevés nyílván többet adnék. Nekem mindig fontos volt hogy önálló legyek es legyen saját keresetem diákként is. Nem nagyon kaptam zsebpénzt mert mindent megkaptam tőlük amire szükségem volt. Később pedig dolgoztam.
Ha Magyarországon laknánk akkor nehéz kérdés otthon nagyon rosszak a fizetések és az infláció is katasztrófa ezért is jöttünk anno ki.
"ha vesz valamit, akkor este visszatöltöm"
Ezzel arra neveled, hogy nem kell beosztania a pénzt, mert úgyis visszanő...
126. vagyok. Arra nevelem, hogy egy család vagyunk, értelmes dologra költse a pénzünket. Ebből vesz magának kaját nap közben, vagy ha elmennek a mekibe a barátaival, vesz egy szendvicset stb. Jó oka van annak, hogy így csinálom – tudniillik pontosan látom, hogy a kis barátai mikre költik a zsebpénzüket (konkrétan cigi és alkohol), és köszönöm, de ebből nem kérek. Mit érek vele, ha kap mondjuk 10 ezer forint zsebpénzt egy hónapra, és utána vagy éhezik (mert mondjuk hónap közepén elfogy – miből vesz utána egy péksüteményt?), vagy pedig péksütire külön adok mellé pénzt?
Nem. A zsebpénz fogalma ebben az életkorban értelmetlen, hiszen úgyis én fizetem a kajáját, telefonját, ruháit, mindenét – mit zsebpénzezzünk?!
Azt vesszük meg amire szükségünk van, nem szórjuk el a pénzt. Erre tanítom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!