Hogyan lehetnék független a szüleimtől végre?(bonyolult)
30 éves férfi vagyok és a szüleim nem hagyják hogy magán életem legyen, meg már nem érzem túlságosan egészségesnek(árt az önbizalmamnak) hogy ilyen idősen is velük kell élnem.
A probléma az hogy egy falun élünk és nincs sok munkalehetőség. Ráadásul a munkámat is a szüleim szerezték anno, mert ők közalkalmazottak és nekem is intéztek ott egy helyet. Nagyon kényelmes 8 órás munka(amiböl csak pár órát kell dolgozni), amiért ugyan rendkivül keveset keresek nettó 165 ezer havonta + 30 ezer ft értékü jutattás havonta de mégis elég biztos állás itt.
A történetet bonyolítja hogy a szüleim örököltek Nyíregyháza belvárosában egy lakást amit nem használnak tehát(hiszen közalkalmazotti munka ideköti őket) lenne ahova időlegesen beköltözzek amig szüleim nem vonulnak nyugdíjba (10 év) .
Viszont épp ez az hogy engem is ide kötelezz a közalkamazotti munkám. Ráadásul csak érettségim van, illetve szakács szakmám (de csak 2 év tapasztalat) amúgy meg semmi (ezzel a közalkamazottival nem érek sokat mert mindenhol ismerősi alapon megy)
Kétlem hogy tudnék jobban fizető munkát ott így, sőt valószinűleg csak rosszabat.
Tehát nem igazán látok menekvést ebből a szituációból, valószinűleg még türnöm kell pár évet így.
Jelenleg történelmi csúcson vannak az ingatlan árak és mesterségesen gerjesztve állami támogatásokkal amely torzítja a piacukat, én az elkövetkező 10 évben korrekciót várok vagy legrosszabb esetben is stagnációt, Budapest egyes részeit leszámítva de az engem nem érint. Itt vidéken nem volt annyira extrém áremelkedés mint Budapesten és már most elkezdtek esni stagnálni az árak.
4-5% hozammal szoktam spórolni évente, tehát ha ténylegesen nincs is hozamom legalább a pénzem vmennyire megőrzi értékét.
Szóval nagyon valószinü hogy hitelre nem lesz szükségem 10 éves távlatban. Sőt akár megyeszékhelyen is megtudok venni majd lakást.
Nem akarom őket gondozni öreg korukban majd, és nem is várják el tudtommal, szóval azzal nem lehet majd ott tartani hogy költözzünk be 3-an egy 50m2 es lakásba, az nem elég élettér ha már most zavar az együttélés, szóval nem fogok velük megragadni.
Faluba nem járok sok helyre inkább közeli kisvárosba szoktam mert sokkal olcsóbb ott vásárolni, szóval nem tudom hol ismerkedhetnék itt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!