Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hogyan lehetnék független a...

Hogyan lehetnék független a szüleimtől végre?(bonyolult)

Figyelt kérdés

30 éves férfi vagyok és a szüleim nem hagyják hogy magán életem legyen, meg már nem érzem túlságosan egészségesnek(árt az önbizalmamnak) hogy ilyen idősen is velük kell élnem.

A probléma az hogy egy falun élünk és nincs sok munkalehetőség. Ráadásul a munkámat is a szüleim szerezték anno, mert ők közalkalmazottak és nekem is intéztek ott egy helyet. Nagyon kényelmes 8 órás munka(amiböl csak pár órát kell dolgozni), amiért ugyan rendkivül keveset keresek nettó 165 ezer havonta + 30 ezer ft értékü jutattás havonta de mégis elég biztos állás itt.

A történetet bonyolítja hogy a szüleim örököltek Nyíregyháza belvárosában egy lakást amit nem használnak tehát(hiszen közalkalmazotti munka ideköti őket) lenne ahova időlegesen beköltözzek amig szüleim nem vonulnak nyugdíjba (10 év) .

Viszont épp ez az hogy engem is ide kötelezz a közalkamazotti munkám. Ráadásul csak érettségim van, illetve szakács szakmám (de csak 2 év tapasztalat) amúgy meg semmi (ezzel a közalkamazottival nem érek sokat mert mindenhol ismerősi alapon megy)

Kétlem hogy tudnék jobban fizető munkát ott így, sőt valószinűleg csak rosszabat.

Tehát nem igazán látok menekvést ebből a szituációból, valószinűleg még türnöm kell pár évet így.

2020. júl. 18. 16:04
1 2 3 4 5 6
 11/59 A kérdező kommentje:

Úgy gondolom hogy még 10 évig velük kell élnem.

Nem tudom mikor lesz családom.

Nem beszélek magam ellen, csak elég bizonytalan vagyok, félek hogy rosszabb helyzetbe kerülnék.

Nem állítottam hogy kényelmes azt sem hogy nem menne, de van benne kockázat ha innét elmegyek.

Bizonyosságot szeretnék hogy egyértelmü legyen jó döntés elköltözni és ott keresni munkát, de sajnos nem látom ezt. Sőt munka szempontból elég szerencsés vagyok mármint olyan téren hogy nem veszíthetem el és nem kell megszakadnom, csak rosszul fizet és ide köt teljesen, pedig nem szeretek itt lakni szüleimmel.

2020. júl. 18. 16:57
 12/59 anonim ***** válasza:
59%
Igen, van benne kockázat. Az élet már csak ilyen. Azért kell a döntéseinket jól körbejárni. Megbeszélni a barátainkkal. (Nincsenek barátaid.)Egy pszichológussal vagy coach-csal - mondjuk jó drága, össze kell kuporgatni rá átbeszélni. A legrosszabb, amit tehetsz, hogy otthon ülsz, és várod, hogy a szüleid 10 év múlva elköltözzenek.
2020. júl. 18. 17:04
 13/59 anonim ***** válasza:
55%

Az is elég szánalmas, hogy 30 évesen, amikor a legaktívabbnak kellene lenned, az a fő szempont, hogy "kényelmes" a munka, mert alig kell valamit csinálni.

Te tényleg férfi vagy?? De komolyan... Ilyenkor kellene tele legyél ifjonti hévvel, energiával, ötlettel...

2020. júl. 18. 17:05
 14/59 A kérdező kommentje:

Van egy nagyon jó barátom,tudna munkát szerezni nekem több helyen is. De saját bevallása szerint is, ha fizetés és munka arányt nézzük akkor a jelenlegi helyemnél nincs jobb.

Nyilván ő is azt mondja hogy ennek ellenére is jobban járnék ha lépni mernék mert hosszútávon ez nem tesz jót.

Nem várom hogy elköltözzenek, mert amúgysem hagyják rám a házat, mert eladják és annak árából egészítik ki nyugdijukat, nyilván addigra már lesz elég pénzem hogy akár hitel nélkül is vegyek egy házat falun, vagy lakást a közeli kisvárosban.

Itt csak azt mondom hogy lehetne egy lakás Nyíregyen ahol 10 évig élhetnék lakbér fizetése nélkül és egyedül.

2020. júl. 18. 17:12
 15/59 anonim ***** válasza:
38%
És a 10 év alatt szépen összeszedhetnél normális mennyiségű pénzt. Igen, most elmész feketén vagy szürkén dolgozni, ha nincs más, de nem kell ennek örökké tartania. 5-6 éves tapasztalattal már komolyabb éttermekbe is elmehetsz majd vagy a spórolt pénz mennyiségétől függően akár saját helyet is nyithatnál. Vagy elmész pár évet külföldre, ha beszélsz idegen nyelvet.
2020. júl. 18. 17:15
 16/59 A kérdező kommentje:

Az a baj hogy ezzel a vírussal teljesen kinyirhatják a szakács munkát ha megint elrendelnek korlátozásokat, a fekete és szürke munkát pedig nagyon nem szeretném.

Angolul tudok, de külföldre csak végszükség esetén mennék ki.

2020. júl. 18. 17:39
 17/59 anonim ***** válasza:
81%
OFF tudom, de nekem is van olyan ismerősöm, akitől 20 éves kora óta halljuk: na még 5 év, aztán költözök. Lassan 40, és még mindig a szüleinél dekkol. Pénze lenne önálló lakásra, állása is lenne, csak az a még pár év.....és eltelt az élete ON
2020. júl. 18. 17:43
 18/59 anonim ***** válasza:

Igen, a szakácsok valóban reálisan ennyit dolgoznak ennyi pénzért főleg fiatalon.

De ők ezzel megalapoznak egy későbbi jobb munkahelyet. Vagy összeszednek annyi pénzt és tapasztalatot, hogy utána ott dolgozhassanak ahol akarnak és ne a pénz után kelljen futniuk.

Te viszont ha maradsz a seggeden 10 évente kapsz majd 20 ezer forint emelést ami meg az inflaciot is beleszámolva kevesebb lesz végeredményben mint most.

Kérdezem én ki járt jobban?

A gyakorlatilag ingyen lakhatás és szülőktől való önállósodás reményében lehet meg ugyanannyi fizuert is bevállalnám mint most.

2020. júl. 18. 17:44
 19/59 anonim ***** válasza:
66%

Megint ott van a “kell”

Nem nem KELL!!

2020. júl. 18. 17:50
 20/59 anonim ***** válasza:
78%
Látom, mindenre van kifogás. :D Mondjuk, mivel mást se csinálsz, csak azokat gyártod, így nem is csoda.
2020. júl. 18. 18:05
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!