Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hogyan lehetnék független a...

Hogyan lehetnék független a szüleimtől végre?(bonyolult)

Figyelt kérdés

30 éves férfi vagyok és a szüleim nem hagyják hogy magán életem legyen, meg már nem érzem túlságosan egészségesnek(árt az önbizalmamnak) hogy ilyen idősen is velük kell élnem.

A probléma az hogy egy falun élünk és nincs sok munkalehetőség. Ráadásul a munkámat is a szüleim szerezték anno, mert ők közalkalmazottak és nekem is intéztek ott egy helyet. Nagyon kényelmes 8 órás munka(amiböl csak pár órát kell dolgozni), amiért ugyan rendkivül keveset keresek nettó 165 ezer havonta + 30 ezer ft értékü jutattás havonta de mégis elég biztos állás itt.

A történetet bonyolítja hogy a szüleim örököltek Nyíregyháza belvárosában egy lakást amit nem használnak tehát(hiszen közalkalmazotti munka ideköti őket) lenne ahova időlegesen beköltözzek amig szüleim nem vonulnak nyugdíjba (10 év) .

Viszont épp ez az hogy engem is ide kötelezz a közalkamazotti munkám. Ráadásul csak érettségim van, illetve szakács szakmám (de csak 2 év tapasztalat) amúgy meg semmi (ezzel a közalkamazottival nem érek sokat mert mindenhol ismerősi alapon megy)

Kétlem hogy tudnék jobban fizető munkát ott így, sőt valószinűleg csak rosszabat.

Tehát nem igazán látok menekvést ebből a szituációból, valószinűleg még türnöm kell pár évet így.

2020. júl. 18. 16:04
1 2 3 4 5 6
 21/59 A kérdező kommentje:

Értem tekintsek rá egyfajta befektetésnek a jobb jövő érdekében ha lépek akkor hamarabb lehetek független és esetleg később lehet nagyobb fizetésem.

Viszont egyenlőre sajnos ki kell várnom.

2020. júl. 18. 19:33
 22/59 anonim ***** válasza:
75%

Úgy gondolom hogy még 10 évig velük kell élnem.

mert akkor mi lesz? ők beköltöznek a városi lakásba, a mostani eladják, hogy kipótolhassák a nyugdíjat, és te..? hová mész akkor?

cuccolsz velük 40 évesen? munka..?

ölég töketlen vagy, haver

2020. júl. 18. 19:40
 23/59 A kérdező kommentje:
Nem megyek velük(nem bírnám egy kis lakásban velük) de biztos hogy már tudok venni magamnak akkor saját ingatlant hitel nélkül is. Már most van jelentősebb megtakarításom, nyilván nem verem el a pénzt hanem teszem elfelé ezerrel és sporolok amennyire lehet
2020. júl. 18. 19:43
 24/59 A kérdező kommentje:
Nagyon kockázatkerülő vagyok, ha arra érted hogy "töketlen"
2020. júl. 18. 19:46
 25/59 anonim ***** válasza:
76%

arra értettem, igen

próbálj meg apránként kilépni a komfortzónádból. most könnyebb, mint 10 év múlva lesz/lenne

2020. júl. 18. 19:50
 26/59 anonim ***** válasza:
66%
Mennyi az a nagy megtakarítás? Miért vagy biztos benne, hogy 10 év múlva minden tökély lesz?
2020. júl. 18. 19:56
 27/59 anonim ***** válasza:
72%

Miért vagy benne biztos, hogy 10 év múlva elég lesz egy lakásra? 2010hez képest nézd meg a mostani ingatlan árakat.

Nem jó egy lakás, kis hitellel, fizethető törlesztőrészlettel, de van kivel megosztanod, mint 40 évesen magányosan beköltözni egy hitel mentes lakásba?

Inkább nek városba, keress barátnőt és munkát, hidd el jobban jársz.

2020. júl. 18. 20:16
 28/59 anonim ***** válasza:
73%
Az is kockázatos, hogy azt írod, velük kell élned. Tudod, miért? Bele fogsz ebbe ragadni. Akkor meg majd az lesz, hogy idősebbek, és könnyebb nektek együtt. Az életed meg szépen elsuhan.
2020. júl. 18. 20:49
 29/59 anonim ***** válasza:
82%
Igen, addigra azzal fognak magukhoz, hogy segítségre szorulnak, mert öregek. Azért bátorkodtam megpendíteni, hogy egy faluban is lehet nő, aki neked való volna, és azzal alkothatnál külön párt. Ha saját családot hozol létre, már a magad ura vagy, nem a szüleidében élsz, ahol alkalmazkodnod kell. Olcsóbban vennétek ott magatoknak ingatlant is, mint egy városban. Nyilvánvaló, hogy nem bírod a stresszt, és nem vagy alkalmas a kockáztatásra. A helyedben párkeresési akciót indítanék a saját lakóhelyemen. Ha városba költözöl, nem lesz rá energiád, mert 12 órás szakácsként csak aludni lesz erőd. Ráadásul ha egy kisközösségben el sem kezdtél partnert keresni, egy nagyobb településen még kevésbé tudnád, idegenként hova lépj ez ügyben. Nem látszol valami szociábilisnek, nyilván nem fogsz barátságokat kötni ott sem, a stressz viszont a te szintedhez erős lesz. Introvertált, szorongó ember nem fog tudni a mélyvízben boldogulni, bármennyire is ösztökélik. Figyelembe kell venned a saját képességeidet.
2020. júl. 18. 21:01
 30/59 anonim ***** válasza:
17%
Ne az előíteletek miatt költözz el. Akik itt magyaráznak neked vagy kidobták otthonrol/el se fértek/mentek anyóshoz apóshoz/devizahitelt tolnak/30 millas csokkal tudtak házat venni. Élj úgy ahogy neked jó és kényelmes.
2020. júl. 18. 21:31
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!