Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mit tegyek, ha 20 évesen...

Mit tegyek, ha 20 évesen tiltanak a barátomtól?

Figyelt kérdés

A barátom 21, az ő családja nem ellenzi, de az én családom nagyon.

Titokban találkozunk, egyszer közöltem anyummal, hogy vele vagyok, majd megyek haza, megkeresett, oda jött és konkrétan haza ráncigált, el vette a telefonomat, hogy ne tudjunk beszélni stb...

Mondtam nekik, hogy így 20 évesen már elég gáz, hogy megszabják kivel legyek de nekik erről más a felfogásuk. Azt mondták még ha el is költöznék, akkor is azon lennének, hogy szét válasszanak minket.

Ergo addig zaklatják, fenyegetik míg meg nem unja és szakít velem.

Szóval most mit csináljak?

2020. júl. 13. 11:58
1 2 3 4 5 6 7
 51/64 A kérdező kommentje:

Meg nem igazán zavartatták magukat mikor más emberek néztek, hogy mi történik, max utána engem basznak le, hogy hogy hozhatom őket ilyen helyzetbe, hogy lehetek ilyen pofátlan és őrült.

Meg, hogy ebből a viselkedésből is látszik, hogy gyerek vagyok még. Lehet, hogy tényleg gyerekes de egy ilyen helyzetbe már nem tudom mit tehetnék, hogy konkrétan ne raboljanak el.

2020. júl. 15. 18:32
 52/64 anonim ***** válasza:
28%

"hogy konkrétan ne raboljanak el."

Jajj, kérdező, azért jókora túlzásokat érzek én az írásodban.

"Elrabolnak a szüleid", mert azt akarják, hogy hazamenj? (nagyon hülyén néző smiley)

2020. júl. 15. 18:43
 53/64 anonim ***** válasza:
84%

Nem hazudozni kell, meg titkolózni, hanem amikor nyugodt helyzet van, megbeszélni a dolgokat.

Otthon, nyugodt körülmények között kell kiállnod magadért, megbeszélni, hogy már felnőtt vagy, jogod van a kapcsolathoz és ahhoz is, hogy "falnak menj".

Még ha rosszul is esik nekik, akkor is az az élet rendje, hogy előbb - utóbb elköltözöl majd.

De van ám itt még valami, amiről nem esett még szó: nem lehet, hogy attól félnek, hogy a fiú gyereket csinál, aztán lelép és nekik kell felnevelni?

Ezeket is meg kellene beszélni velük.

Meg aztán az sem derült ki, hogy tanulsz vagy dolgozol vagy egyik sem (pedig már a 6-ik oldalnál tartunk) - mert azért ez sem mindegy.

ha dolgozol, akkor már van egy kis fogalmad a felnőtt létről, de ha nem dolgozol és nem is tanulsz, csak a szüleid tartanak el, akkor bizony joggal tartanak még a gyereküknek.

Ez alatt nem azt értem, hogy akkor joguk van mindenhez, csak azt, hogy nem látják rajtad az önálló, felnőtt életre való törekvést.

2020. júl. 15. 18:48
 54/64 A kérdező kommentje:

18:43

Nem célom a túlzás, de akkor te minek neveznéd azt, ha akaratod ellenére erőszakkal elvisznek egy helyről, ahonnan neked eszed ágában nincs elmenni, hogy elvigyenek egy olyan helyre ahova neked nem szándékod menni?

Még ha a családomról is van szó, ez akkor sem korrekt. Még ha kiskorú lennék, teljesen oké lenne, bár akkor is dühös lennék de legalább tudnám, hogy jogilag ezt nagyon is megtehetik, de így 20 évesen már elég fura.

2020. júl. 15. 18:59
 55/64 A kérdező kommentje:

18:48

Előbb már le írtam, hogy a megbeszélés miért nem opció. Olvasd el.

Hidd el nekem sem kedvemre való a titkolózás, alapjáraton gáznak tartom így 20 évesen titkolózni, úgy érzem magam mint egy 14 éves. De máshogy egyenlőre nem tudom megoldani, hogy kontaktban maradjak a párommal. Arról biztosíthatlak, hogy nem attól félnek, hogy cserben hagy ha esetleg teherbe ejt. Egyrészt mert ezt még ők sem nézik ki belőle, másrészt már fordult elő ilyen baleset, és vállalta a teljes felelősséget. Egymaga kifizette az esemény utáni tablettát, velem jött el a nőgyógyászhoz is, hogy fel irassuk.

Szóval ezzel probléma nincs.

Kérdésedre válaszolva, nem még nem dolgozom, majd csak ősztöl fogok el kezdeni dolgozni.

Ez egyébként egy érdekes téma, ugyanis én szerettem volna tovább tanulni, de a szüleim közölték, hogy felesleges, meg, hogy biztos csak a munkát akarom kerülni a tanulással. Sok vita után végül abban maradtunk, hogy akkor el megyek dolgozni ha vége a nyárnak, de akkor amint módom van rá, el költözöm. Akár hányszor előjön ez a téma, én csak azt kapom a szüleimtől, hogy én nem megyek sehova egy jó ideig, és, hogy maradjak én csak itthon a seggemen.

Szóval nem igazán értem ennek az értelmét. Egyszer mikor nagyon kiálltam amellett, hogy én igenis elköltözöm amint módom lesz rá, megpróbáltak rávenni, hogy akkor inkább tanuljak, mert az mégis jó ötlet. Bele mentem, kb másnap megint meg kaptam, hogy márpedig én dolgozni fogok, mert nem lógathatom tovább itthon a lábam.

2020. júl. 15. 19:09
 56/64 Thispain ***** válasza:
100%
Mi történne akkor, ha az akaratuk ellenére tanulni mennél?
2020. júl. 15. 19:23
 57/64 A kérdező kommentje:

El se jutnék odáig. Igazából nem tudom.

Sokszor fenyegetőztek már, hogy ki raknak a házból ha nem “ezt” meg “azt” teszem, de végül sose lett ebből semmi.

Ha meg azt mondanám mondjuk, hogy akkor én most megyek beiratkozni xy suliba, fogalmam sincs mi lenne, valószínűleg nem engednének ki a házból. Rendőrt meg nem hívhatnék mert el vennék a telefonomat.

2020. júl. 15. 19:51
 58/64 anonim ***** válasza:
71%
Barátod és a családja menjenek oda költöztetni téged; ha nagyon muszáj, akkor náluk legyen telefon, hogyha valami elfajulna, akkor tudjanak hívni segítséget, de téged eléggé úgy látszik, hogy ki kéne abból a káros, romboló, akadályozó közegből menekíteni. Meg hátha a barátod családját már nem verik meg. Ha neked mondjuk nincs bőröndöd, akkor hozzanak azt is magukkal, de ott nagyon nem kéne maradnod. Tényleg fel kéne téged szabadítani. Még olvasni is könyörtelen a soraidat; nemhogy még belegondolni, hogy te nap mint nap átéled, ezt éled. Barátoddal aszondod valahogy tudsz kapcsolatot tartani mégis. Na, hát akkor szervezzenek meg egy mentőakciót; ha mondjuk a barátod szülei is benne vannak, vagy még vonjatok be valami barátokat. Mondjuk remélem, nem ti szívjátok meg, hogy pl szüleid akcióznak a saját telefonjukkal, hogy ők meg """"illetéktelenül""""""" behatoltak a házatokba. Tehát nehogy még ti jöjjetek ki belőle rosszul, az is még fontos lenne, nemtom, pont jót írtam -e. Vagy pl nemtom lenne-e esetleg valami tanárod, vagy mondjuk nemtom, joggal foglalkozó ismerősöd, aki segítene neked; hogy elbeszélgetne a szüleiddel (amíg te meg a barátod kihordjátok a te cuccaidat szépen a házból; vagy csak te, amíg a jogtudós ismerősötök lefoglalja a szüleidet. 20 évesen már nem ítélhetnek szobafogságra, nem tarthatnak fogva. Repülj ki ebből a családi minek nevezzem má fészekből. Na, szóval, menekülj ,de komolyan mondom; ha valami ismerősötöknek van kocsija, el tudja vinni a te bőröndjeidet, vagy nemtom. Na, szal, de mindenképp költözz el onnan. Asszem ez már nálad annyira sürgetőnek tűnik, hogy nem várhat.
2020. júl. 15. 19:59
 59/64 Thispain ***** válasza:
63%
Átmeneti megoldás lehet talán a paprika spray használata is.
2020. júl. 15. 20:17
 60/64 A kérdező kommentje:

Én próbálom úgy megoldani, hogy ne kelljen hátat fordítanom a szüleimnek, mert szeretem őket, és sok mindenért hálás vagyok nekik.

Most beszéltük a párommal, hogy akkor utoljára neki futunk egy beszélgetésnek.

Le ülünk velük négyesben, köztéren, és ha ezek után se sikerül kultúráltan megoldani, hát akkor más nem marad minthogy le lépek itthonról.:/

2020. júl. 17. 16:02
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!