Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mit tegyek, ha 20 évesen...

Mit tegyek, ha 20 évesen tiltanak a barátomtól?

Figyelt kérdés

A barátom 21, az ő családja nem ellenzi, de az én családom nagyon.

Titokban találkozunk, egyszer közöltem anyummal, hogy vele vagyok, majd megyek haza, megkeresett, oda jött és konkrétan haza ráncigált, el vette a telefonomat, hogy ne tudjunk beszélni stb...

Mondtam nekik, hogy így 20 évesen már elég gáz, hogy megszabják kivel legyek de nekik erről más a felfogásuk. Azt mondták még ha el is költöznék, akkor is azon lennének, hogy szét válasszanak minket.

Ergo addig zaklatják, fenyegetik míg meg nem unja és szakít velem.

Szóval most mit csináljak?

2020. júl. 13. 11:58
1 2 3 4 5 6 7
 41/64 anonim ***** válasza:
36%

"Azért akarnak szétválasztani, mert úgy vélik 100% hogy elhagy.

És nem akarják, hogy rá pazaroljam a fiatal éveimet, mikor ennek a kapcsolatnak úgy is vége lesz. (Szerintük)

Röviden, ők nem látják ennek a kapcsolatnak a jövőjét, és szét akarnak választani, mert úgy gondolják, könnyebb ki lépni egy 1,5 éves kapcsolatból mint mondjuk egy 4 évesből"

Jaaj, ezzel akarják megelőlegezni; és akkor amikor kiidegelik a barátodat, és tényleg elhagy, akkor jönnek ezzel, hogy "ők megmondták." És hogy akkor "csak ők vannak neked stabilak az életedben, látod." "És hogy milyen jó neked, hogy ők figyelmeztettek,és megmondták..."

Ezek ilyen zsarnoki-szülők sajnos. Akik magukhoz akarnak láncolni örökre, és nem akarják hogy felnőj,meg ilyen manipulátorok sajnos. Hagyjad őket. Maradjanak csak maguknak, de rajtad ne tudjanak uralkodni, odaláncolni magukhoz. Ez az ő egyedüllétükről szól; mert félnek, hogy elhagynád őket végleg, magukrahagynád,és mi lenne velük akkor. Tehát nem a fiúról szól. Hanem , hogy ők, a szüleid félnének egyedül. És önző módon "csak maguknak akarnak", "ki akarnak sajátítani" téged. Mert ha lesz már neked másod, beházasodsz valahova, akkor otthagyod őket. De nem is gondolnák, hogy pont ezzel üldöznek el maguktól. Mert ha kedves, szerető,gondoskodó, megértő, együttérző, nem ítélkező, stb. aranyos szülők lennének, akkor azokhoz az ember szívesen jár vissza. De ilyenhez, aki rámászik az életedre.. . Há télleg örüljenek , hogy nem jelentetted fel anyudat mert hazacibált. :(

2020. júl. 14. 16:09
 42/64 anonim ***** válasza:
100%

"Há télleg örüljenek , hogy nem jelentetted fel anyudat mert hazacibált. :("

A bátyja volt, aki ráncigálta, nem az anyja - le is írta a kérdező.

2020. júl. 14. 16:15
 43/64 anonim ***** válasza:
67%
Ja bocsi, erről lemaradtam, vagy valamit félreolvastam.
2020. júl. 14. 16:15
 44/64 anonim ***** válasza:
67%
*De akkoris meneküljön tőlük attól még:S
2020. júl. 14. 16:16
 45/64 A kérdező kommentje:

Hát igazából ha nem lett volna ott a bátyám, anyum is simán magával vonszolt volna.

Nyilván nem kapott volna föl mert nem bírna el, de kinézem belőle, hogy a hajamnál fogva vitt volna.

Ha nagyon fel idegeli magát, nem érdekli ha jelenetet rendez és mindenki bámul.

2020. júl. 14. 17:00
 46/64 anonim ***** válasza:
36%
Nagyon fontos, hogy a párod tiltsa le anyukád hívásait, ha tényleg ilyen kis hisztizős, meg áskálódós az anyukád. Lehet, hogy be kell menni a szolgáltatóhoz, de lehet, hogy telefonon is meg tudja oldani. Szerintem semmi szükség rá, hogy anyukád hivogassa. Nem szabad hagyni, hogy ez a banyanéni éket verjen közétek. Ha vannak neki bajai, attól még a saját bajait ne aggassa rá másra, mert az nem fer. Ha valami baja van a pároddal , akkor azt neki kell megoldani (mármint anyukádnak ) feloldani magában, mivel neki van problémája. Tehát, ha valakinek valami problémája van veled, az nem a te problémád, hanem az ő problémája. Na, és szóval, amint lehet, költözz el, de komolyan mondom, szerintem párod szülei lehet,hogy szívesen fogadnának, ne hagyd, hogy anyukád uralkodni próbáljon rajtad. Ez már a te életed; ő is ahhoz ment feleségül, akihez akart, ezt meg most neked kell eldönteni. Vagy,ha azt hiszi, hogy te egymagad nem tudod eldönteni, hogy kibe vagy szerelmes, és kivel szeretnél élni; akkor most ő azt gondolja, hogy te buta vagy, és döntésképtelen, és "buta embert nemzett volna"? És akkor hogy ő majd dönt helyetted, hogy kivel találkozhatsz, és mikor? Milyen alapon? Neki ebbe már nincs beleszólása, ne hagyj neki semmilyen módon teret az életedben, mert tönkre fogja tenni. Még ha nem is ez a szándéka, csak önbizalomhiányos, és fél, hogy ha egyszer elmész, elköltözöl valakivel , akkor már értéktelen lesz ő a te számodra. Szóval attól fél, hogy ő értéktelen (és ha ilyeneket csinál, akkor nem teljesen alaptalan amúgy:P Na, jó , bocsi; de pedig pont azáltal válik minél kevésbé szerethetővé, mert így viselkedik veled, de ezt nem tudod vele megérttetni, mert ezt az ő szintjén nem tudod elmagyarázni úgy, hogy ezt meg is értse; pláne még ha a szavadba is vág), tehát szóval ő nem fog változtatni azért, hogy neked jobb legyen, csak fújja majd a saját dőreségeit. Na, szóval ő ilyen kis ártó dolog, ő ilyen kis bántalmazó szülő szerintem;tehát ő már annak számít, és az ilyenekkel szerintem praktikus lehet lezárni a kapcsolatot örökre. Sajnos, de ez van. :S :( Ő nem írhat elő neked semmit; te magad is el tudod dönteni, hogy kivel akarsz élni. Én a helyedben nem kérnék az anyámból. Az én anyám se szent, de a tiédhez képest egy kisangyal. Tehát én a sajátomat csak a tiédhez viszonyítva tudom értékelni, hogy "legalább nemannyira rossz". De szóval én is amint lehet, lelécelek innen. Ja és mégegy, hogyha ennyire "gázarc" az anyád, akkor lehet, hogy pl a diákmunkás, meg egyéb munkás pénzeidet is lenyúlná, úgyhogy valami olyan helyen kéne tárolni, amihez nem fér hozzá; de mondjuk lehet ez pl egy bankszámla is, ha gondolod, és akkor mindig bankkártyával fizetnél. De mondjuk azé lehet praktikus, ha mondjuk készpénzed is van egyébként. Hallottam már olyat, hogy egy nagyon rosszindulatú (másszóval tudatlan) anyuka egyszer lenyúlta a gyerekének azt a pénzét, amiket a diákmunkák során keresett meg. Tehát a gyerek. És amikor már a párjával összeköltöztek volna (de egyébként el volt rejtve a pénz, ha jól emlékszem a sztorira) akkor kinéztem asszem egy 9 milliós lakást (ez nem biztos, de nem ez a lényeges), és akkor pont meg is tudták volna venni, ment a gyerek azért a pénzért, a szobájába ahol a szüleivel élt, és szóval ott nézte, ahova a pénzt rakta ,és nem volt ott. És kérdezte az anyját, hogy hova lett az a pénz, azt mondta elvette, mert kellett (magyarán el is költötte) . És pont az az egymillió hiányzott, hogy azt a tök jó kis házat/lakást meg tudják venni; amit az anyuka lenyúlt. Pedig tök szép volt, szép környéken is volt, stb. De szóval tenálad szerintem már az is nagy előrelépés lenne, ha a párodékhoz költöznél; valahogy könyörögjétek ki a szülőktől, de egyébként szerintem könyörgés nélkül is bele fognak menni, mindenképp hagyd a hátad mögött azt a gonosz (másszóval megintcsak tudatlan) anyukádat; ő is hátat fordított neked; amikor nem engedett oda, és azzal , akivel menni akartál, akkor most már te is nyugodtan neki hátat fordíthatsz. Komolyan mondom, hogy magához akar láncolni, menj el onnan a saját érdekedben. Ha ő keres, akkor te se vedd fel. Ő tehát nem törődik veled; most tök mindegy, hogy önbizalomhiány az indítéka, amiért "fél, hogy elveszít", mert magukra fognak maradni az apukáddal; akkoris ez nem jogos, amit veled csinál.
2020. júl. 14. 19:10
 47/64 anonim ***** válasza:
85%

Te anyádat komplett dühöngő őrültnek írod le, de a bátyádat is, mert ő sincs oda a pasidért.

Ha igazat mondasz, akkor zárt osztályon a helyük, ha nem mondasz igazat, akkor meg veled vannak gondok.

És akkor a Gyakoris ige:

Költözz el!

2020. júl. 14. 19:18
 48/64 A kérdező kommentje:
Nem mondanám, hogy dühöngő őrültek, inkább csak nagyon el hiszik, hogy ők nekik hatalmuk van felettem, és amikor én emlékeztetem rá, hogy ez nem így van, na akkor nagyon be tudnak dühödni, és erősen érvényesíteni akarják az akaratukat bármi áron.
2020. júl. 15. 12:18
 49/64 anonim ***** válasza:
65%
Legközelebb, ha valamelyikük megpróbál elrángatni valahonnan; rúgd le magadról, és fuss el; esetleg kiabálhatsz segítségért is. Annyi szemtanú előtt talán nem csinálnának magukból bolondot, hogy ennek ellenére, hogy csomó tanuk is látják, elrángatnának. Tehát kiálts nyugodtan segítségért; és akkor hátha észbe kapnak, megemberelik magukat a családtagjaid . Ne hagyd magad; mert ha úgyis van, hogy uralkodhatnak rajtad; akkor persze, hogy elhiszik. Semmiképp ne hagyd magad. Ja és szóval nyugodtan szökj át a párodékhoz,és egy telefon bármikor szükséges lehet; úgyhogy szerintem az most már alap a 21. században, szal kérd meg párodékat, hogy szánjanak meg vele; anyádék elől dugdosd; de leginkább csomagolj össze, és lépj le. De mondjuk nem feltétlenül szerencsés, ha csak úgy beállítasz, hogy "mostantól itt fogok lakni", ha kell, menj el személyesen párodékhoz előtte szólni, hogy jöhetsz-e; mert a szüleid már kikészítenek. És akkor utána.
2020. júl. 15. 15:11
 50/64 A kérdező kommentje:

Volt már olyan, hogy segítséget akartam kérni de mindenki azt mondta, hogy mivel a családtagjaim, nem tehetnek semmit.

Senki sem akar beleszólni egy családi vitába, és az a helyzet, hogy igazuk van.

Ha én segítségért kiabálok az utcán idegeneknek, nem választhatnak szét az anyámtól meg a bátyámtól, ahhoz nincs joguk.

2020. júl. 15. 18:30
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!