Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mit tegyek, ha 20 évesen...

Mit tegyek, ha 20 évesen tiltanak a barátomtól?

Figyelt kérdés

A barátom 21, az ő családja nem ellenzi, de az én családom nagyon.

Titokban találkozunk, egyszer közöltem anyummal, hogy vele vagyok, majd megyek haza, megkeresett, oda jött és konkrétan haza ráncigált, el vette a telefonomat, hogy ne tudjunk beszélni stb...

Mondtam nekik, hogy így 20 évesen már elég gáz, hogy megszabják kivel legyek de nekik erről más a felfogásuk. Azt mondták még ha el is költöznék, akkor is azon lennének, hogy szét válasszanak minket.

Ergo addig zaklatják, fenyegetik míg meg nem unja és szakít velem.

Szóval most mit csináljak?

2020. júl. 13. 11:58
1 2 3 4 5 6 7
 31/64 A kérdező kommentje:

Azért akarnak szétválasztani, mert úgy vélik 100% hogy elhagy.

És nem akarják, hogy rá pazaroljam a fiatal éveimet, mikor ennek a kapcsolatnak úgy is vége lesz. (Szerintük)

Röviden, ők nem látják ennek a kapcsolatnak a jövőjét, és szét akarnak választani, mert úgy gondolják, könnyebb ki lépni egy 1,5 éves kapcsolatból mint mondjuk egy 4 évesből

2020. júl. 13. 17:19
 32/64 Thispain ***** válasza:
62%
Nem akarunk hadat üzenni esetleg a kérdező családjának a kérdező kiszabadítása érdekében (tudjátok, hogy legyen egy kis dráma[az anyja miatt]).
2020. júl. 13. 17:30
 33/64 Thispain ***** válasza:
100%
*?
2020. júl. 13. 17:30
 34/64 anonim ***** válasza:
75%
Csak fogod magad és elmész, ennyi, nem kell beharangozni.
2020. júl. 13. 17:51
 35/64 anonim ***** válasza:
65%
32-es:Tüntessünk a parlament előtt :DDD
2020. júl. 13. 17:53
 36/64 anonim ***** válasza:
61%
Távol tartási végzést kell kérni ellenük.
2020. júl. 13. 18:07
 37/64 anonim ***** válasza:
64%

#31: persze, hogy el fog hagyni. Tini szerelem esetek 99%-ban így végződik, ráadásul nektek már számos problémátok volt, sőt szakítottatok abban az időszakban, amikor még erős a rózsaszín köd. Amint ez elmúlik mi lesz?

Jó lenne a másik oldalt is meghallgatni...

2020. júl. 14. 13:45
 38/64 1Léna ***** válasza:
75%

A szüleid 20 éve ismernek, a boldogságodat szívesebben látnák, mint a csalódásodat. Hallgasd meg a véleményüket, gondold át, ne csípőből utasítsd el! Ha kitartasz a fiú mellett az már a Te döntésed lesz, a Te felelőséged.

Ez egy fontos döntés, vizsgáld meg, hogy tényleg szeret-e annyira az a fiú Téged, hogy szembe kerülj miatta a családoddal. Ha jól értem a báttyád sem kedveli.?

2020. júl. 14. 13:53
 39/64 anonim ***** válasza:
65%
Menekülj el a szüleidtől, és vissza se nézz. Ha még tanulni akarsz;akkor az neccesebb helyzet, akkor azt lehet későbbre is halasztani, de költözz a párodékhoz, valahogy csak tudnak neked mégegy helyet szorítani, és akkor melózzál ,és akkor adj bele a közös költségekbe. Mi az, hogy az anyád gyakorlatilag fogva akar tartani, és nem engedi, hogy a szeretteiddel találkozz? 20 évesen simán szökj ki, és ez már nem is szökés; most már nagy korú vagy, és nem tartozol felelősséggel a szüleid felé, ha el akarsz menni otthonról, és hogy kivel találkozol. Card le anyudat nagyívben, magasról; fogd magad és vissza se nézz. Ilyen gonosz anyautánzatot, hihetetlen, mik vannak, hazarángatja a lányát, akit elvileg 'szeret'. Borzasztó. Ha tényleg fontos lennél neki, érdekelné a véleményed, és a boldogságod; és nem akarna fogvatartani, bebörtönözni gyakorlatilag. Most eszembe jutott a "Nem vagyok én apáca" című dal. Te sem vagy apáca, Kérdező, nem élhetsz bezárva. Anyukád meg nem börtönőr, csak egy idegesítő kis lény, aki a rabszolgájának néz téged. Milyen alapon írja elő, hogy kibe lehetsz szerelmes? Vegyél egy másik telefont, akár a barátod szüleinek segítségével, amíg még nincs saját kereseted; és ne add meg nekik a számod. Mármint a szüleidnek. Vagy a barátod is, meg te is, kérjetek tiltást a saját számotokra a szüleid felől (legalábbis anyukád felől mindenképpen), mert lehet olyat is. Apukád nem tudom, mennyire jófej, de asszem azt írtad, talán ő se a jobb arc; fura is, aki egy ilyen nőt, mint az anyád, hosszú éveken át megtűr maga mellett; de ha akarod , az ő számát ne tiltsd le, ha akarod, igen. Egyébként felmerülhet anyukád számára is, hogyha amikor ő hív, akkor megpróbálja apukád telefonjáról felhívni a te számodat;hogy hátha neki felveszed; úgyhogy, ha apukáddal se jó a kapcsolatod; akkor érdemes lehet az ő számát is letiltani, kivéve, ha full új telód lesz; bár nem tudom, ha igazolod magad; visszaadják-e az eredeti számodat; meg mondjuk esetleg híváslistát is tudsz-e kérni, hogy tutira meglegyen mindenkinek a száma; akivel már valaha beszéltél. De szóval költözz el onnan, ha barátod szülei megengednék, hogy odaköltözz, akkor menjél oda mindenképpen; amíg meg mondjuk nincs munkád, ha nincs; akkor addig mossál föl náluk időnként, meg mosogassál, teregessél; de ezekben akár később is besegíthetsz, ha már szereztél melót. De mindenképpen szakítsd meg a kapcsolatod ezzel a romboló anyáddal. Te nem a rabszolgája vagy.
2020. júl. 14. 14:07
 40/64 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat.

Az a helyzet, hogy mindig meghallgattam a véleményüket, nem utasítottam el csípőből.

Igazából én mindig is próbáltam ezt velük normálisan megbeszélni és anyum is elmondása szerint, de mindig mikor leültünk “megbeszélni” az annyiból állt, hogy anyum el kezdte darálni a saját nézeteit, engem szóhoz se hagyott jutni, aztán mikor reflektáltam volna a mondandójára, fel emelte a hangját, hogy én csak ne feleseljek vele, és én mit képzelek, aztán ha nagy nehezen sikerült elhallgattatni annyira, hogy el mondjak pár mondatot, üvöltözik velem, hogy mekkora f@szság amit mondok/gondolok és, hogy mekkora csalódás vagyok, miért akarom tönkre tenni az életét stb...

A párommal is gyakran ezt csinálja.

Fel hívja telefonon és üvöltözik vele, és mindennek elhordja, a párom meg próbálja normálisan intézni és meghallgatni, de egyszer el szakadt nála a cérna és közbeszólt anyumnak a telefonba, hogy “ne haragudj de ha csak ezért hívtál fel, hogy üvölts velem, akkor nem látom értelmét a beszélgetésnek” ugyanis a párom is szeretne a szüleim elé állni és megbeszélni ezt az egészet, de mindketten tudjuk, hogy abból nem lenne beszélgetés csak üvöltözés meg vagdalkozás.

Anyukám még azt is a fejébe vette, hogy ő beszélgetni szeretne a párom szüleivel, hogy tiltsák tőlem a párom.

Meg mondtam neki, hogy a párom szülei nem igazán lesznek nyitottak az ötletre.

Persze leülnek vele, meghallgatják, de tiltani nem fogják tőlem a felnőtt fiúkat.

Az ő szülei azon az elven vannak, hogy ugyan el mondják a véleményüket a páromnak, de rá bízzák a döntést, ugyanis ez kizárólag az ő dolga.

Ezért is éreznék feleslegesnek megbeszélni ezt anyukámmal.

Egyébként is nagyon furcsán hangzik, hogy két nagykorú kapcsolatát a szülők beszélik meg.

Ha ez nem is jönne össze (amire több esélyt látok) a páromat fogja zaklatni, fenyegetni ha látja, hogy beszélgetünk/találkozunk.

Anyum nem áll meg amíg el nem riasztja magam mellől a páromat. Azt mondta az sem érdekli ha rendőrségi ügy lesz belőle de ő nem fogja hagyni, hogy együtt maradjunk.

2020. júl. 14. 16:03
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!