Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hogyan győzhetném meg a...

Hogyan győzhetném meg a lányomat, hogy kapjak legalább egy unokát?

Figyelt kérdés

Özvegy vagyok és a lányom egyke gyerek. Sajnos nagyon megromlott a kapcsolatom vele az utóbbi években. Úgy kezdődött, hogy megkérdeztem tőle, hogy mikorra várhatok tőle unokát, hisz akkor már két éve együtt élt az élettársával. Ekkor jelentette be nekem, hogy ő ugyan soha nem lesz anya. Én próbáltam neki elmagyarázni, hogy nem siettetni akartam, nem azért mondtam, meg hogy ez csak ideiglenes érzés, majd úgyis meg fogja magát gondolni, majd üt a biológiai óra és mást sem akar majd. Ezen aztán nagyon kiakadt, filozofikus fogalmakat kezdett el sorolni, és még engem is nagyon csúnyán lehordott, olyanokat mondott, hogy gonosz az, aki anya, hogy milyen rossz az élet, nem szabad a gyerekekre erőltetni azt. Nem értettem miért hordott össze annyi sok sületlenséget, valamiért nem hálás az életéért, és nem látja, hogy az élet és a születés mekkora csoda. Nem tudom, mit rontottam el, hogy ilyen szörnyűségesen sötét képe van a világról és az életről. Amikor eszembe jut, hogy ezeket lehet neadjisten komolyan gondolta, teljesen megszédülök, az élettől is elmegy a kedvem, tudván hogy az egyetlen gyerekem keszül megfosztani magát a teljes élettől, és hogy nem lesz kisunokám.

Mi lehet a probléma? Nem boldog a párjával? Fél a szüléstől? Karriert akar, csak nem meri elmondani?

Én segítenék mindenben, de ettől a hálátlanságtól megáll az eszem. Az után, hogy tiszgességesen felneveltem, egyetlen unokát sem kaphatok?

2020. júl. 12. 17:27
1 2 3 4 5 6
 31/51 anonim ***** válasza:
92%
Hagyd békén a lányodat, az ő teste, az ő élete, az ő döntése.
2020. júl. 12. 21:37
 32/51 anonim ***** válasza:
93%

Mondanám, hogy: Úr isten, ilyen agyhalott ember tényleg van, vagy csak troll? De nem, sajnos a világnak nincs akkora szerencséje...

Én ugyan még túl fiatal vagyok ehhez a gyerek dologhoz, se egzisztenciám, se semmi, de eléggé idegesít, mikor anya azt mondogatja, hogy majd milyen jó lesz a gyerek. Nem vagyok benne biztos, hogy én ezt akarom, így mindig megkérem, hogy inkább hallgasson.

Te is jobban tennéd, ha nem kárognál a fülébe! Ha meg úgy vágysz a gyerekekre, menj óvodába dadusnak, vagy valami, ahol kellően kigyönyörködheted magad.

2020. júl. 12. 22:43
 33/51 anonim ***** válasza:
91%

Annyit tudok írni, hogy szánalmas vagy. A lányod helyében többet szóba se állnék veled, írom ezt úgy, hogy én majd szeretnék gyereket. Igazából remélem lesz gyereke a lányodnak, és abban a tudatban kelljen élned, hogy sose fogsz találkozni vele, mert épeszű ember mérföldekre elkerülne téged.

Undorító a viselkedésed, őszintén sajnálom a lányodat.

22/L

2020. júl. 12. 23:06
 34/51 anonim ***** válasza:
89%

Troll. De ha akomoly lenne, akkor azt tudnad csinalni, hogytullepsz a lanyodon es 1. Vagy keresel egy masik ozvegyet, vagy elvalt korodbeli pasit es olyat, akinek tobb gyereke van vagy akar mar van u oka vagy varhatoan lesz es ott veszel majd tevekenyen reszt mint nagymama az eletukben.

2. Szetnezel a tavolabbi rokoni korben vagy lakokornyezetedben hol van unokakoru kisgyerek, egyedulallo anyuka kixsi gyerekkel es szepen osszebaratkozol.veluk es leszel "potnagymama".

3. Vallalsz bebiszitterkedest/gyerekfelugyeletet.

Az is lehet ha a lanyod latja masfele fordul az unkkazos hajlamod es tok jol elvagy, akkor nem jon majd a sose akarok gyereket szovegeivel.

2020. júl. 14. 04:17
 35/51 lizzi77 ***** válasza:
90%
Én csak azt mondanám, hogyha bármilyen viszonyt fenn akarsz tartani a lányoddal, hagyd abba a mantrázást.Anyám pont ilyen, mindjárt 43 vagyok, de miért nem szülök ,mert az milyen fú ,de jó?Mondom: egyrészt hova, és kinek?Másrészt: ebbe a bizonytalan helyzetbe, csak azért ,hogy te unokázhass?Majd ő itthon marad GYES-en...aha, persze, csak arra vágynék, hogy a szülés után 2 hónappal visszarohanhassak dolgozni, hogy Te(értsétek: anyám), nevelje fel a gyerekemet. Az már sokadlagos, hogy mindamellett háromszoros gerincsérve van, bizonytalanul jár, se emelgetni, sem futkosni utána nem tudna."Ha mindenki arra várna, hogy a tökéletes idő eljöjjön, rég kihaltunk volna!"-na ja, csak régen nem nagyon volt választás, mint megszülni azt a gyereket, most viszont már bőven fejlődtünk annyit , hogy ez nem kényszer. Ezen felül így is túlnépesedett a Föld, és pár évtizeden belül élhetetlen lesz a klíma rengeteg helyen.
2020. júl. 14. 20:54
 36/51 Emerald ***** válasza:
93%
Tessék szépen elővenni a saját szimbolikus falloszát és azzal verni a csalánt, azzal segít a legtöbbet.
2020. júl. 16. 12:53
 37/51 anonim válasza:
91%
Miért nem ellettél te magadnak többet anno? Hogy merészeled a lányodat inkubátornak nézni? Remélem is, hogy jó messzire elkerül a továbbiakban... Őt sem érdemled meg, nemhogy unokát.
2020. júl. 16. 17:18
 38/51 anonim ***** válasza:
84%

Érzelmi zsaroló szutyok vagy te, nem anya!!!. Puszta önzésből ràerőszakolnàl egy gyereket a lànyodra csak mert neked unoka kell? Nem vagy normàlis.

Ez az ő szemêlyes magànügyük a pàrjàval. Ha úgy döntöttek nem akarnak gyereket akkor azt tartsd tiszteletben.

Semmi közöd az egészhez. NEM neked szülne amúgy sem, hanem magànak. Maguknak.

Ettől ők még boldogok, max nem akarnak szaporodni, amit amúgy meg is értek. Nagy teher egy gyerek. Nem mindenki akarja vàllalni. Boldog hàzassàgban élő tudatosan gyerekmentes emberként írom, hogy az élet sokkal több annàl, minthogy mindenàron szüljön/ gyereket vàllaljon az ember és felàldozza az életét.

Vagy beletörődsz a lànyod döntésébe, vagy el fogod veszíteni. Ne avatkozz a magànéletébe. Nem jàrsz jól. Ahogy a reakciójàt nézem, elég hatàrozott, ha nem hagyod békén, akàr minden kapcsolatot megszakíthat veled.

2020. júl. 16. 17:37
 39/51 anonim ***** válasza:
91%
Egy gyerek, akit te csinálsz magadnak nem tartozik neked se unokával se hálával. Senki nem könyörög azért, hogy megszüljék erre a *csodás* világra. Ha meg a lányod elvei neked nonszensz dolgok, akkor ne várd, hogy még sokáig szóba áll a nárcisztikus fejeddel. Akinek nem elég ami van, elveszíti azt is!
2020. júl. 16. 22:18
 40/51 anonim ***** válasza:
91%
Senki nem tartozik neked unokával. Mellesleg még magadba is nézhetsz, hogy hogy nevelted fel, és milyen életet adtál neki, hogy így gondolkozik, úgyhogy én inkább mélyen hallgatnék a helyedben és nem követelőznék.
2020. aug. 1. 23:30
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!