Hogyan győzhetném meg a lányomat, hogy kapjak legalább egy unokát?
Özvegy vagyok és a lányom egyke gyerek. Sajnos nagyon megromlott a kapcsolatom vele az utóbbi években. Úgy kezdődött, hogy megkérdeztem tőle, hogy mikorra várhatok tőle unokát, hisz akkor már két éve együtt élt az élettársával. Ekkor jelentette be nekem, hogy ő ugyan soha nem lesz anya. Én próbáltam neki elmagyarázni, hogy nem siettetni akartam, nem azért mondtam, meg hogy ez csak ideiglenes érzés, majd úgyis meg fogja magát gondolni, majd üt a biológiai óra és mást sem akar majd. Ezen aztán nagyon kiakadt, filozofikus fogalmakat kezdett el sorolni, és még engem is nagyon csúnyán lehordott, olyanokat mondott, hogy gonosz az, aki anya, hogy milyen rossz az élet, nem szabad a gyerekekre erőltetni azt. Nem értettem miért hordott össze annyi sok sületlenséget, valamiért nem hálás az életéért, és nem látja, hogy az élet és a születés mekkora csoda. Nem tudom, mit rontottam el, hogy ilyen szörnyűségesen sötét képe van a világról és az életről. Amikor eszembe jut, hogy ezeket lehet neadjisten komolyan gondolta, teljesen megszédülök, az élettől is elmegy a kedvem, tudván hogy az egyetlen gyerekem keszül megfosztani magát a teljes élettől, és hogy nem lesz kisunokám.
Mi lehet a probléma? Nem boldog a párjával? Fél a szüléstől? Karriert akar, csak nem meri elmondani?
Én segítenék mindenben, de ettől a hálátlanságtól megáll az eszem. Az után, hogy tiszgességesen felneveltem, egyetlen unokát sem kaphatok?
Először is, remélem hogy a kérdés kamu.
De sajnos mivel a valóságban is ismerek ilyen embert, leírom a véleményem: aki gyereket akar gondozni, az szüljön vagy fogadjon örökbe, esetleg legyen nevelőszülő vagy válasszon gyerekekkel kapcsolatos foglalkozást. Ne mástól várja el, hogy tönkretegye a testét, elveszítse a munkahelyét, a szabadságát, lekösse az életét az elkövetkező 20 évre, csak mert nagymami ki akarja pipálni a társadalmi bevásárlólistán az "unoka" tételt. Mindenki maga választhatja meg, hogy szaporodik-e vagy nem. Te választhattál. Ő is választhat és minden joga és lehetősége megvan ahhoz, hogy az ellenkezőjét válassza annak, amit te választottál.
Mintha anyámat hallanám, de tudom, hogy nem vagy az, mert én nem vagyok egyke. A párommal ugyanazon a véleményen vagyunk, mint a lányod. Ebbe a szar romlott világba felesleges szülni, enni nem tudna a gyerekem 40 évesen a klímaváltozás miatt amúgy sem. Ugyanezeket hajtja az anyósom meg anyám is, hogy márpedig gyerek nélkül szar az élet, nincs értelme meg nekik amúgy is kell unoka, mert jajj de cukik a babák.
Hát el kell hogy mondjam, hogy minél jobban erőlteted, annál jobban nem akarunk. Önzőek az emberek, te azért akarsz unokát mert jajj de cukik a babucikák, a lányod meg a realitások talaján van és tudja, hogy szar élete lenne, minek szülje meg. Nem tudsz mit tenni, az ő méhe és az ő döntése. Nem szar a kapcsolata a párjával, pont hogy szabadok és azt csinálnak,amit akarnak, nem vinnyog a nyakukban 0-24ben egy hasfájós baba és nem fognak elválni 2-3 éven belül, mint a gyerekes párok 50%-a. Örülj neki inkább, hogy így együtt maradnak és lesz pénzük utazni, vagy bármire, ami boldoggá teszi őket.
Ha ennyire babázni akarsz, akkor fogadj örökbe ha még benne vagy a korban, vagy jelentkezz nevelőszülőnek. Ja hogy az már nem kéne, hogy a hét minden napján a gyerek nyűgjével foglalkozz? Csak hetente egyszer 2 órát hadd babázzál meg rakjad a képeket a facebookra, hogy drága unokámmal? Akkor ez van... Onnan tudom, hogy ezt csinálnád, mert a környezetemben minden nagymama ezt csinálta, aki nagyon erőltette az unokát. Pár év után meg fosnak rá meg nem vigyáznak rá ha néha el akarna menni a gyereke 1-2 napra pihenni. Szépen oszd be a saját idődet, ne akarj másra lőcsölni egy 0-24es elfoglaltságot. Majd a lányod eldönti, hogy szabadidejébe edzeni akar vagy a hobbijával foglalkozni vagy szaros pelenkát takarítani miközben visít a gyerek. Köszönjük szépen mi maradunk a kis nyugodt, gondmentes, csendes, szabad életünkben és nem vállalunk gyereket.
Kérdező, te miért nem vállaltál pluszban még 2-3 gyereket, miért álltál meg az egykédnél? Igy lehetne akár több unokád is.
Ja, ne szóljak bele a hajdani családalapítási terveidbe, mert semmi közöm hozzá?
Neked sincs a lányodéhoz!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!