Hogyan győzhetném meg a lányomat, hogy kapjak legalább egy unokát?
Özvegy vagyok és a lányom egyke gyerek. Sajnos nagyon megromlott a kapcsolatom vele az utóbbi években. Úgy kezdődött, hogy megkérdeztem tőle, hogy mikorra várhatok tőle unokát, hisz akkor már két éve együtt élt az élettársával. Ekkor jelentette be nekem, hogy ő ugyan soha nem lesz anya. Én próbáltam neki elmagyarázni, hogy nem siettetni akartam, nem azért mondtam, meg hogy ez csak ideiglenes érzés, majd úgyis meg fogja magát gondolni, majd üt a biológiai óra és mást sem akar majd. Ezen aztán nagyon kiakadt, filozofikus fogalmakat kezdett el sorolni, és még engem is nagyon csúnyán lehordott, olyanokat mondott, hogy gonosz az, aki anya, hogy milyen rossz az élet, nem szabad a gyerekekre erőltetni azt. Nem értettem miért hordott össze annyi sok sületlenséget, valamiért nem hálás az életéért, és nem látja, hogy az élet és a születés mekkora csoda. Nem tudom, mit rontottam el, hogy ilyen szörnyűségesen sötét képe van a világról és az életről. Amikor eszembe jut, hogy ezeket lehet neadjisten komolyan gondolta, teljesen megszédülök, az élettől is elmegy a kedvem, tudván hogy az egyetlen gyerekem keszül megfosztani magát a teljes élettől, és hogy nem lesz kisunokám.
Mi lehet a probléma? Nem boldog a párjával? Fél a szüléstől? Karriert akar, csak nem meri elmondani?
Én segítenék mindenben, de ettől a hálátlanságtól megáll az eszem. Az után, hogy tiszgességesen felneveltem, egyetlen unokát sem kaphatok?
szégyelld magad. a lányod nem szülőgép, akinek csettintésre produkálnia kell számodra egy unokát.
keress magadnak hobbit és hagyd békén a lányodat. felnőtt
Ez az ő teste, az ő élete, úgyhogy joga van eldönteni mit szeretne és mit nem. Én meg tudom érteni a lányodat, mert én sem szeretnék gyereket soha. Nem azért, mert félek a szüléstől vagy nincs kedvem felnevelni egy gyereket, hanem azért, mert nem akarom, hogy olyan élete legyen, mint nekem. A mai kapcsolatok 90%-a tönkremegy, döntően megcsalás miatt. Nem tudnám elviselni, hogy a gyerekem az apja nélkül nőjjön fel, mert tudom, hogy milyen érzés. És ez a rossz társadalom se túlságosan jó közeg egy gyermek számára. Ha döntenem kellett volna, hogy szeretnék-e ebbe a világba születni nemet mondtam volna. De ez most nem önsajnáltatás, sőt nem is leszek öngyilkos, csak nem akarom, hogy a gyerekem ugyanígy utálja az életét.
De viszont tervezek örökbefogadni 1-2 gyereket, hogy szebbé tegyem az életüket, és legyen valaki, aki szereti őket, ha a szülei már eldobták.
Egyszóval ne erőltess rá semmit! Ha nem szeretné nem is fog szülni bármit is teszel. Kérj tőle bocsánatot, mert ha nem akkor elveszíted. Az unokádról meg mondj le, mert valószínűleg olyan makacs és eltökélt a lányod, mint én.
Menjen is csak el a kedved az élettől! sz@r anya vagy!! Tán azé kellett a gyetek hogy unokát adjon?!
Figyejjé NEM mindenki akar gyereket! NEM mindenkinek való gyerek! NEM fogja meggondolni magát. NE túrkálj a méhében!!
Ez mindenképpen siralmas.
Ha troll kérdés, akkor még humorod sincs, hogy legalább egy minimálisan szellemes vagy eredeti kérdést találj ki.
Ha a kérdés komoly, amit nem igazán hiszek, akkor megértem miért romlott meg a viszonyod a lányoddal. Én a helyébe szóba sem állnék veled.
Jézusom, ezt ugye nem gondolod komolyan? Remélem, csak egy troll vagy.
Semmilyen jogod nincs önös érdekből bárkit gyerekvállalásra "kényszeríteni"! Ezt azonnal felejtsd el.
Az unoka számodra egy fizetőeszköz azért, hogy felnevelted őt?
Te egy beteg ember vagy. El sem tudom képzelni, milyen élete lehetett veled, de nem csodálom, hogy elment a kedve a saját gyerektől.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!