Szerinted mi az a legnagyobb bűn, amit egy szülő a gyermeke ellen elkövethet?
Leírtatok sok mindent de sajnos a valóság ennél sokkal rosszabb.
Nem volt sem jó, sem egyszerű a gyerekkorom, mindig azt hittem nekem (nekünk a tesóimmal) a legrosszabb, az a legrosszabb amit velünk tettek - a lelki bántalmazás.
Aztán találkoztam egy fiatal nővel, akinek volt szép családja, és őrlődött, mert arról kellett döntenie, hogy a két gyermeke mellett megtartson vagy elvetessen-e e egy babát, mikor pont anyagilag bajban voltak a férjével, és az orvosok szerint a magzata nagy valószínűség szerint sérült. Na ez a nő elmesélte, hogy kisgyerekként az anyja láncra verve tartotta az ágyhoz kötve őt és a testvérét, bántalmazta, éheztette, és csak iskolába mehettek el szabadon. Ott titokban próbált segítséget kérni, de nem hittek neki, sok időbe telt míg olyan embert talált aki segített rajtuk és állami gondozásba kerülhettek.
Hozzá képest az ami velem történt az semmi sem volt - és ugyanígy sok itt válaszoló lelki sérülése is eltörpül mellette. De sajnos még ennél is van rosszabb.
Hogy szerintem " mi az a legnagyobb bűn, amit egy szülő a gyermeke ellen elkövethet?"
Az amit a nevelőapám csinált meg az alig 6 éves testvéremmel.
A szeme láttára ugrott ki az ablakon és lett öngyilkos egy ordítós veszekedés közben.
1) Szexuális bántalmazás
2) Pszichikai "hadviselés"
3) Súlyos, maradandó testi sértés
Gyilkosság, szexuális bántalmazás, súlyos testi bántalmazás vagy állatként tartás, kisbabaként út szélére kitevés.
Nyilván vannak más borzalmas dolgok (felelőtlen gyerekvállalás, túlzott szigor, rendszeres mentális abúzus stb.), de nekem ezek számítanak a legnagyobb bűnnek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!