Szerinted mi az a legnagyobb bűn, amit egy szülő a gyermeke ellen elkövethet?
Felelőtlenül vállalja. Ezzel együtt jár az összes olyan bűn és káros dolog amit megtehetsz a gyerekkel.
A felelőtlenség lehet egy szar kapcsolatba vállalni, rendes apakép nélkül vállalni, társadalmi nyomásra szülni úgy hogy egyébként nem is igazán vágyik rá, nulla anyagi háttérrel vállalni, olyan személyiséggel gyereket vállalni ami egyértelműen nem alkalmas rá stb stb. A felelőtlen, önismeret nélküli gyerekvállalás miatt van ennyi sérült gyerek. Minden erre vezethető vissza. Végig kéne gondolni, hogy alkalmas vagyok-e szülőnek mielőtt belevágok.
Azok, amiket az előző skacok is írnak, plusz az (mert ilyen is van sajnos), hogy azért vállal gyereket valaki, hogy:
1. Ne legyen csak egyedül
2. Levezesse rajta a belső feszkóit.
3. Hogy megmutassa ér valamit, mert van gyereke.
4. Direkt tönkreteszi, megkeseríti tudatosan az életét.
5. Bántalmazza(bármilyen formában), hogy érezze a felsőbbrendűségét.
6. Arra használja a gyermekét, hogy a saját lelkiszegénységeit kompenzálja, uralkodjon valaki felett.
7. A saját elvárásait/saját álmait valósítja meg benne/megakarja valósítani azt, amit ő nem tudott magának.
Nem törődik vele, a szánalmas egós játszmáit próbálja kiélni rajta, mindenért cseszegeti, lealázza. Undorító az ilyen, minek vállal gyereket. Jah,apámat írtam le.
30 N
4-es vagyok, köszi #5-ös nagyon! :)
Gondolom megsértettem sokaknak a lelkivilágát, ne aggódj, már megszoktam. Sokszor sokaknak betalálok, nem nagy gond, sokak nem tudják elfogadni, akik magukra ismernek ezekben és nem merik maguknak bevallani.
Ez a kommentem is biztos le lesz nullázva, látom előre, de nekem ezeknek nincs sok jelentősége.
Annak a baja, aki magára veszi.
A legrosszabb amit az első írt: gyilkosság, szexuális abúzus. Kiegészíteném még a maradandó durva eü. károsodással, pl. mondjuk levágja a karját, eltöri a gerincét.
Belőlem a nevelőapám egy öntudatos, cserfes, taplraesett kislányból egy elnyomott, szocfóbiás, nyomorult embert csinált. Azért ez is a toplistán szerepel valahol.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!