Szerinted mi az a legnagyobb bűn, amit egy szülő a gyermeke ellen elkövethet?
Nem is a 7 főbűnt írtam le attól, hogy pontokba szedtem, csak az átláthatóság miatt.
Az véletlen, bocsi, hogy 7 lett.
"7. A saját elvárásait/saját álmait valósítja meg benne/megakarja valósítani azt, amit ő nem tudott magának."
Ezzel mi a gond? Hogy megpróbálom neki megadni és biztosítani, ami nekem nem volt, nem sikerült?
Érzelmi, verbális bántalmazás. A gyerek kiszolgáltatottságának a kihasználása. A 4-es tényleg elég jól leírta.
Van ismerősöm, akinek az anyja alkoholista, van akit otthagyott az apja és többet látni sem akarta, volt akit vertek.
De velük beszélgetve azt mondták, hogy az a lelki terror, amiben én éltem, sokkal rosszabb az ők kézzelfoghatóbb helyzeténél. Azt ke lehet heverni jobban. Amit apám okoz, az folyamatos, gennyes szar. 30 vagyok, de ha meglátogatom őket, mindig rosszul jövök ki belőle, volt már rá példa, hogy annyira felhúzott, hogy belázasodtam, belebetegedtem. Szeretném, ha soha többé nem láthatnám, ugyanakkor gyötör a lelkiismeret is, hogy jóban kéne lenni vele, elvégre az apám. Szóval elég szar helyzet.
Kínzás. Lelkileg és testileg.
A gyilkosság szörnyű, de azért nem gondolom annak, mert az "gyors" (tudom csúnyán hangzik, nem úgy értem, hogy ez nem egy szörnyű tett). Ugyanakkor ha kínozza, véresre veri mindenért, éhezteti, bezárja azáltal többet szenved. Ha ki is mentik, nem lesz egy lelkileg ép ember soha. (Sajnos van olyan szülő aki ezt megteszi a saját gyermekével)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!