Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Szerinted mi az a legnagyobb...

Szerinted mi az a legnagyobb bűn, amit egy szülő a gyermeke ellen elkövethet?

Figyelt kérdés

2020. júl. 9. 15:56
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
33%
4-es nem pontyoztalak le, de nem a hét főbűnt kérdezte, hanem hogy szerintünk mi a legnagyobb? A legnagyobb szerintem nem is a gyilkosság: hanem a testét-lelkét kezdettől fogva módszeres gyötrés (nem csak szexuális módon) - mert ezt a terhet egész életen át viszi
2020. júl. 9. 18:00
 12/24 anonim ***** válasza:
2020. júl. 9. 18:14
 13/24 anonim ***** válasza:
60%

Nem is a 7 főbűnt írtam le attól, hogy pontokba szedtem, csak az átláthatóság miatt.

Az véletlen, bocsi, hogy 7 lett.

2020. júl. 9. 18:19
 14/24 anonim válasza:
37%

"7. A saját elvárásait/saját álmait valósítja meg benne/megakarja valósítani azt, amit ő nem tudott magának."

Ezzel mi a gond? Hogy megpróbálom neki megadni és biztosítani, ami nekem nem volt, nem sikerült?

2020. júl. 9. 18:52
 15/24 anonim ***** válasza:
59%
Ki hogy értelmezi. Te nem jól.
2020. júl. 9. 19:01
 16/24 anonim ***** válasza:
76%
Utolsó, gondolom arra célzott, hogy anyuka mindenáron top modell akart lenni, de nem sikerült neki, mert nem volt elég szép hozzá, és a gyerekén keresztül akár top modell lenni, mikor a gyerek rühelli az egészet, és inkább a tanulással törődne, mert állatorvos akar lenni.
2020. júl. 9. 19:02
 17/24 anonim ***** válasza:
66%
16-nál a pont, pontosan így értettem és nagyon szépen le is írta.
2020. júl. 9. 19:04
 18/24 anonim ***** válasza:
100%
Bántalmazás, szexuális abúzus.
2020. júl. 9. 19:31
 19/24 anonim ***** válasza:
100%

Érzelmi, verbális bántalmazás. A gyerek kiszolgáltatottságának a kihasználása. A 4-es tényleg elég jól leírta.

Van ismerősöm, akinek az anyja alkoholista, van akit otthagyott az apja és többet látni sem akarta, volt akit vertek.

De velük beszélgetve azt mondták, hogy az a lelki terror, amiben én éltem, sokkal rosszabb az ők kézzelfoghatóbb helyzeténél. Azt ke lehet heverni jobban. Amit apám okoz, az folyamatos, gennyes szar. 30 vagyok, de ha meglátogatom őket, mindig rosszul jövök ki belőle, volt már rá példa, hogy annyira felhúzott, hogy belázasodtam, belebetegedtem. Szeretném, ha soha többé nem láthatnám, ugyanakkor gyötör a lelkiismeret is, hogy jóban kéne lenni vele, elvégre az apám. Szóval elég szar helyzet.

2020. júl. 10. 00:20
 20/24 anonim ***** válasza:
100%

Kínzás. Lelkileg és testileg.

A gyilkosság szörnyű, de azért nem gondolom annak, mert az "gyors" (tudom csúnyán hangzik, nem úgy értem, hogy ez nem egy szörnyű tett). Ugyanakkor ha kínozza, véresre veri mindenért, éhezteti, bezárja azáltal többet szenved. Ha ki is mentik, nem lesz egy lelkileg ép ember soha. (Sajnos van olyan szülő aki ezt megteszi a saját gyermekével)

2020. júl. 10. 01:23
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!